Hackmani pann Matador

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-02-20 17:15:22
Mul on ka Matador olemas, teist nii libedat panni pole mina veel näinud. Pannkooke on võimatu keerata, sest kook jookseb eest lihtsalt minema. Hakklihakastet oli hea teha, mõnusate kõrgete servadega pann on.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Netcat
Abikokk
2009-02-20 17:35:21
Ei saa aru. Ühed ütlevad, et tuleb väga kuumaks lasta ja teine, et tuleb jahedamalt kasutada kui tavalisi panne? Sürr värk. Igastahes, minul on ka Matador ja minul jääb sinna ka kõik kinni, kohe nii kinni et päris lahti ei saa isegi deglaseerides mitte. Liha panen sinna ainult siis, kui tahangi pooleldi söestatud liha saada.. millestik õrnemast ei tasu isegi mõelda, hiljuti katsetasin härjasilmade praadimisega, no mis ma oskan öelda.. EPIC FAIL PS teaduse huvides olen nõus laenama oma panni katsetusteks Matadori kiitjatele

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zoozi
Abikokk
2009-02-20 17:56:01
No minul on ka Matador pann, kuigi jah alles nädal aega. Olen väga rahul sellega. Panni külge pole veel midagi jäänud. Liha jääb mõnus mahlane. Kala oli ka mõnus sellel praadida. Ainus viga see, et see nii suur 28cm ja mul pole igakord nii palju kraami, mida praadida. Tahaks 24cm läbimõõduga ka, aga seda vist ei ole.

Zoozi tegemised

Kiilike
Abikokk
2009-02-20 20:36:00
Zoozi:
No minul on ka Matador pann, kuigi jah alles nädal aega. Olen väga rahul sellega. Panni külge pole veel midagi jäänud. Liha jääb mõnus mahlane. Kala oli ka mõnus sellel praadida. Ainus viga see, et see nii suur 28cm ja mul pole igakord nii palju kraami, mida praadida. Tahaks 24cm läbimõõduga ka, aga seda vist ei ole.
24cm ei ole aga 26 on olemas :) Sellel matadoril on suurem viga .... ta on väga hea pann aga induktsioonile ei sobi :( Ükski seni kasutatud asjalik pann ei sobi induktsioonile (olen siiani vägagi rahul Matadori ja mingi suht kalli Ballarini´ga. Viimane siis samas hinnaklassis Matadoriga)

kiilikese köögikatsetused

Merilin
Abikokk
2009-02-20 21:04:48
Teflon on see, mida ei tohi punaseks ajada ega soojast peast pesta ega tühjalt kuumutada ega... siidkinnastega ja klaasi taga - no kuidas sellisega süüa teha :D? Matador kannatab rohkem ja on väga hea pann. Tefloniga pole mõistust vaja, aga jällegi teraspannid, malm ja matador on natuke teisest puust ja temperatuuri kannatab nagu nalja, ka gaasipliiti. Tuleb teada, mida ja kuidas praadida ja kuidas panni puhastada. Üldiselt õliga praadides kipuvad nii teraspannid kui ka see "matador" natuke külge võtma, aga liha ju nii kui nii õliga ei praegi, ikka või või rasvaga. Õli puhul on oluline kõigepealt pann kuumaks ajada, siis õli pannile laiali, siis temperatuuri õige natuke alla ja siis praadima hakata. Ja nõudepesuvahendiga pesemine ei mõju ka ühelegi pannile eriti hästi, aga peale pesu kergelt õlitamine meeldib igale pannile. Oot, aga miks induktsioonile ei sobi... või olen ma märke kuidagi valesti vaadanud seni?

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Zoozi
Abikokk
2009-02-20 22:45:45
Ma just lugesin panni ümbriselt, et eriti hästi sobib keraamilisele ja induktsioonilisele ja nõudepesumasinas võib pesta ka. Kas 26 või 28 cm, sel pole erilist vahet. Tahaks väiksemat :)

Zoozi tegemised

Fre
Abikokk
2009-02-20 22:54:18
Netcat:
Ei saa aru. Ühed ütlevad, et tuleb väga kuumaks lasta ja teine, et tuleb jahedamalt kasutada kui tavalisi panne? Sürr värk. Igastahes, minul on ka Matador ja minul jääb sinna ka kõik kinni, kohe nii kinni et päris lahti ei saa isegi deglaseerides mitte. Liha panen sinna ainult siis, kui tahangi pooleldi söestatud liha saada.. millestik õrnemast ei tasu isegi mõelda, hiljuti katsetasin härjasilmade praadimisega, no mis ma oskan öelda.. EPIC FAIL PS teaduse huvides olen nõus laenama oma panni katsetusteks Matadori kiitjatele
Kinnitan, et olen jätkuvalt samas parteis. No miski ei õnnestu ja ükski nipp ei aita. Teen selles friikartuleid, mis nagunii palju õli tahavad ja põhja ei puutu. Thats it. Aegajalt kasutan pannide koormuse ühtlustamiseks veel mõne muu asja jaoks ka, aga enamasti läheb siis pikaks ajaks kasutamise isu ära.
Kiilike
Abikokk
2009-02-21 14:26:46
Zoozi:
Ma just lugesin panni ümbriselt, et eriti hästi sobib keraamilisele ja induktsioonilisele ja nõudepesumasinas võib pesta ka.
:/ Proovisin oma kodust matadori kui me induktsiooni paigaldasime eelmine suve lõpp ja siis see pannipõhi ei võtnud magnetit kinni ... proovin praktiliselt läbi, äkki siis tegelikkuses siiski toimib. See oleks rõõmupäev kui saaks jälle matadori kasutada praadimseks. PS kasutan enamasti õli (steak´i praen ainult võiga) ja liha praadimisega pole minul kunagi probleemi olnud, samas pann on ikka tõsiselt kuum olnud (teflonit ei julgeks iialgi nii kuumaks ajada). Nii, pliidi peal järgi proovitud - toimib ... hurraaa!! .. aga kõik magnetid ei jää panni põhja külge kinni :(

kiilikese köögikatsetused

Netcat
Abikokk
2009-02-22 16:29:59
Muuseas ma ei saa aru, miks te räägite Matador vs teflon? Matador on ka ju teflonpann st see, mis selle katte mittekülgevõtmatuks peaks tegema on PTFE-ühend. Lihtsalt vintskem variant kui tavaline.

Netcat
Abikokk
2009-02-22 17:03:21
Thredahlia:
Teflon on see, mida ei tohi punaseks ajada ega soojast peast pesta ega tühjalt kuumutada ega... siidkinnastega ja klaasi taga - no kuidas sellisega süüa teha :D?
Vot ei tea... võibolla on see siis tõesti peakujust kinni, kellel millise panniga õnnestub. Punaseks ei tohi ajada, põlema ei tohi pista ja teravate asjadega ei tohi kraapida.. Ülejäänut kannatab kvaliteetne pann, rõhuga sõnal kvaliteetne, välja. Muidugi mitte lõpmatuseni, aga mitu aastat kindlasti, kui teda millegi teravaga ei kratsita. Liha kiire pruunistamisega on muidugi probleem. Selle tarbeks saigi pisike Le Creuseti malmpann ostetud (ainus malmpann, mida mul ühe käega tõsta õnnestus) ja arvatavasti hangin mingil hetkel ka terasest woki.
Thredahlia:
Matador kannatab rohkem ja on väga hea pann. Tefloniga pole mõistust vaja, aga jällegi teraspannid, malm ja matador on natuke teisest puust ja temperatuuri kannatab nagu nalja, ka gaasipliiti.
Tefal Privilege kannatab gaasipliiti väga hästi. Ma ainult gaasil sellega praengi. Matadoriga ei õnnestunud ei mu vanematel elektripliidil midagi teha (peale kahte kuud katsetamist visati pann, mille neile kingituseks ostsin, mulle tagasi) ega õnnestu minul gaasipliidil. Ja vanemad pärinevad mul veel tost vanast raudpanni-põlvkonnast. Ometi ei saanud ka nemad Matadoriga hakkama.
Thredahlia:
Tuleb teada, mida ja kuidas praadida ja kuidas panni puhastada.
Ausalt öeldes ma eelistan panni, mis laseb mul endal otsustada, mida ja millega ma praadida tahan.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>