Fondant, royal icing jm tordikatmismassid

Ragne
Abikokk
2008-07-09 11:52:42
seda fondanti kasutatakse hästi palju erinevates välismaa toidublogides, näiteks siin aga selles blogis on see juba valmis kujul ostetud poest. Ise pole sellist katet tordil proovinud, küll aga olen mõelnud selle kasutamisele, kahjuks pole aga sobivat retsepti leidnud. Kiilikese retsept tundub lihtne olevat, nii et lähiajal läheb jälle tordi tegemiseks :D

www.kokkama.ee

Vandiste
Abikokk
2008-08-19 19:18:45
Kiilike, tegin sinu retsepti järgi. Maitse on hea, kuid jahtununa pole ta sugugi rullitav. Tundub kuidagi pude olevat. Kas sularasva lisamine ja uuesti sõtkumine võiks fondanti päästa? Või siis hoopis sidrunimahla lisamine? Aru ma ei saa, miks ta selline välja tuli :(. Segasin ja sõtkusin küll hoolega. Ja lootsin homse mitme tähtpäeva puhul tordile katteks panna. Kui nüüd parandada ei õnnestu, pean uue katte välja mõtlema.
Kiilike
Abikokk
2008-08-19 20:50:59
Vandiste:
Kiilike, tegin sinu retsepti järgi. Maitse on hea, kuid jahtununa pole ta sugugi rullitav. Tundub kuidagi pude olevat. Kas sularasva lisamine ja uuesti sõtkumine võiks fondanti päästa? Või siis hoopis sidrunimahla lisamine? Aru ma ei saa, miks ta selline välja tuli :(. Segasin ja sõtkusin küll hoolega. Ja lootsin homse mitme tähtpäeva puhul tordile katteks panna. Kui nüüd parandada ei õnnestu, pean uue katte välja mõtlema.
soojendamine peaks olema see mis päästab. Aga veidi sularasva võiks ka lisada. Kuigi rasvaga võiks ettevaatlik olla.

kiilikese köögikatsetused

Kris
Kokaõpilane
2008-09-13 16:20:46
Vandiste, kust ostsid taimerasva?
Vandiste
Abikokk
2008-09-14 00:07:33
Kris:
Vandiste, kust ostsid taimerasva?
Ega ma ostnudki, tegin võiga. Võib olla oli ka selles viga.
Mann
Abikokk
2008-09-14 03:40:04
Marju:
Kika:
mina olen teinud sokolaadifondante ehk siis seest vedelaid šokolaadikooke. (siin nimega šokolaadivulkaanid). ma ei teadnudki, et pumatimassi ka fondandiks nimetetakse.
Jah, ma just mõtlesin, et olen arvanud, et fondant on seest vedel šokolaadikook...
ma olen ka rõõmsalt fondante küpsetanud. siin on nad ka pagaripoes selle nime all müügil
Marju
Abikokk
2008-10-09 12:34:59
Ja tegelikult, kui nüüd asja uurida, siis lihtsalt fondant on küll alati see suhkrust tehtud asi. No ei Oxfordi ega Cambridge sõnastiku pole fondanti all mingitest koogikestest juttu või kui googlisse fondant tippida, siis kah, ikka roosad ja rohelelised massid. Aga chocolate fondant paistab täitsa eksisteerivat šokolaadikoogina.
Inga
Kokaõpilane
2011-02-26 12:36:12
Foorumis ringi vaadates tekkis üks küsimus. Paljud on martsipani värvimiseks kasutanud looduslikke vahendeid (safran, söetabletid jne). Fondant puhul seda vist kasutada ei saa? Olen läbinud ühe workshop'i ja seal rõhutati, et värvimiseks kasutada ainult geelvärve, ka veebaasil värve ei tohi kasutada (suhkur hakkab sulama). Söetabletid ja safran on pulbrid, aga need muudaksid suhkrumassi vist liiga kuivaks ja see ei oleks enam töödeldav?
Koogi Kata
Abikokk
2011-03-13 16:37:27
Olen nüüd paaril korral eksperimenteeriunud vahukommifondantiga. Tänaseks peoks valmis selline kevadine tort.
Koogi Kata
Abikokk
2011-03-13 16:45:50
Inga:
Foorumis ringi vaadates tekkis üks küsimus. Paljud on martsipani värvimiseks kasutanud looduslikke vahendeid (safran, söetabletid jne). Fondant puhul seda vist kasutada ei saa? Olen läbinud ühe workshop'i ja seal rõhutati, et värvimiseks kasutada ainult geelvärve, ka veebaasil värve ei tohi kasutada (suhkur hakkab sulama). Söetabletid ja safran on pulbrid, aga need muudaksid suhkrumassi vist liiga kuivaks ja see ei oleks enam töödeldav?
Ma arvan, et kui sa ise teed vahukommifondanti, siis sa saad värvida seda pulbritega küll. Lihtsalt sõtkud selle võrra vahem tuhksuhrut suurde.
<< 1 | 2 | 3 >>