Narkolepsia Abikokk 2011-07-20 19:20:09 |
Oeh, minu esimene suvi hoidistada ja nüüd toodi mulle paras hunnik kukekaid. Midagi elukaaslane nendega juba vist tegi, sest suur osa neist on juba mitu päeva tagasi korjatud. Eks hiljem uurin. Aga mingi küpsetis või õhtusöögikõrvane tuleb neist vast juba tänagi ;) | |
Seenekas Abikokk 2011-07-26 10:39:17 |
Üleeile elus esimest kepikõndi tehes (kaasa irvitas, kui mina, koer ja kepid metsa poole lahkusime ja tema puid tegema jäi, õelus selline, eks :D )avastasin metsast päris hulgaliselt masljoonokeid. Eesti keeli on need ühed tatikad. Kahjuks olid KÕIK ussitanud. Aga eile selgus, et koplis kasvas sarapuude all neli täiesti ussivaba tatikat ja mees leidis kusagilt teisest servast veel kümmekond imearmast ja pisikest kasepuravikku. Viimastel olid küll kõigil jalad ussitanud, aga kokku sai siiski ühe väiksemat sorti pannitäie sibalaga praetud ja küüslaugu-koriandriga maitsestatud võileivakatet. Küll oli hea. Kuivaga on seente maitse hoopis tugevam. Nüüd on igatahes vutt-vutt enne kohustuslikku marjakorjamist minek naabri metsa - ehk on punaseid puravikke ka juba mõni ja paar kasepuravike kuusealust vajab ka tšekkamist. :) | |
Seenekas Abikokk 2011-07-26 15:26:34 |
Õigete põõsaste aluste tsekkamine tasus end taas puravikusaagiga. | |
Kiilike Abikokk 2011-07-26 22:15:21 |
Seenekas:
Njahh, ja meil on metsaalune sh põõsaalused nii kuivad et krõbisevad. Võin vaid unistada seentest :(
Õigete põõsaste aluste tsekkamine tasus end taas puravikusaagiga. |
|
Zoozi Abikokk 2011-07-26 22:23:59 |
Kiilike:
Kiilike, vale põõsa alla vaatasid :D
Seenekas:
Njahh, ja meil on metsaalune sh põõsaalused nii kuivad et krõbisevad. Võin vaid unistada seentest :(Õigete põõsaste aluste tsekkamine tasus end taas puravikusaagiga. |
|
Seenekas Abikokk 2011-07-30 15:27:59 |
Zoozi:
Minu seenehooaeg on iagatahes ametlikult avatud. Kui džiipauto kusagilt hobufurgooni vedamast tagasi jõuab, on esimene käik/sõit veidi kaugemasse metsa. Õiged põõsad on kõik jalutuskäigu kaugusel tšekatud, üht-teist korvi saadud ja mitu joppi juba kuivama pandud.
Fanatism pole hea, aga selline on tohutult rahustav. ;) Kiilike:
Kiilike, vale põõsa alla vaatasid :DSeenekas:
Njahh, ja meil on metsaalune sh põõsaalused nii kuivad et krõbisevad. Võin vaid unistada seentest :(Õigete põõsaste aluste tsekkamine tasus end taas puravikusaagiga. |
|
Zoozi Abikokk 2011-07-30 21:16:55 |
Seenekas:
No ma peaaegu jõudsin täna seenele :D Sain lapsehoidja ja mees oli ka nõus mind sõidutama. Pool kuus hommikul startisimegi, lootes, et vihm jääb kohe järele. Tuli aga hoopis selline padukas ja see kohe mitte ei tahtnud lõppeda, seega keerasime koju tagasi :(
Zoozi:
Minu seenehooaeg on iagatahes ametlikult avatud. Kui džiipauto kusagilt hobufurgooni vedamast tagasi jõuab, on esimene käik/sõit veidi kaugemasse metsa. Õiged põõsad on kõik jalutuskäigu kaugusel tšekatud, üht-teist korvi saadud ja mitu joppi juba kuivama pandud.
Fanatism pole hea, aga selline on tohutult rahustav. ;)Kiilike:
Kiilike, vale põõsa alla vaatasid :DNjahh, ja meil on metsaalune sh põõsaalused nii kuivad et krõbisevad. Võin vaid unistada seentest :( |
|
Seenekas Abikokk 2011-08-08 22:44:12 |
Lisaks hommikusele kodumetsast saadud saagile kolasime mehega õhtul veel lähimetsas ja naasime ühe väiksema korvitäie väga suurte kukeseentega ja suurema korvitäie nelja sorti puravikega. Lisaks leidsime kaks imeilusat suurt šampinjoni, mida päris täpselt ära määrata ei õnnestunudki. Ühes soomekeelses seeneraamatus oli küll väga sarnane pilt, aga meie seened olid parajagu suuremad ja nii otsustasime nad siiski söömiskõlbmatuks tunnistada. :( Nipet-näpet pilvikuid ja veel mõnda muud seent ka. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-08 22:47:59 |
Meie avastasime eile oma Viimsi koduhoovist paarkümmend kaunist kasepuravikku :) /Mullu oli mürkliaasta, tänavu puravikuaasta/ Lõikasime niisama tükkideks ja praadisime võiga läbi. Seentest tegime pilti ka, aga pole veel arvutisse tõmmanud... | |
Seenekas Abikokk 2011-08-14 12:03:54 |
Reedest om aahnust on lausa piinlik kirjeldada. Kiilikese kõne peale, et tema metsas seentest "uputab", said mu jalad alla rutem kui muidu hoolimata haige kassi valvamisest öösel ja hoopis muudest plaanidest. Kaasa küsis juba hommikul lahkudes, kas jätab mulle kastiauto. :D On juhtunud... Tjah, see mets oli täis haavapuravikke ja võitatikaid ja veel nipet-näpet. Kohta, kus seal kivipuravikud ja kukeseened kasvavad, ma ei jõudnudki. Enne seda oli lisaks päris suurele korvile särk seljast ja püksid jalast puravikke täis. Oma kohutava ahnuse mõõdust sain alles siis aru, kui mõistsin, et autoni on mul veel pea kilomeeter neid kilosid seeni vaja tarida. :O Ahnus muidugi sellega ei lõppenud! Vaja oli kodumetsas ka tiir teha. :) Nii sai veel ühe armsa korvitäie igasugu puravikke. Nii möödus eilne päev neid erineval moel sisse tehes ja praegu küpseb ahjus paar pirukat. Sõbernaabrid said ka oma osa ja olid õnnelikud. Eks me nii neid vahetusi teeme aiasaaduste vastu. | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |