Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-17 11:12:05 |
Sp:
:D :D :D
Kas Sa said teada täpse retsepti või ainult põhimõtted?
Nii imelik kui see ka ei ole, et pärast selle nö teada saamist ja järele tegemist enam mulle see kook suurt vaimustust ei pakugi :D Ei tea kas seepärast, et on liialt kergesti valmistatav kook vist :D |
|
Sp Kokaõpilane 2009-09-17 17:33:33 |
Hotell Tallinna (endise siis) kohvikus teenindaja ise ütles, et nii see tehtud on, konkreetseid koguseid muidugi ei maininud ja vaevalt et tema seda teabki. Küsisin ka karbilt kaanelt silti vaadata, selle järgi tundus , et tõesti vist pole ühtegi E-d sees. kas tõesti võibki olla et viitsivad biskviite vahustada ilma vahustuspastadeta ja jahuparenajateta jne. Aga võib olla ma mäletan midagi valesti, sellest juba ikka tükk aega möödas. Mina tegin selle pealmise kihi üsna hapukoorese st üsna vedelama poolse ja samuti valasin šokoloaadiga üle kuna viimast lihtsalt palju käes ja vajab ära küpsetamist, et pahaks ei läheks. Samas mulle tundub, et riivitud või siis kraabitud šokolaad peal oleks parem jäänud. | |
Kessu343 Abikokk 2009-09-23 22:36:33 |
Tegin täna Nigella Lawsoni Chocohotopotse - tükiks ajaks magusaisu rahuldatud :) | |
Netcat Abikokk 2009-12-01 00:25:29 |
Pille:
Noh, ema leidis oma "originaalretsepti" lõpuks ometi üles. Sõbranna käest saaduna on see märkmikku sisse kantud kui "Annely hapukoore kook". Püüan selle dešifreerida siia täpselt nii, nagu see kirja pandud on:
1 pk hapukoort
1,5 klaasi jahu + 1 klaas suhkrut
2 muna
1 tl soodat
tainas jaotada pooleks. Teise poole sisse sõtkuda 1 spl kakaod. Tume pool vormida enne küpsetamist koogi aluseks. Peale küpsetamist lõigata valge pool 1 cm kuupideks ning segada hapukoore ja keefiri seguga. Valada segu tumedale alusele. Valada üle glasuuriga (100 gr võid+kakao+kaneel+2 spl piima+4 suhkur).
Kakao kogust pole antud, ilmselt tuleb seda panna silmamõõdu järgi. Milline kogus võis 80-datel olla hapukoore pakk, või kas tähistab pk hoopis purki, me kumbki enam ei mäleta :) Netcat:
Netcat, kas Sul on ema retsept veel käepärast? Kui jah, siis ole kena ja jaga. Ma prooviks esmalt seda ja võrdleks selle Icebergiga. Kui pole päris see, siis ma pärast "leiutan" edasi :Pkui koostist ja väljanägemist uskuda, siis on põhimõtteliselt tegu sama tordiga, mida lapsepõlves sain igal vana-aastaõhtul (kuna see oli ainus tort, mida ema teha oskas). Ainult et meil ei käinud peal mitte šokolaadirullid, vaid kogu kook valati üle võist ja kakaopulbrist valmistatud võõbaga. Võõba ülejäägid tardusid kastrulisse kinni ja mina võisin seda supilusikaga kraamida :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2009-12-01 10:00:08 |
Pakun, et vähemalt 80ndate alguspoolel olid veel hapukoore purgid. Mõõduks 200 g. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Kairit Abikokk 2009-12-08 10:33:51 |
Tegin eile shokolaadi-pähkliruute, need peaksid ka siia teemasse minema. Tõsise shokohooliku unelm... Pilt ja jutt on siin. | |
Sasha Abikokk 2009-12-09 23:10:21 |
Oh, ma teen neid kindlasti, tänud idee eest. Kondenspiim oli suhkruga või ilma? | |
Kairit Abikokk 2009-12-10 10:07:11 |
Sasha:
Sasha, ikka suhkruga. Oh, ma teen neid kindlasti, tänud idee eest. Kondenspiim oli suhkruga või ilma? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-21 14:24:03 |
Marikask:
Marikask, ma tõesti tegin Icebergi torti:
Kasutasin Kräsupea tordi retsepti, ainult selle vahega, et pealmise osa (heleda taina) pudistasin täiesti peeneks ning segasin hapukoorega. Kõige peale hööveldasin šokolaadi.
Kuna ma päris rahule tordiga ei jäänud - tahaksin õhemat ja veidi teistsugust põhja ning pehmemat šokolaadikatet, siis ei hakanud veel eraldi retsepti lisama.
Tere. Minu poja lemmiktordiks on Iceberg ja tahaks talle seda vahelduseks ise valmistada. Nägin varasematest postitustest, et vähemalt Pille on seda torti ise valmistanud, aga retsepti ei leidnud. Kas saaksin selle retsepti? Suured tänud! |
|
Marikask Kokaõpilane 2010-01-21 14:34:16 |
Aitäh! Proovin selle järgi, aga jään siis ootama Sinu püüdlemist täiuslikkuse poole :) | |
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |