Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-07-24 09:38:18 |
Kirjutan nüüd lühidalt me eelmisel reedel toimunud jaapani õhtusöögist - kui kaua oodata, läheb veel meelest ära. Meil oli päris palju sööjaid - 9 (sh kaks ameeriklast). Köögitoimkonnas oli meist neli, ülejäänud tulid lihtsalt sööma ja toitu nautima :) Otsustasime varakult, et sushit sel korral ei tee, läheks liiga kirjuks, ja et keskendume teistele rohkem ja vähem tuntud jaapani hõrgutistele.
Kuna tegemist oli veidi suurema koosistumisega, siis proovisime jälgida jaapani kommet, et laual oleks esindatud viis värvi (must/lilla, valge, punane/oranž, kollane ja roheline), viis meetodit (keetmine, grillimine, frittimine, aurutamine, toores) ja viis maiset (magus, soolane, vürtsikas, hapu ja mõrkjas).
Menüü panime eelnevalt sõpradega kokku, samuti oli meil ära jagatud, kes mis ettevalmistusi teeb.. Alljärgnevalt siis väike ülevaade sellest, mis laual oli:
Üldvaade lauale:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Jänkuke![]() Kokaõpilane 2009-07-27 13:10:15 |
Oh Pille, see Jaapani õhusöök oli vist vapustav - vaadates pilte, tooraineid ja maitsvaid asju mis tegite :P
Mina pean ausalt tunnistama, et vot Jaapani köögi toituda valmistamine käib mul ülejõu kahjuks - mõned korrad proovitud ja tuli huvitav =)=) Aga super tõesti Pille, suu jookseb vett. inimene on see, millesse ta usub |
|
Kätrin![]() Abikokk 2009-07-27 13:37:46 |
Pille, kui ei ole saladus, siis kust õnnetus Takara ploomiveini saada? Kas see on poodi ka ilmunud? Silkist on seda ikka saanud, aga poest oleks see pudel kindlasti odavam osta. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-07-27 13:44:16 |
K2trin:
Ei ole saladus :D Pirita teel selles "roosas majas" on mingi uus veinipood. WineWay? FineWine? Igatahes linna poolt tulles paremat kätt, vanasti oli vist autoregistrikeskus selles majas. (Täpsustan seda nime ja täpset aadressi).
Pille, kui ei ole saladus, siis kust õnnetus Takara ploomiveini saada? Kas see on poodi ka ilmunud? Silkist on seda ikka saanud, aga poest oleks see pudel kindlasti odavam osta. Jänkuke:
Aitäh, aitäh, Jänkuke :)
Oh Pille, see Jaapani õhusöök oli vist vapustav - vaadates pilte, tooraineid ja maitsvaid asju mis tegite :P Mina pean ausalt tunnistama, et vot Jaapani köögi toituda valmistamine käib mul ülejõu kahjuks - mõned korrad proovitud ja tuli huvitav =)=) Aga super tõesti Pille, suu jookseb vett. |
|
Kätrin![]() Abikokk 2009-07-27 13:45:02 |
Pille:
Tean tean seda maja. Mis hinnaks oli, kui saladus pole. Vahemikust piisab.
K2trin:
Ei ole saladus :D Pirita teel selles "roosas majas" on mingi uus veinipood. WineWay? FineWine? Igatahes linna poolt tulles paremat kätt, vanasti oli vist autoregistrikeskus selles majas. (Täpsustan seda nime ja täpset aadressi).Pille, kui ei ole saladus, siis kust õnnetus Takara ploomiveini saada? Kas see on poodi ka ilmunud? Silkist on seda ikka saanud, aga poest oleks see pudel kindlasti odavam osta. |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-07-27 13:48:14 |
K2trin:
Vist oli 325 krooni, kui sõber õigesti mäletab..
Pille:
Tean tean seda maja. Mis hinnaks oli, kui saladus pole. Vahemikust piisab.K2trin:
Ei ole saladus :D Pirita teel selles "roosas majas" on mingi uus veinipood. WineWay? FineWine? Igatahes linna poolt tulles paremat kätt, vanasti oli vist autoregistrikeskus selles majas. (Täpsustan seda nime ja täpset aadressi).Pille, kui ei ole saladus, siis kust õnnetus Takara ploomiveini saada? Kas see on poodi ka ilmunud? Silkist on seda ikka saanud, aga poest oleks see pudel kindlasti odavam osta. |
|
Kätrin![]() Abikokk 2009-07-27 13:53:26 |
Pille:
See on kohe kolm korda odavam kui Silkis. Peab kaema minema.
K2trin:
Vist oli 325 krooni, kui sõber õigesti mäletab..Pille:
Tean tean seda maja. Mis hinnaks oli, kui saladus pole. Vahemikust piisab.Ei ole saladus :D Pirita teel selles "roosas majas" on mingi uus veinipood. WineWay? FineWine? Igatahes linna poolt tulles paremat kätt, vanasti oli vist autoregistrikeskus selles majas. (Täpsustan seda nime ja täpset aadressi). |
|
Yahna![]() Kokaõpilane 2009-07-28 09:15:09 |
Oo, ma oleks tahtnud sellel õhtusöögil olla! Olen ka suur jaapani köögi fänn ja septembris õnnestub esmakordselt Jaapanit külastada. Eks peab vist kojutoodavatest toiduainetest nimekirja tegema. | |
Cashmir![]() Abikokk 2010-01-29 14:54:26 |
Kas kellelgi on kogemust suuremas koguses sushi valmistamisega? Mitu kg riisi peaks keetma, kui teha sushit ca 40-50 inimesele? | |
Kätrin![]() Abikokk 2010-01-29 15:36:58 |
Cashmir:
Kilost riisist jagub ohtralt 10-12-le inimesele. (Kasutasin pudruriisi)
Seega 4-5kg vast.
Pead ei anna.
Rohkem kui 12-le pole ma korraga teinud.
Siia ka märkus, et need 12 inimest sõid siis tõesti ikka nõrkemiseni - ca 10 rulli California makit, 10rulli lõhemakit ja ca 10 lõhe nigirit suudan mina sellest kogusest teha.
Kas kellelgi on kogemust suuremas koguses sushi valmistamisega? Mitu kg riisi peaks keetma, kui teha sushit ca 40-50 inimesele? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |