Profa Abikokk 2008-08-18 00:34:52 |
Mandariin. Asub selline koht Kristiinest kesklinna poole, Mihkli hotelli kõrval. Vahest kui on hiina rämpsu isu, ostan sealt tööle kaasa süüa. Ei ole pidanud veel kordagi pettuma kuni üleeilseni. Ostsin kevadrullid ja vürtsise sealiha hea ja paremaga. Sööma hakates avastasin et rullidega kaasasolev karp sooja kastet on ilma maitseta ja sama jama oli ka kogu lihaplöginaga, isegi soola polnud lisatud, muust rääkimata ja see oli veel tärniga toit ja puha. Ei oska ette kujutada, kas kokk oli maani täis või õnnetult armunud, aga söök jäi minust esialgu söömata. Pärast kodus lisasin vajalikud maitseained ja polnudki kõige hullem. Loodan et tegu oli üksikjuhtumiga, igatahes korra veel sama jama puhul ma enam seda kohta ei külastaks. Kuna ei olnud aega tagasi minna jäi ka kokaga vaidlemata, usun et kui ta oleks ise maitsnud seda toitu, oleks viisaka vabandusega uus tehtud. Kas kellelgi on Mandariinis mittesöödav toit toodud? | |
Kärt Abikokk 2008-08-18 23:33:53 |
Päris mittesöödavat pole, aga toidu nn. kvaliteet on küll alla käinud. Algusepoole oli ikka vähe parem, kuigi ma sealt enam väga tihti kaltsu ei osta, paar korda vast aastas. Vähemalt pole ma sealt toidumürgitust saanud, nagu Asian Aromast sain :( | |
JM Abikokk 2008-08-19 12:33:50 |
Mandarinis oli vanasti jah natuke paremini asjad vist kui praegu. Pole aasta aega hiinakates käinud, aga tundub et Chopsticks on Mandarinist paremaks jäänud.
Maitse üle vist ei vaidleks, niikuinii on k6ik kas chili- v6i sojamaitse(aine)ga, Mandarini eripära on pigem palju kastet ja vähe toitu. P6him6tteliselt saad oma asjad vahel päris supi kujul kaasa. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Vernanda Abikokk 2008-08-19 21:32:46 |
mis mulle selle koha juures täiega muljet avaldab on see, et seal püsib mu meelest personal, mida ei saa paljude tlna söögikohtade kohta öelda. ja pardiliha menüüssetulek oli väga tervitatav. kvaliteet kõigub jah, aga mitte nii hullusti, kui seal Süda tänava omas, Balti sepiku kohviku taga. | |
Ussicke Abikokk 2008-08-29 00:15:47 |
Mandariinis sai omal ajal päris tihti käidud, kui diplomitöö kirjutamise ajal käisid neelud kahe asja - heeringa ja hiina rämpsu - järele. Kui järele mõtlema hakata, siis tõesti on kastet võrreldes teiste hiinakatega (Chopsticks, Asian Aroma) rohkem kui põhitoiduainet... Hmm... Mind aga häiris hoopis Mandariini kastmete erkoranž värvus. Samas tuleb Mandariini kasuks öelda, et seal ei ole kunagi tellimust segi aetud, seevastu Chopsticksis olen liigagi tihti selle "õnne" osaliseks saanud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-31 12:17:41 |
Ma muutsin veidi selle teema pealkirja, et see hõlmaks lisaks Mandariinile ka teisi pealinna kiirsöögikohti. Ei usu lihtsalt, et ükski neist täitsa eraldi teemat vääriks.. Restoranimõõdu välja andvate Dao Hua ja Hanlongi jaoks jäävad eraldi teemad. Käisime eile perega Saku suurhallis tsirkust vaatamas, pärast läksime mu õe pere juurde, kes nooremat last valvasid sel ajal.Leppisime kokku, et läheme Chopsticksist läbi ja ostame sealt erinevaid hiina toite kaasa. Pean tunnistama, et see oli mu esimene kord seda toidukohta väisata ja ilmselt ka viimane kord. Toidud otseselt suus ei karjunud, aga KÕIK maitsesid täpselt ühesuguselt - olid rasvased ja vürtsikad ja hiljem oli kõhus ääretult raske ja ebameeldiv tunne. