TÜRGI KÖÖK

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-10-27 13:08:33

Zoozi:
Sõbranna tõi Türgist, aga pakendil pole ühtegi märget selle kohta, et millest koosneb ja kus kasutada :)

Zoozi, mul ema ja ämm on toonud sellesama pika "vürtsiriba" eri Türgi maitseainetega mitmel korral. Tänavu õnneks enam mitte :D

See "Osmanish spice mix" on selline üsna ebakonkreetne segu ja internetist raske miskit selgust saada. USA maitsesegude tootja Penzeys müüb "türgi maitseainesegu", mis on järgmine:

Turkish Seasoning
Of all the places in the world you can travel pursuing spices, there are few places as enjoyable as Turkey. The people, the climate, the history and the food all come together to make this a destination not to miss. This combination of spices has been developed over the millennia in Izmir, which was already a thriving city on the West coast of Turkey 2000 years before the battle of Troy.
A traditional and delicious blend for seasoning meats from kabobs to roasts, lamb to beef to chicken-use about 2 tsp. per pound. Mix 2 tsp. in 1 Cup yogurt for a sandwich/pita spread; for a tasty vegetable dip use the same mix, but add a tsp. or two of honey as well. Hand mixed from: flake salt, cumin, garlic, half-sharp paprika, black pepper, Turkish oregano, sumac, cilantro.

Sul on hea nina - kas on võimalik, et tolles Sinu segus on sool-vürtsköömned-paprika-küüslauk-pipar-pune-sumahh-koriander?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2010-10-27 13:29:19
Pille:
Zoozi:
Sõbranna tõi Türgist, aga pakendil pole ühtegi märget selle kohta, et millest koosneb ja kus kasutada :)
Zoozi, mul ema ja ämm on toonud sellesama pika "vürtsiriba" eri Türgi maitseainetega mitmel korral. Tänavu õnneks enam mitte :D

Täpsemalt siis, et Türgis käisid mul kaks sõbrannat. Mõlemad on köögis suht algajad ning mõlemad tõid maitseainete kinkepaki. Esimene on siis selline pikk riba - loorber, türgi safran, rosmariin, sumahh (kirjas,et salatile), india safran, oregano, mustad seesamiseemned, jahvatatud vürtsköömen, majoraan, chilli (mitte helbed, aga nagu oleks purustatud või jämedalt jahvatatud), koriandriseemned, osmanish mix, kuivatatud piparmünt, must pipar.

Teine oli selline puidust korvis koos kaelaehtega - oregano, sumahh, jahvatatud koriander, jahvatatud chilli, paprikapulber, india karripulber, mingi lihapallide maitseainesegu (köfte baharati), jahvatatud vürtsköömen, india safran, kuivatatud piparmünt, terav paprika. :)

Pille, kui midagi vajad, võin lahkelt jagada:)

Zoozi tegemised

Cousinella
Postitusi: 91
Kokaõpilane
2010-12-07 17:04:28

Olen kahel korral Türgis käinud ja peaks mainima, et turismilinnades on toit oluliselt halvem kui tavalistes linnades. Võrdluseks on siis Alanya 3 stars ja Adana.

Alanya hotellis sai lihtsalt kõhu täis erinevatest körtidest, aga ükski roog enda järele igatsust ei tekitanud (v.a. arbuus). Adanas aga sai söödud paljudes erinevates kohtades ning isutab siiani. :)

Eriti meeldejäävad olid baklava, pistaatsiajäätis, erinevad kebabid, pommukaaviar, värsked magusad viinamarjad 9 krooni kilo, värsked viigimarjad, traktorikärutäis meloneid, kiviahjus küpsetatud saiad, täidisega ja ilma...

http://cousinella.blogspot.com/

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2010-12-08 08:53:47

Türgi lõunapoolses osas kehtib reegel, mida vähem kutsuv koht seda parem söök, eriti head söögid on kohtades kuhu ainult kohalikud oskavad sind viia, näiteks sõime meie ühes sellistes Alanyas öösel kell 3 lambapea suppi,kõik kliendid ja teenindajad olid mehed :D Supp oli selline mida ma pean seni parimaks söögiks mida üldse söönud olen.(minu parima sõbranna kaasa on türklane)

Ilse köögis

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-01-09 10:36:21

Meil oli kaetud väike Türgi stiilis õhtusöök

Lamba kebab
Porgandisalat jogurtiga
Suvikõrvitsasalat jogurtiga
Türgi jogurtisupp
Türgi mannakook
Pita stiilis saiad
Tomati-sidrunivaagen peterselli ja sibulaga

Kõik oli väga maitsev:) Katsun jõudumööda retseptid ka blogisse panna.

Ilse köögis

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-09-29 21:34:34

Tõstan õigesse kohta.

Ullike:
Tulen just sealt maalt ja seal hakkas mekkima kohalik "supp". Nii nimetataksegi - lihtsalt supp:)
Saadaval igas söögikohas nagu meil seljanka. Tegemist on läätsesupiga, aga paraku on see ka kõik, mis ma sellest tean. Teravust supis polnud tunda - seega ilmselt ei olnud komponentideks näiteks ingverit. Värv oli lihtsalt kollakas. Maitses oli tunda lihapuljongit. Serveeriti sidrunilõikudega kõrval, mille mahla siis sai vastavalt soovile supi sisse pigistada. Kas keegi teab selle supi kosstisainetest ehk midagi rohkem?

Ullike, ilmselt oli tegemist mercimek corbasi nimelise supiga. Nami-Namis hetkel retsepti pole, aga panen seniks viite ühele ingliskeelsele retseptile ning esimesel vabal hetkel lappan oma türgi köögi raamatuid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-09-29 21:41:50
Kirjutasin vastuse aga kadus ära. Vaata äkki leiad siit midagi sarnast

Ilse köögis

Karima
Postitusi: 619
Abikokk
2012-09-29 21:57:14

see on väga hea türgi blogi link kohe suppidesse :) äkki leiad siit: Turkish soup recipes

Äkki on see supp: red lentil soup

PAPRIKA: Karima's Food

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2012-09-29 22:04:14

Tänud! Esimese pilguga vaadates ei olnud ükski Teie pakututest just see "tshorbas".

Tegemist oli tuntava läätsemaitselise, vähese küüslaugu mekiga kollakas-roheka püreesupiga. No võiks arvata, et ühes kohas oli seal ka porgandit lisatud :)
Aga ei enamat - selline hästi lihtsa maitsega....

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-03-16 01:01:37
Riina Luik @ Peegel: Hõrk suutäis Türgi köögist

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>