ERINEVAD SUVIKÕRVITSAD ja KABATŠOKK

Laura
Kokaõpilane
2008-10-18 22:26:06
Sellel aastal on minu suureks lemmikuks kujunenud suvikõrvitsaomlett. Lisaks mõnusale maitsele on ta eriline selle poolest, et mu boyfriend sellega mind ühel augustihommikul üllatas. Retsept on aja jooksul täienenud ja võtnud järgmise kuju: Praadida pannil (soovitavalt oliivõlis) viiludeks lõigatud suvikõrvits, maitsestada soola ja pipraga. Kui suvikõrvitsad hakkavad pehmenema, lisada pannile tükeldatud suitsuvorsti. Seejärel purustada 1-2 küünt küüslauku, lasta pannil pruunistuda. Lõigata üks tomat ratasteks ja lisada see omletile. Maitsestada vahemere ürdiseguga. Seejärel valada kiirelt üle muna-piimaseguga.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-29 09:24:00
Sain poest üsna ilusaid suvikõrvitsaid (saledad ja sitked, mitte pehmed ja ülekasvanud) ning tegin kreeka suvikõrvitsavormi. Mõnus suvine roog, maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Viimase paari kuu jooksul oleme teinud korduvalt ka erinevaid suvikõrvitsarulle suupistena: suvikõrvitsarullid kitsejuustukreemiga (osutunud tõeliseks hitiks) ning suvikõrvitsasse mähitud ürdised mozzarellapallid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Profa
Abikokk
2009-06-29 13:05:36
Mõni viimase aja suvikõrvitsatoit: Suvikõrvitsa carpaccio parmesaniga Suvikõrvitsa-hakkliha vorm

Profa köögipool

Sirliiz
Abikokk
2009-07-01 18:29:02
Seda viimast suvikõrvitsa-hakkliha vormi kiidan minagi, retsept püsivas kasutuses. Samuti on väga maitsvaks osutunud suvikõrvitsakaste pastale ja teinegi pastaroog suvikõrvitsa ja koorega.
Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-08-06 18:45:41
Kasutasin Marju poolt tutvustatud moosiretsepti ja nüüd on purgid jahtumas. Retseptis lubatakse maitseelamust alles mõne kuu pärast, aga mulle meeldis juba praegugi. Aitähh, Marju!
Kirsike
Abikokk
2009-08-06 20:54:11
Meil algas alles ka lõpuks suvikõrvitsahooaeg. Esimesed viis saime mõned päevad tagasi ja ma tegin kreeka suvikõrvitsavormi. Täna sain järgmise portsu. Ühe tegin õhtusöögi kõrvale suvekõrvitsaampsuks. Hea oli ja mees ka kiitis ja andis lahke loa mulle, et võin neid teinekordki teha :)

Lindude toitmine

Marju
Abikokk
2009-08-07 09:20:41
Kaneelikang:
Kasutasin Marju poolt tutvustatud moosiretsepti ja nüüd on purgid jahtumas. Retseptis lubatakse maitseelamust alles mõne kuu pärast, aga mulle meeldis juba praegugi. Aitähh, Marju!
Jee! Rõõm kuulda :) Tagantjärele võiks veel lisada, et saiale määrimiseks jäid minu moosi liiga suured tükid, aga maitse oli igati mõnus..
Kärt
Abikokk
2009-08-07 11:36:48
Tegin eile ahjus suvikõrvitsat nii, et lõikasin viilud, peale praetud kukeseened ja viilakas mozzarellat. 15 min 200 kraadi juures. No oli see vast maitsev :)

Kahekesi Kalamaja köögis

Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-08-07 18:00:13
Marju, nende tükkide üle mõtlesin mina ka, kui moosi saiale määrisin, järgmine kord tambin nad katki.
Ullike
Abikokk
2009-08-08 17:22:50
Aga minul häda käes - olen tänavu teinud paaril korral suvekõrvitsapirukat, kuid kuna retsept on hetkel suvekodus, ise aga linnas - no ei mäleta kuidas teha. Omast arust saingi selle retsepti siitsamast nami-namist, aga vot nüüd ei leia. Niipalju mäletan: kõrvits ribadeks, siis tuli 1 dl õli mingi koguse jahuga ära segada (+ muna kui mälu ei peta), siis segada kõrvitsaga. vormi ja ahju. Aga no kogused :o - appi ei mäleta. Kust see retsept siis pärit ometi oli? Äkki keegi oskab aidata?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>