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis sisaldas me take-away järgmist: Trummipulgad Kartulid Hong-Kongi stiilis Kevadrullid seentega Omlett kanaga Magushapu kana Kung Pow (sic!) köögiviljad Nuudlid kanalihaga Nuudlid köögiviljadeg Kui nüüd meenutada, siis vaatamata korduvale degusteerimisele ei suutnud ma kahel viimasel nuudliroal vahet teha. Igatahes on mul peale seda külastust veelgi uhkem tunne selle menüü üle, mis ma Nami-Nami hiina koolituste jaoks kokku panin :) | |
Fre Abikokk 2011-12-31 14:06:01 |
Pille:
Chopsticksi allakäik algas juba nii ammu, et on täiesti hämmastav et nad selle protsessi nii pika aja peale on suutnud venitada. Aastaid tagasi ostsin sealt sageli kaasa, aga kui ca kolmel korral olin saanud täiesti vastikut toitu, siis loobusin. Mingil hetkel vaevas Chopsticksi ka ülekliisterdamine, tärklist pandi kõikjale topelt. aga ootan huviga viimasema aja positiivseid leide, võiks ju olla midagi kvaliteetset ka kusagil... Pean tunnistama, et see oli mu esimene kord seda toidukohta väisata ja ilmselt ka viimane kord. Toidud otseselt suus ei karjunud, aga KÕIK maitsesid täpselt ühesuguselt - olid rasvased ja vürtsikad ja hiljem oli kõhus ääretult raske ja ebameeldiv tunne. |
|
Mann Abikokk 2012-01-01 19:34:15 |
me käisime ükspäev tondi selveri china boxis. peab seda üks india mees, ise teeb süüa ka. vähemalt need nuudlid ja kevadrullid mis võtsime, olid hääd. tema magushapu kaste oli ka magushapu kastme moodi, mitte see suvaline, mida selveri riiulilt saab. | |
Netcat Abikokk 2012-02-18 14:03:20 |
Nõmme Chopsticks on millalgi märkamatult kinni pandud.
Ei peaks seda eriliseks kaotuseks, kui mitte poleks hiljuti läinud avastama kodulähedaseimat "hiinakat" - Drumsticksi Kadaka teel, mis reklaamib end "keset Tallinnat" asuvana. Mingisuguse kiirsöögiputkana on see seal eksisteerinud juba kauem, kui mäletan, aga millegipärast olen seda alati vältinud.
Üllatuslikult tuli sisse astudes välja, et seal on isegi liialdusena mõjuvalt suur saal mugavate istekohtadega, aga ilmselt läheb seda piirkondlike asutuste inimestele lõunat pakkudes vaja. Õhtul enne sulgemist oli küll tühi kui kell. Ja kui kunagi - võimalik, et nad tegutsesid siis hoopis mingi muu agenda all - sisse astudes märkasin esimese asjana suurt valikut eksootilisi limonaade kunagistest vennasvabariikidest, siis nüüd oli joogikapp nii meinstriim, kui veel vähegi olla saab.
Ühesõnaga, tellisin siis firmanimega riisi ja singapuri nuudlid. Ja mida ma sain... ok, nuudlid jäid muidugi ootustele alla, aga olid tõepoolest vürtsikad ja kõlbasid isegi süüa, kuigi teist korda ei võtaks. Aga riis.... ühesõnaga, seal urkas tuleb ilmselt enne lahkumist karp lahti rebida ja veenduda, kas te ikak saite selle, mille te tellisite. Pidi olema tomatite ja seentega, oli hoopis riivitud porgandi ja hernestega! Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|