Merilin Abikokk 2008-11-16 13:29:43 |
Pille:
Baklavaa? :D:D:D small cakes in syrup Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-16 13:45:42 |
Thredahlia:
Pille:
Baklavaa? :D:D:Dsmall cakes in syrup Türk tatlı tabaği: şekerpare, helva & revani :P (Aga põhimõtteliselt küll :)) |
|
Lepatriin Kokaõpilane 2008-12-01 15:07:47 |
Türgi toitudest meeldib mulle väga selline rulli õhukese saia sisse keeratud kebab. Eriti lambalihast. Kas keegi teab kust seda rullkebabi Eestis süüa saaks? Kahjuks enamus kohti pakub saia vahele pandud kebabi või lihtsalt friikatega aga see pole pooltki nii hea. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-02 22:51:04 |
Köögi Komando kirjutab EPLis: Lihane ja lihata Türgi köök (2.5.2009) Ootamatult kalavaesed Istanbuli menüüd pakuvad see-eest rohkem või vähem salapäraseid segusid baklažaanidest, tomatitest ja lihast. |
|
Verrulane Kokaõpilane 2009-05-03 00:14:59 |
pakuks oma retsepti köfte kebabist. Sobib hästi koos shakshukaga ja on suurepärane väliseks grillimiseks. http://www.verru.ee/Rec_Est_June.html |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-15 13:38:57 |
See postitus on mu õemehe Ivari jaoks: :D Türgi eelroad Türgi põhiroad Türgi desserdid | |
Spiidi Abikokk 2010-01-15 14:07:34 |
Türgi köögist rääkides, siis kesklinnas on nüüd avatud Türgi maiustuste pood: http://www.ap3.ee/article/2009/11/24/Sultanimaiused_otsivad_Eestis_turgu Räägitakse head, kuid ma pole ise veel sisse vaadanud. Kuna ma olen suur Baklava austaja, siis mingi hetk lähen kindlasti. |
|
Yahna Kokaõpilane 2010-01-21 12:08:54 |
Spiidi:
Kuskohas see Türgi maiustustepood on? Vaataks isegi järgi! Türgi köögist rääkides, siis kesklinnas on nüüd avatud Türgi maiustuste pood: http://www.ap3.ee/article/2009/11/24/Sultanimaiused_otsivad_Eestis_turgu Räägitakse head, kuid ma pole ise veel sisse vaadanud. Kuna ma olen suur Baklava austaja, siis mingi hetk lähen kindlasti. |
|
Kätrin Abikokk 2010-01-21 13:28:59 |
Yahna:
See on Radisson SAS-i vastas, Rävala puiesteel, Vertigoga ühes majas, natuke Stockmanni pool lihtsalt. Seal on lipud ja asjad väljas - vast ei jää märkamata.
Spiidi:
Kuskohas see Türgi maiustustepood on? Vaataks isegi järgi!Türgi köögist rääkides, siis kesklinnas on nüüd avatud Türgi maiustuste pood: http://www.ap3.ee/article/2009/11/24/Sultanimaiused_otsivad_Eestis_turgu Räägitakse head, kuid ma pole ise veel sisse vaadanud. Kuna ma olen suur Baklava austaja, siis mingi hetk lähen kindlasti. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-30 13:28:49 |
Ma korrastan oma paberimajandust siin. Ülalpool juba mainisin, et Edinburghis elades (ja hiljem külas käies) väisasin tihti ühte Hanedan-nimelist restorani (41 West Preston Street, EH8 9PY). Panen siia nende menüü kirja, et oleks hiljem endal hea vaadata (ja teistelgi), mida ühes Lääne-Euroopas asuvas Türgi restoranis pakutakse. Mu türgi sõbranna Aybike ja korterinaaber Ruken kiitsid kohta samuti väga. Siin Gürsel Bahar, peakokk: COLD MEZE: Humuz - pureed chickpeas with sesame oil and lemon juice Herkes bayildi - roast aubergine, onion, tomato sauce and herbs Barbunya pilaki - olive oil braised red kidney beans Kavun & peynir -honey melon and feta ispanakli yogurt - strained yogurt and spinach yaprak dolma- stuffed vine leaves terbiyeli balik - sweet cured herrings on onion & cucumber HOT MEZE borek - filo pastry, filled with feta and spinach Sucuk izgara - grilled spicy garlic sausage Helim izgara - grilled haloumi cheese firin kofte - oven baked minced lamb balls mercimek corba - red lentil soup CHARCOAL GRILL & MAIN COURSE kuzu shish - marinated grilled lamb on skewer Tavuk shish - marinated grilled chicken on skewer kuzu pirzola - grilled lamb cutlets firin kofte - oven baked minced lamb meatballs Dana izgara - thinly sliced grilled sirloin steak Karishik izgara - mixed grill (lamb, chicken, garlic sausage) Musakka - lamb moussaka - layers of minced lamb, aubergine, potatoes topped with cheese sauce Tavuk guvech - sauteed chicken with onion, mushroom and tomato Biberly makarna - pasta, red pepper sauce and feta cheese Sebzeli musakka - layers of mixed vegetables topped with cheese sauce Bamya guvec - okra casserole DESSERT Hanedan's mess - strawberry, cream, meringue Baklava - filo pastry with mixed nuts, honey syrup Black forest cake & creamv vanilla ice cream Ja paar olulist türgikeelset fraasi nende menüült: Bu aksham olmaz - Not tonight. Bisiklet pompani alabilirmiyim? - May I borrow your bicycle pump? Gunde bir paket sigara iciyorum - I smoke a packet a day PS Vaatasin just nende kehtivat menüüd - midagi suurt muutunud pole, hinnad on veidi kõrgemad, päevamenüü endiselt sama :D, üks vegetaarroog vähemaks jäänud ja mõned suupisted vahetunud :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |