Berit![]() Abikokk 2008-07-15 01:20:22 |
Kas kellelgi on kogemust sellise masinaga nagu seda on leivaküpsetaja? :rolleyes: | |
Kiilike![]() Abikokk 2008-07-15 07:34:54 |
Mul on ta olemas olnud nüüdseks vist 3 aastat. Kasutanud olen vahelduva eduga :) . Pärmitaigna kergitamise eesmärgil ei oska ühtegi sõna öelda. Päris õiget leiba ei ole ka küpsetanud, sest leivataigna segamiseks jääb sellel masinal jõust puudu. Aga imehead rosinasaia küpsetab leivaküpsetaja küll :P | |
Okkaline![]() Kokaõpilane 2008-08-06 12:06:09 |
Kiilike:
Millisest poest leivaküpsetaja ostsid? Või oskad öelda, kust neid võiks otsida? Kas kodumasinate poest? Mul on ta olemas olnud nüüdseks vist 3 aastat. Kasutanud olen vahelduva eduga :) . Pärmitaigna kergitamise eesmärgil ei oska ühtegi sõna öelda. Päris õiget leiba ei ole ka küpsetanud, sest leivataigna segamiseks jääb sellel masinal jõust puudu. Aga imehead rosinasaia küpsetab leivaküpsetaja küll :P |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-08-06 12:07:46 |
Loodan, et keegi oskab Sind aidata, Okkaline!
Toon ühe teise teema küsimused-vastused ka siia:
Pille 1.2.2008:
Kasutaja WOLAND 8.11.2004:
Leivamasinate kohta saab lugeda täpsemalt Nami-nami kokandussõnastikust. Erinevaid retsepte leiva-saia küpsetamiseks leiab liigi 'Leib/Sai' alt ning paljusid retsepte annab kindlasti ka leivamasina jaoks kohandada.
Kuna erinevate firmade leivamasinaid käsitletakse erinevalt, siis algajal leivaküpsetajal on kasulikum proovida ühendust saada antud tootjafirma Eesti esindusega, kes peaks masinaga kaasa panema ka korraliku eestikeelse käsiraamatu, sh retseptid.
Leivaküpsetusmasinas saad küpsetada siiski vaid leiba-saia. Prantssaiu, pirukaid jm pead tavalises ahjus küpsetama, aga leivamasin aitab taina segamisel, sõtkumisel ja kergitamisel.Ostsin poest leivaküpsetusahju, kuid paraku on retseptiraamat hollandi (flaami) keeles. Oskab ehk keegi maakeeles retsepte anda? Kas ahjus saab teha ka prantssaiu, võileibu (sandwich), pirukaid jne? Liisu 24.8.2008:
Ma tahaks ka retseptisoovitusi, meil on masinal mingi raamat juures, aga nende retseptide järgi tehes tulevad telliskõvad leivad... Pille 18.12.2008:
Detsembrikuises ajakirjas Oma Maitse (2008, esikaanel Liisi Koikson) on artiklike "Kuidas kasutada leivaküpsetusmasinat" ning Kaie Mei artikkel "Mugava inimese küpsetised", kus on ka mitmed leivaretseptid, mis mõeldud leivaküpsetusmasinas küpsetamiseks: Kõrvitsasepik Peenleib Jõhvika-apelsinisai Juustusai paprikaga Lilly_Munster 18.12.2008:
Mu põhiretsept on: 400 g jahu 250 g/ml vett 1 tl soola 1/2 pakki värsket pärmi. Seda annab siis lõpmatuseni teisendada - asendada pool kogust täisterajahuga, spelta-kinoa seguga, rukkijahuga, lisada seemneid (mul on eraldi "seemnepuistaja" masinal) jne. Igasuguste erikujuliste saiade jaoks saab masinaga siiski ainult taigna teha, samas on see hea lihtne võimalus väikse vaevaga korralikku pärimitainast teha kõiksuguste küpsetiste jaoks. Näiteks pizza :P Minukiisu 10.9.2010:
http://minukiisu.blogspot.com/search/label/leivak%C3%BCpsetusmasin Siia lisan pidevalt uusi retsepte,mis ise ära olen proovinud |
|
Tanel123![]() Kokaõpilane 2008-08-13 09:37:06 |
Okkaline:
mina nägin leivaküpsetit hiljuti novaluxis :D Kiilike:
Millisest poest leivaküpsetaja ostsid? Või oskad öelda, kust neid võiks otsida? Kas kodumasinate poest?Mul on ta olemas olnud nüüdseks vist 3 aastat. Kasutanud olen vahelduva eduga :) . Pärmitaigna kergitamise eesmärgil ei oska ühtegi sõna öelda. Päris õiget leiba ei ole ka küpsetanud, sest leivataigna segamiseks jääb sellel masinal jõust puudu. Aga imehead rosinasaia küpsetab leivaküpsetaja küll :P |
|
Täpik![]() Abikokk 2008-09-02 10:01:29 |
Tirisin kunagi Hobby Hallist ostetud leivaküpsetaja keldrist tuppa. Täitsa töötas, isegi taimeri funktsioon. Keldrisse rändas ta kunagi kahel põhjusel: 1. pere tõusis erinevatel aegadel 2. jahtunud sai oli kivikõva. Sai saab kõva koorikuga, aga seest pehme. Kui keegi teab nippi, kuidas masinaga küpsetada saia, mis oleks söödav ka peale jahtumist, siis jagagu lahkelt kogemusi. :) Tahaks leiba ka proovida, eriti mingit seemnetega varianti. Kahtlus on, et ega ta juuretisega leiba ei küpseta, taimeri funtsiooniks on kuivpärm ikka parim.... | |
Kiilike![]() Abikokk 2008-09-02 10:22:11 |
Nüüd sattusin uuesti siia :) Mina olen valmis kuuma saia tavaliselt veega üle pintseldanud ja lasknud veidi jahtuda käterätiku all. Rosinasaia teen selle retsepti järgi. Kui õhtul meelde tuleb ja arvutisse satun siis üritan midagi veel kribada. Kusjuures minu oma on saadud kingituseks aga ostetud on see ka Novaluxist :) ja vastu pidanud on see päris hästi. | |
Kiilike![]() Abikokk 2008-09-02 22:37:23 |
Põhiretsept millele lisan siis kas rosinaid,porgandit riivitult, seeni praetult (nt kuuseriisikad) on järgmine: jahu 350 gr/500 gr vett/piima 210ml/300ml võid 5 gr/10gr suhkrut 5gr/10 gr soola 5 gr/10 gr pärmi/ kuivpärm 10gr/4gr või 15gr/6gr Kogused on siis nii, et esimene kogus on 600gr saia tegemiseks ja kaldkriipsu taga on 800 gr saia jaoks vajaminevad kogused. Pärmi - kuivpärmi puhul on esimesd kogused väiksema ja teised suurema saia tegemiseks. Mina olen kuivained omavahel ära seganud ja siis vedeliku ja või lisanud. Kui olen eriti laisk siis ei sulata isegi võid ära :) Veel lisaks: - vee võib alati piimaga asendada või vastupidi - nisujahu võib asedada osaliselt või täielikult täisterajahuga - suhkru võib asendada fariinsuhkruga. | |
Kaneelikang![]() Kokaõpilane 2008-10-14 09:36:50 |
Võtsin Novaluxist kaasa leivaküpsetaja kasutusjuhendi, et seda kodus uurida ja otsustada, kas ostan või ei. Retsepte lugedes tekkis mul küsimus,kust saada piimapulbrit??? Iseenesest tahaksin väga leivaküpsetajat, sest Kanadas õel külas olles sain "maitse suhu". Kui aga piimapulbri puudumine paneb retseptide kasutamise küsimärgi alla, siis pole ju mõtet osta..... | |
Täpik![]() Abikokk 2008-10-14 22:57:49 |
Piima- ja koorepulbrit saab nt Tartus turuhoonest. Jaga retsepte ka! Minul on veega leiva-saia retseptid need , mis masinaga kaasa tulid. Vee asemel võib ju piima panna. | |
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |