PARIMAD ÕUNAKOOGID

Kessu343
Abikokk
2009-09-20 18:14:55
Avastasin siin paljukiidetud KANADA ÕUNAKOOGI alles sel hooajal, aga olen jõudnud juba teha seda vähemalt 5 korda. Ilmselt ei ole rohkem sõnu vaja :) Eile proovisin aga nami-namist leitud ÕUNA-KOHUPIIMAKOOKI neljaviljahelvestega - lihtsalt super, väga toitev ja tervislik!
Mari-Liis
Abikokk
2009-09-20 23:05:38
Mul sel sügisel tehtud: mandlikattega õunakook hapukooretäidisega, õunastruudel, kanada õunakook mitu-mitu korda :P ja beseekattega õunakook.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Ragne
Abikokk
2009-09-23 00:19:50
Mina tegin täna Ameerika õunapiruka ainetel mini-koogikesi. Vägagi õnnestunud!

www.kokkama.ee

Aaloemahl
Abikokk
2009-09-25 16:28:46
Tegin kaerahelbe-plaadikooki õuntega. Mulle maitses. Esimesel korral sai ehk natuke liiga magus. Allikas: Laine Remmelgas "Küpsetame ise II" Pilt ja retsept siin.

sussi-sussi.blogspot.com

Mari-Liis
Abikokk
2009-09-29 15:41:21
Tegin krõbeda kaerahelbekattega õunakoogi. Väga lihtne valmistada, saab kiirelt valmis ja maitseb väga hea! Eriti poolsoojalt ja vaniljekastmega. Tuleb peaaegu terve plaaditäis. Retsept sattus ette soomekeelses vihikukeses "Ruokalehti" 9/06. Põhi: 4 muna 1,5 dl suhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 5 dl nisujahu 1 dl vedelat võid (saab u 50 g-st kõvast võist) 1 dl piima Täidis: 1,5 l õunaviile, seemnekojad väljas, kodumaiseid õunu pole vaja koorida Puru: 50 g margariini 1 dl suhkrut 1 dl kaerahelbeid 1 tl kaneeli 0,5 tl jahvatatud ingverit Vahusta munad suhkruga, sega ettevaatlikult vahu sisse teised põhjaained. Määri tainas õhukeselt küps.paberiga kaetud ahjuplaadile. Lao korrapärastes rivides tihedalt peale õunaviilud. Raputa peale purusegu.Esialgu võib tunduda, et puru on vähe, kuna sellega ei saa katta kogu kooki. Puista segu enam-vähem ühtlaste vahedega koogile, küpsedes purusegu koostises olev või sulab ja puru jaoutub ühtlaselt koogile. 200 kraadi, 20 minutit.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Aurora
Abikokk
2009-10-04 18:27:04
Jäin väga rahule õuna-rosinakoogiga, valmistasin küll ilma rosinateta ja kuna kapis leidus pihutäis ploome, siis käiku need läksidki. Mõnus mahlane ja rasvainevaba küpsetis.
Frieda
Abikokk
2009-10-04 20:10:43
Ahjupannkook kaneeliõuntega, tehtud, söödud. Pildistada ei jõudnudki, liiga pime oli ja kook sai liiga kiiresti otsa :). Väga mõnus. Retseptis kahtlustan ma küll viga olevat - 2 dl kaneeli koogi peale uhada oleks ikka liig mis liig :P. Ma panin 2 tl - ühe õunaviiludele ja ühe hiljem suhkruga segatult peale. Pähklite asemel mandlilaastud.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Kiilike
Abikokk
2009-10-04 20:48:45
Mina olen sel sügisel teinud kohupiima-vaniljepudinguga õunakooki, Thredahlia martsipani-õunakooki, struudlit õuntega(no rohkem kui kolm korda kindlasti) ja täna toorjuustu - õunakook meega. Kanada õunakook oli ka, mõnus ja lihtne oli ning läheb kordamisele :)

kiilikese köögikatsetused

Spiidi
Abikokk
2009-10-05 10:41:39
Ma tegin nüüd mõlemad fenomenaalsed koogid: Pille Kanada õunakook ja Thredahlia taevalik martsipani-õunakook Ja tuleb tunnistada, et võitjat ei selgunud. :) Mõlemal koogil on omad võlud ning hetkel ei kaalu Thredahlia mõnus martsipanimagusus üle Kanada õunakoogi kaneelist-vürtsist (ma lisasin veel värtspipart ja muskaatpähkit ka) krõbedat katet. Ja vastupidi. Mõlemad on väga head ja mahlased koogid ning teen kindlasti veel. Tõeline sügisene comfort-food koos piima, tee ja hea raamatuga.

le D?ner

Kiilike
Abikokk
2009-10-06 16:01:11
Kiilike:
Mina olen sel sügisel teinud kohupiima-vaniljepudinguga õunakooki, Thredahlia martsipani-õunakooki, struudlit õuntega(no rohkem kui kolm korda kindlasti) ja täna toorjuustu - õunakook meega. Kanada õunakook oli ka, mõnus ja lihtne oli ning läheb kordamisele :)
Lisan siis kaks pilti esimene veidi muudetud Pille Kanada õunakoogist(muscovaada suhkur, ingver lisaks retseptis olnud kaneelile) ja teine rummine õunakook(ilma rasvaineta). Mõlemad koogid head ja lähevad kordamisele :)

kiilikese köögikatsetused

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>