Qattusa Kokaõpilane 2009-06-26 18:06:38 |
Marit:
Näeb väga isuäratav välja, ega Sul enam retsepti käepärast juhtu olema? :) Mina tegin hiljuti kohupiima-shokolaadi-kirsikooki küpsise põhjal. |
|
Sp Kokaõpilane 2009-07-13 10:41:11 |
Minule maitseb hirmsasti kohvik Mademoiselle Iceberg'i nimeline tort, nende e-poest vaatasin et on hapukoore-shokolaaditort. Tahaks ise midagi sarnast teha. On kellelgi mõtteid? Senini arvasin et on kondenspiimaga see tehtud, aga nüüd lugesin hoopis et hapukoorega. Pole ammu söönud seda, peaks vist minema ja ostma, siis saab täpsemalt vaadata. | |
Phoca Kokaõpilane 2009-07-13 23:35:40 |
Kas keegi oskab arvata, kuidas võiks olla tehtud Euroleiva toodetud "Saksakook"? Sellel teistmoodi biskviit, üldse mitte kuiva saia moodi. Kuidas midagi sellelaadest kodustes tingimustes saavutada? | |
Kärt Abikokk 2009-08-14 15:39:50 |
Thredahlia:
Kui seda kooki teha hoopis 23cm vormis, kas siis kook küpseb ikka ilusti läbi?
Küpsetasin valmis ja tahtis umbes 10 min kauemahjus olla. Aga mis kook, no täitsa lõpp :D Tegin šokolaadiglasuuri ka peale, põhimõtteliselt oli šokolaad šokolaadiga. Super hea, niiske ja tihke kook, just siuke nagu üks šokolaadikook olema peab :)
Mulle hirmsasti meeldib Šokolaadiraamatu lihtne šokolaadikook :) Jääb selline õhulisemat sorti, aga mitte kuiv. http://bp3.blogger.com/_Uht4UamPGHk/R64zwBfnjSI/AAAAAAAAJnc/mWDSgC2xpl0/s400/soko.JPG |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-13 18:11:09 |
Sp:
Minul õnnestus seda kooki täna proovida ja seda esimest korda elus. Kuigi see konkreetne eksemplar polnud just parimate killast, siis pakun, et kakaobiskviidi kihi peal on tavalise biskviidi ja hapukoore segu (a la Kräsupea tort, aga biskviit on hapukoorega kreemiks segatud), peal siis šokolaadirullid ja kakaopulber.
Kristjan meenutab, et seda kooki serveeriti kunagi ammu ka vanas heas Café Anglais kohvikus. Ja seal olla alati imehea olnud :P
Minule maitseb hirmsasti kohvik Mademoiselle Iceberg'i nimeline tort, nende e-poest vaatasin et on hapukoore-shokolaaditort. Tahaks ise midagi sarnast teha. On kellelgi mõtteid? Senini arvasin et on kondenspiimaga see tehtud, aga nüüd lugesin hoopis et hapukoorega. Pole ammu söönud seda, peaks vist minema ja ostma, siis saab täpsemalt vaadata. |
|
Netcat Abikokk 2009-09-13 23:42:58 |
Mind on alati imestama ajanud inimeste vaimustus sellest Icebergist. Ise ma Mademoiselle'i varianti proovinud ei ole, aga kui koostist ja väljanägemist uskuda, siis on põhimõtteliselt tegu sama tordiga, mida lapsepõlves sain igal vana-aastaõhtul (kuna see oli ainus tort, mida ema teha oskas). Ainult et meil ei käinud peal mitte šokolaadirullid, vaid kogu kook valati üle võist ja kakaopulbrist valmistatud võõbaga. Võõba ülejäägid tardusid kastrulisse kinni ja mina võisin seda supilusikaga kraamida :)
Seda võõpa (tänapäeval vähese vürtsiga) ma palun tal siiamaani jõulideks valmistada, koogi enda jätaks pigem vahele. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-14 08:01:43 |
Netcat:
Netcat, kas Sul on ema retsept veel käepärast? Kui jah, siis ole kena ja jaga. Ma prooviks esmalt seda ja võrdleks selle Icebergiga. Kui pole päris see, siis ma pärast "leiutan" edasi :P
kui koostist ja väljanägemist uskuda, siis on põhimõtteliselt tegu sama tordiga, mida lapsepõlves sain igal vana-aastaõhtul (kuna see oli ainus tort, mida ema teha oskas). Ainult et meil ei käinud peal mitte šokolaadirullid, vaid kogu kook valati üle võist ja kakaopulbrist valmistatud võõbaga. Võõba ülejäägid tardusid kastrulisse kinni ja mina võisin seda supilusikaga kraamida :) |
|
Netcat Abikokk 2009-09-14 15:16:50 |
Pille:
Püüan üles otsida. Netcat, kas Sul on ema retsept veel käepärast? Kui jah, siis ole kena ja jaga. Ma prooviks esmalt seda ja võrdleks selle Icebergiga. Kui pole päris see, siis ma pärast "leiutan" edasi :P Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-09-16 00:17:37 |
tegin täna Thredahlia lihtsat šokolaadikooki ja see oli oivaline | |
Sp Kokaõpilane 2009-09-17 11:02:48 |
Pille:
Pille, jah täpselt nii ongi, et all on kakaobiskviit ja peal hele biskviit, mis siis hapukoorega segatud. Nii imelik kui see ka ei ole, et pärast selle nö teada saamist ja järele tegemist enam mulle see kook suurt vaimustust ei pakugi :D Ei tea kas seepärast, et on liialt kergesti valmistatav kook vist :D Minul õnnestus seda kooki täna proovida ja seda esimest korda elus. Kuigi see konkreetne eksemplar polnud just parimate killast, siis pakun, et kakaobiskviidi kihi peal on tavalise biskviidi ja hapukoore segu (a la Kräsupea tort, aga biskviit on hapukoorega kreemiks segatud), peal siis šokolaadirullid ja kakaopulber. |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |