Viigimarjad

Triin
Abikokk
2009-05-28 21:34:28
eelmine aasta Veneetsias oli augusti lõpus.
Fre
Abikokk
2009-05-29 08:05:49
Maxima on nüüd vist Noberasco üldse sortimendist välja visanud Tallinnas, oli lõpumüük (kõik ökotooted) ja kogu lugu. Kahjuks ei müünud Prisma Noberasco kuivatatud ökoviigimarju ja tavalised ei olnud sugugi nii maitsvad. Niiet kui keegi nüüd märkab neid viigimarju kusagil, siis andke märku palun.
Zoozi
Abikokk
2009-06-01 13:31:19
Fre:
Maxima on nüüd vist Noberasco üldse sortimendist välja visanud Tallinnas, oli lõpumüük (kõik ökotooted) ja kogu lugu. Kahjuks ei müünud Prisma Noberasco kuivatatud ökoviigimarju ja tavalised ei olnud sugugi nii maitsvad. Niiet kui keegi nüüd märkab neid viigimarju kusagil, siis andke märku palun.
Lasnamäe Prismas oli eile Noberasco ja Rainbow kuivatatud viigimarju.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-15 21:12:04
Zapxpxau:
Eelmine aasta ostsin kaks korda Stockist viigimarju, hind oli ca 400 EEK kilo. Kui on hooaeg, siis vahel ikka müüakse, aga hind sõltub ma ei tea millest, näiteks granadillid olid varem ka miski üle 500 EEK kilogramm ja jube harva müügis, aga nüüd on neid suvel pea kogu aeg saada olnud ja hind ainult kuskil 200 EEK kilo.
Hinnalangus on vist aset leidnud. Ma ostsin Stockmannist väga maitsvaid Türgi viigimarju pühapäeval, kilohinnaks oli 49 krooni (sooduspakkumine oli). Serveerisin neid Serrano singi ja kitsejuustuga:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2009-09-15 22:34:07
Mina ostsin ka täna Tallinnas Keskturult viigimarju. Seal oli standartne kilohind 90 eek. Pean tunnistama et ma polnud vist siiani kuivatamata viigimarju isegi proovinud. Nüüd siis lõikasin esimese viigimarja noaga kaheksaks ja sõin pidulikult ära. Oli huvitav, täitsa hea isegi. Just nuputasin, et millega nad tegelikult kokku käivad.
Kardemon
Abikokk
2009-09-15 23:53:59
mina ostsin Kajaka turult ükspäev pooviks ühe viigimarja. et proovida kuidas värske maitseb :) aga ei saanud maitset kätte, sest oli seest pruun...(ei julgenud proovidagi seda pruuni... ja natukesest roosast, mis ümber oli, sellest ei piisanud) kokandussõnastikuski ütleb, et peab aga roosa olema... kuidas ma aga ostes tean, et ta veel söömiskõlbulik on? kui pehme on liiga pehme? (ma ei kujuta muidugi ette, kuidas õiget pehmust kirjeldada aga äkki on mingi nipp)

http://kardemon.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-16 07:37:14
Kardemon:
kokandussõnastikuski ütleb, et peab aga roosa olema... kuidas ma aga ostes tean, et ta veel söömiskõlbulik on? kui pehme on liiga pehme? (ma ei kujuta muidugi ette, kuidas õiget pehmust kirjeldada aga äkki on mingi nipp)
OSTMINE: * Viigimarjad ei küpse edasi peale korjamist, seega väldi tooreste viigimarjade ostmist. Vali viigimarjad, mis on õiget värvi (kas siis lillakad või rohelised), "pontsakad" (plump) ja pehmed (ent mitte "plödid"!!). * Mõned väikesed mõrad koore sees ei tee paha, ent proovi otsida terve nahaga viigimarju. * Täiesti küpsed viigimarjad võivad olla kaetud heleda kirmega ("bloom"). * Asjatundjad soovitavad otsida niiskusetilka viigimarja alumisest otsast. * Kui viigimarjad lõhnavad hapukalt, on nad juba halvaks minemas ning neid ei tasu osta. Kuna küpseid viigimarju on raske transportida, siis parimaid viigimarju saab ainult maades, kus nad kasvavad. Viigimarjad võivad riknema hakata juba paar tundi peale korjamist, nii et Eestis tasub neid hoolikalt valida kaupluses ja turul. (Kardemon - Sinu ostetud turu-viigimari oli ilmselgelt juba riknenud; poes on viigimarju tihti küll saada, aga need on pooltoored ja seega tuimad ja lõhnatud-maitsetud). SÄILITAMINE: Hoia külmkapis ning tarvita paari päeva jooksul. KASUTAMINE: Pühi niiske lapiga puhtaks. Kui varrejupp on kõva, siis lõika see ära. Et viigmarjade ilu esile tuua, lõika need pealt pooleks või neljaks ning vajuta viigimari "lahti", nii et kaunis roosa sisemus välja paistaks. Välisajakirjanduse põhjal. :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-20 22:25:23
Tänane dessert: viigimarjavorm kitsejuustuga (clafoutis). Oli väga maitsev :P

Seenekas
Abikokk
2009-09-21 10:37:10
Pahad linnainimesed, kiusate siin maakat oma viigimarjajuttudega juba mitmes kohas. :D:D
Mari-Liis
Abikokk
2009-09-21 13:33:12
Pille:
Tänane dessert: viigimarjavorm kitsejuustuga (clafoutis). Oli väga maitsev :P
viigimarjad ja kitsejuust on juba retseptiootel :D

Siit nurgast ja sealt nurgast

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>