MARU kokaraamat ja retseptid

Eva
Abikokk
2008-12-10 14:36:53
Tegin täna Maru raamatust kartuli-läätse suppi, küll oranžidest läätsedest ja kasutasin safrani asemel kollajuurt - tuli ilus kollane supp. Hästi maitsev ja uudne maitseelamus oli apelsinimahla ja -koore lisamine supile, mis andis hästi mõnusa maitse.

http://www.perenaine.ee/

Eva
Abikokk
2009-01-07 16:02:25
Maru kokaraamat on tõeliselt inspireeriv, see lausa kutsub küpsetama. Niisiis tegin uskumatu pealkirjaga "puudersuhkruhärmatise ja koogi näoga mustikakeeksi", millele lisaksin ette "apelsinimaitseline", sest seda ta tõepoolest oli. Kook oli VÄGA maitsev (minu meelest!).

Frieda
Abikokk
2009-01-07 20:11:20
Eva:
Maru kokaraamat on tõeliselt inspireeriv, see lausa kutsub küpsetama. Niisiis tegin uskumatu pealkirjaga "puudersuhkruhärmatise ja koogi näoga mustikakeeksi", millele lisaksin ette "apelsinimaitseline", sest seda ta tõepoolest oli. Kook oli VÄGA maitsev (minu meelest!).
Mul oli ka see kook-keeks plaanis, ma ei teagi, kas nime pärast või mis, aga tundus hirmus ahvatlev. :) Nüüd siis tean, et tasub vist proovida küll.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Kika
Abikokk
2009-01-07 20:15:24
Frieda:
Eva:
Mul oli ka see kook-keeks plaanis, ma ei teagi, kas nime pärast või mis, aga tundus hirmus ahvatlev. :) Nüüd siis tean, et tasub vist proovida küll.
milline kokkusattumus! ma võtsin ka just mustikad sügavkülmast välja, panin sulama ja homme hakkan küpsetama!
Eva
Abikokk
2009-01-07 20:36:33
Kika:
ma võtsin ka just mustikad sügavkülmast välja, panin sulama ja homme hakkan küpsetama!
Muuseas see marjade sulatamine tundus minule kahtlane (sest miks head mustikamahla marjadest välja kurnata?), seetõttu lisasin marjad külmutatud kujul ja tuli väga hea mahlane. Lisaks soovitan vähendada suhkru kogust (Maru armastab ikka väga magusat). Minu mugandatud retsept siin.

Kika
Abikokk
2009-01-07 20:44:56
Eva:
Muuseas see marjade sulatamine tundus minule kahtlane (sest miks head mustikamahla marjadest välja kurnata?), seetõttu lisasin marjad külmutatud kujul ja tuli väga hea mahlane. Lisaks soovitan vähendada suhkru kogust (Maru armastab ikka väga magusat). Minu mugandatud retsept siin.
hea tähelepanek, Eva! mustikad läksid sügavkülma tagasi :)
Kardemon
Abikokk
2009-01-07 23:20:21
tellisin selle raamatu Jõuluvanalt. nüüd lõpuks sain kätte (läks kaduma ja oli üks tegemine.. aga see teine teema)... väga ilus raamat!!! palju korraga lugeda ei saa, tuleb selline küllastus ilusast. natukese haaval...neid vahetekste kavatsen aga kindlasti lapsele (tööd tehes lastele) ette lugeda.. vahvad ja osavad. ideid saab sealt küll. aga nii paljudes retseptides on selliseid toiduaineid, mida ei tea ja pole kasutanud.. aga nüüd on vähemalt ideed kuidas kasutada :) tunduvad kuidagi kallid kõik road... ega mina neid hindu kõiki tea :P aga iga asi on samas ka nii pidulik... ja rikkalik... mulle meeldis pirukatäidis (Kalkunipirukad läätsede ja kardemoniga). sellega võrreldes olen siiamaani ikka üsna igavaid pirukaid teinud... noh et hakkliha praetud ja maitsestatud ning taigna vahele (või siis riisiga segatult või ehk midagi veel)... aga et täidist nii mitmekülgseks teha, hautada... no kuidas selle peale ikka ise polnud tulnud.... tegin siis ise ka vähe põnevamad pirukad täna.... hautasin hakkliha, aedoa-tomatihoidise, šalottsibulate ja inglise sinepiga. arvan, et edaspidi lähen sama rada. olen valgustatud :D :D

http://kardemon.blogspot.com

Eva
Abikokk
2009-01-10 15:47:02
Täna tegin raamatust maapirnisuppi india pähklite ja ingveriga, jällegi üks maitsev roog! Suur tänu maapirnivarustajale ;), tegin esimest korda selle tegelasega tutvust ja väga huvitava maitsega - maitseb nagu pirnkartul ja näeb välja nagu ingver.

Ragne
Abikokk
2009-01-11 00:49:04
Eva:
Täna tegin raamatust maapirnisuppi india pähklite ja ingveriga, jällegi üks maitsev roog! Suur tänu maapirnivarustajale ;), tegin esimest korda selle tegelasega tutvust ja väga huvitava maitsega - maitseb nagu pirnkartul ja näeb välja nagu ingver.
Räägi Eva, kas seda maapirni poodides kohata ka võib? Endale jäi ka Maru kokaraamatust üks retsept maapirniga silma, kuid kahjuks seda tegelast poes märganud ei ole :(

www.kokkama.ee

Zoozi
Abikokk
2009-01-11 08:56:04
Ragne:
Eva:
Räägi Eva, kas seda maapirni poodides kohata ka võib? Endale jäi ka Maru kokaraamatust üks retsept maapirniga silma, kuid kahjuks seda tegelast poes märganud ei ole :(
Lasnamäe Rimis on küll müüa, aga kümme korda kallim kui turult ostes. Balti jaama turul müüdi veel hiljuti 20.- kilo.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>