PARIMAD ÕUNAKOOGID

Kirsike
Abikokk
2009-10-18 17:47:58
Tegin täna Jamie's American Road Trip'ist appleberry pied. Väga maitsev on, asendasin mustikad arooniatega, sest mustikad otsas. Minu jaoks selle aasta parim õunakook koos tarte tatin'iga ja õunastruudliga :D :D

Lindude toitmine

Zoozi
Abikokk
2009-10-18 22:47:47
Kirsike:
Tegin täna Jamie's American Road Trip'ist appleberry pied. Väga maitsev on, asendasin mustikad arooniatega, sest mustikad otsas. Minu jaoks selle aasta parim õunakook koos tarte tatin'iga ja õunastruudliga :D :D http://y.delfi.ee/norm/115421/7818383_yzdYLS.jpeg
Oh, kui isuäratav näeb välja :P

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2009-10-19 13:38:41
Kirsike:
Tegin täna Jamie's American Road Trip'ist appleberry pied. Väga maitsev on, asendasin mustikad arooniatega, sest mustikad otsas. Minu jaoks selle aasta parim õunakook koos tarte tatin'iga ja õunastruudliga :D :D http://y.delfi.ee/norm/115421/7818383_yzdYLS.jpeg
Omigod, sinu oma näeb palju ilusam ja kallerdunum välja kui pilt samast koogist Jamie enda saidil. Kas tegid retseptis midagi teisiti?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kirsike
Abikokk
2009-10-19 14:58:23
Netcat:
Kirsike:
Omigod, sinu oma näeb palju ilusam ja kallerdunum välja kui pilt samast koogist Jamie enda saidil. Kas tegid retseptis midagi teisiti?
Tänud! :D :D Mul oli vist õunu väheke rohkem? Kuna mu antonovkad olid nii plekilised, siis ei lugenud mitu õuna sisse läks, vaid tegin silma järgi. Kuumutasin vist õunatükke ka natukene kauem, et kuju küll oli veel alles, aga natuke pudrune oli juba kah. See tegi vedeliku vähe paksemaks.

Lindude toitmine

Pulavik
Abikokk
2009-10-20 19:28:46
Pille:
Pulavik:
Netcat:
Pille, see on tõepoolest aukartust äratav hulk kooke. Küpsetamine on üks asi, kui aega ja materjali jätkub, aga kes need kõik ära jaksab hävitada? Meil on nii, et kui ühe suurema koogi teen, siis seda nädal aega süüakse.
Ja meil süüakse põhimõtteliselt samal õhtul terve kook ära, kuigi meid on ainult kaks.. PS. Mulle näiteks see mõisaproua õunakook väga maitses, uus suur lemmik!
Tore kuulda, et me ainukesed koogiõgardid pole :) Ja maitsed on väga erinevad, seepärast on ka siin retseptikogus retsepte, mis mulle isiklikult vist väga ei maitse, aga tean, et on suuri fänne. Ma olin selle mõisaproua koogi kohta nii palju kiidusõnu siit-sealt lugenud, ehk olid ootused liiga kõrged.. Proovin ehk korra veel, äkki oli tuulesuund ja õhuniiskus tol päeval valed :D
Oeh, enne kui kiitma/kiitlema kipun, peaksin enne mõtlema pisut.. mulle jõudis äsja kohale, et ma ei teinud seda mõisaproua õunakooki üldse retsepti järgi. Nimelt retsepti lugedes mõtlesin automaatselt 1 pakk võid ja ühe paki ma ka külmkapist võtsin, aga Saaremaa võid on pakis 175 grammi.. lisaks sulatasin ma või üsna vedelaks ja alles siis mikserdasin suhkruga vahuks. Kartulitärklist polnud mul ka piisavalt, seda sai kokku alla 0,5dl ja ülejäänud oli kõik tavaline nisujahu. Ja see pole veel kõik :D Kooki läks veel pisut alla 1dl kohvikoort, lihtsalt seepärast et see oli vaja kuskile ära kasutada, ja maitseks tl vanilliekstrakti. Nii et tegelikult ma ei teagi kuidas originaalretsepti järgi see kook maitseks :)
Leenilii
Abikokk
2009-10-20 23:22:18
Mina tegin täna üht uut taevalikku õunakooki Pere ja Kodu retseptilisa 2009 a augustist. Õuna-kookosekook tumeda šokolaadiga Vahusta 3 muna 2 dl suhkruga heledaks vahuks, lisa 150 gr sulavõid, 2 dl õunamoosi ja 2 spl rummi. Teises kausis sega 200 gr kookoshelbeid, 100 gr tükeldatud tumedat šokolaadi, 1,5 dl nisujahu ja 1 tl küpsetuspulbrit; sega munavahule. Vala võitatud vormi, torka sisse 2-3 hapuka õuna viile. 175 kraadi. 35-40 min. Minul oli vähem kookoshlebeid ja nisujahu sai ka otsa, tegin speltaga, ja panin helveste arvelt veidi rohkem jahu. Igatahes minu õunakookide TOP 3-s. Ja läheb päris kindlasti peatsele kordamisele kasvõi juba oma lihtsuse tõttu.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 23:54:41
Täisterajahust õunapirukas ja Hollandi õunapirukas rosinate ja kaneeliga ja veel üks õuna-biskviitkook:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spidur
Abikokk
2009-10-21 09:45:06
mina tegin pariisi õunakooki , ainult küpsetuspulbrit panin pisut vähem. tõesti päris maitsev küpsetis sai. õunarohkuse poolest läheb kindlasti minu lemmikute hulka.

Elina tegemised

Mari-Liis
Abikokk
2009-10-21 12:51:12
Minu vahepeal küpsetatud õunakoogid varasematele lisaks on õuna-kohupiimakook neljaviljahelvestega ja kultuslik õuna-martsipanikook :D Mõlemad maitsesid head, viimane meeldis kohe väga.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kärt
Abikokk
2009-10-21 17:09:19
Ei tea, kui seda õuna-kohupiimakooki tahta teha 22cm vormis, kui palju peaksin koguseid vähendama? Poole võrra?

Kahekesi Kalamaja köögis

<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>