Nipitiri Abikokk 2008-09-03 12:41:47 |
Mann:
No ma jõudsin ka ikka kilode kaupa süüa :) Kõik polnud puu otsast, osad olid kohalikelt turgudelt ka. Puu otsast olid muidugi parimad, isegi põldmarjaokkad varbas käisid nagu asja juurde. mul sama plaanis järgmisel nädalal. aga mu isu on otsatu:) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-06 15:47:27 |
Toon ühe viigimarjade-teemalise teemaarenduse siia üle:
Zoozi:
Zapxpxau:
Ostsin Lasnamäelt Mustakivi turult, aga nägin ka Priisle turul. Olid väga ilusad, mahlased ja magusad. Vo Keskturul on ka, homme satun sinna kanti, võin vaadata. Annan siis teada.Zoozi:
Kas Keskturult? Maitse oli kena, magus ja mahlane?
Krõbedast hinnast hullemgi on see kui satud vastiku maitsega viigimarja otsa.Värskeid viigimarju ostsin täna turult hinnaga 70.-kilo, samas Prismas oli kilohinnaks 425.- |
|
Vernanda Abikokk 2008-10-06 23:10:48 |
laupäeval olid keskturul olemas, kilohinda ei mäleta, aga 3 tk olid u 12 krooni. | |
Heleen Abikokk 2008-10-06 23:40:39 |
Nüüd, kui koolis vaheaeg hakkab (mille nimel ainult elatakesgi, eks: D), lähen otsin ka selle keskturu üles ja ostan mõne piruka jagu viigimarju. Siiani on see veel tegemata. Nojah, kõigepealt teen ma endale selgeks, kus Keskturg asub.
Aga ehk on keegi viimasel ajal Viigimarjapirukat teinud ja tahab oma kogemustest rääkida?
Kuidas välja tuli? Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Zoozi Abikokk 2008-10-07 11:33:53 |
Zoozi:
Käisin siis Keskturul ära - viigimarju nägin paaris kohas, hinnaks 75-80 krooni kilo, aga ei tundunud kuidagi nii ilusad.
Zapxpxau:
Ostsin Lasnamäelt Mustakivi turult, aga nägin ka Priisle turul. Olid väga ilusad, mahlased ja magusad. Vo Keskturul on ka, homme satun sinna kanti, võin vaadata. Annan siis teada.Kas Keskturult? Maitse oli kena, magus ja mahlane? Krõbedast hinnast hullemgi on see kui satud vastiku maitsega viigimarja otsa. |
|
Mari-Liis Abikokk 2008-10-07 13:05:04 |
Mina ostsin Keskturult Türgist pärit viigimarju, 80 kr kilo. Tegin salatit viigimarjadest, prosciuttost ja mozzarellast sidruni-mee kastmega. Selle jaoks olid nad küll täitsa OK. 1 viigimari olid südamest hakanud pruunikaks tõmbuma ja maitses hallituse järgi, aga ülejäänud olid täitsa mõnusad. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-11 19:52:37 |
Minulgi õnnestus Keskturult värskeid viigimarju saada (siinkohal suur aitäh kokakooli kursaõele Svetlanale, kes neid sealt mulle omal initsiatiivil hankis). Tegin kahte erinevat magustoitu: röstitud viigimarjad suhkrustatud ingveriga ja röstitud viigimarjad mee, tüümiani ja kaneeliga: Esimene nägi parem välja, teine maitses paremini :P | |
Heleen Abikokk 2008-11-11 23:36:30 |
Ma käisin üks päev Stockmannis, leidsin viigimarjad üles isegi ja pettumus missugune. Niiii väikesed ja pehmed olid :D Lausa koomiline, sest piltidelt paistavad ikka tükk maad suuremad ju. Lõpuks ma ikkagi ära neid ei ostnud, mõtlesin, et uurin ennem Nami-namist, mis värk on. Tegelikul oleksin ehk isegi ostnud ühe või kaks aga järjekord oli meeletu ja aega oli vähe. Kas need viigimarjad ongi siis nii väikesed ja pehmed?
Muide, Pille, sul on väike trükiviga tekstis. Viinamarjade asemel peaks ikka viigimarjad olema :) Aga muidu tunduvad ka need sinu Keskturu viigimarjad ikka arvestatavama suurusega kui need mis olid Stockmannis. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Mann Abikokk 2008-11-12 07:10:23 |
Suurus oleneb sordist. Aga ennem olgu nad ikka pehmepoolsed. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-20 16:01:48 |
K2trin 20.11.2008:
K2trin, minule tõi üks hea inimene värskeid viigimarju Keskturult üle-eelmisel nädalal. Aga tundub, et hooaeg on nüüdseks juba pigem läbi - paar nädalat enne seda oli turul viigimarju rohkem, nüüd neid praktiliselt enam polegi..
Pille, leidsin blogist kaks isutekitavat viigimarja retsepti. Ma olen Eestis paar korda viigimarju poest ostnud, kuid need on täiesti toored ja ilma igasuguse maitseta. Lugesin siit foorumist ka kuskilt, et targad ostavad viigimarju hoopis keskturult. Sooviks nüüd teada, millal on nende hooaeg, kui tasub keskturule retkele minna? (Meeles on küpsete viigimarjade maitse, mida sõin ühel suvel Türgis. Fantastiliselt mõnus, natukene maasikane. Nii igatsen seda taas maitsta) Aitäh ette. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |