Liisi Abikokk 2012-09-07 17:50:58 |
Korjasin aiast korvitäie kaseriisikaid ja puravikke. Puravikest tegin väga maitsva karrise seenekastme. | |
Seenekas Abikokk 2012-09-07 18:41:57 |
Meie kandi seenemetsades on tänavu suht nutune. Täna leidsin selle aasta esimese (!) ja esialgu ainukese punapuraviku. Ainsad "tegijad" on timpnarmikud ja väravas kasvavad kukeseened, mida tänavu on saanud juba mitu raksu. Isegi mittesöödavaid haisvaid pilvikuid, mida tavapäraselt on kogu küünitagune täis, pole peale paari isendi kohanud. | |
Akaatsia Abikokk 2012-09-26 20:33:49 |
kas keegi on kasutanud lehter-kukeseeni? mul neid maja kõrval metsas hulgim ja ise ei oska nendega miskit tarka ette võtta. kas võib kasutada nagu tavalist kukeseent? | |
Ilse Abikokk 2012-09-26 21:37:39 |
Akaatsia:
Mina olen marineerinud, kuivatanud ja kasutanud nii nagi ikka kukeseeni:kastmeks, pirukaks ja külmutanud olen ka:)
Kui otsingusse paned lehterkantarell leiad siit ka mõne spets retsepti;)
kas keegi on kasutanud lehter-kukeseeni? mul neid maja kõrval metsas hulgim ja ise ei oska nendega miskit tarka ette võtta. kas võib kasutada nagu tavalist kukeseent? |
|
Akaatsia Abikokk 2012-09-28 14:06:21 |
Tänud, Ilsu. Kümmekond purki lehter-kukeseeni rändas marineeritud kujul sahvrisse. | |
Seenekas Abikokk 2012-10-21 23:03:19 |
Akaatsia:
Akaatsia, millise marinaadi tegid ja kuidas tulemusega rahule jäid? Ise olen lehterkukeseeni sügavkülmutanud ja kuivatanud, kuid marineeritutena pole nad mulle väga meeldinud. Kuivatatud lähevad nt. pikkpoisi maitsestamiseks ja külmutatutest saab suurepärast pirukat.
Ja tänavune seeneaasta on pea vahele jäänud siinsete metsade seenevähesuse, ajapuuduse ja pika põdemise pärast. Koju saabus mingi tüütu viirus kõrge palaviku ja ei ühegi muu sümptomiga, mis kestis kolm nädalat ja siis veel kaks nädalat jubedat köha otsa.
Ainus rõõmustav seeneelamus oli majataguses maasikapeenras tänavu eriti ohtralt kasvavad külmaseened, mida tuleb siiamaani tasapisi juurde. Koplis paistab teisi ka paari kännu peal, aga kahtekümment meetrit poole sääreni pori lihtsalt ei jaksa läbida. :) Tänud, Ilsu. Kümmekond purki lehter-kukeseeni rändas marineeritud kujul sahvrisse. |
|
Akaatsia Abikokk 2013-06-19 20:15:42 |
Seenekas:
Seenekas, mina tegin marinaadi järgmiselt: 3 dl vett, 2 dl 10% äädikat, 2 dl suhkrut, 10 tera valget pipart, 6 tera nelki, 3 loorberilehte, 1 tl jämedat soola, 1 sibul, 1 keskmine porgand, mädarõikatükke, tillivarsi ja õisikuid. kupatasin seeni u5-7 minutit, valasin sõelale ja loputasin külma veega. porgandi ja sibula viilutasin ning keetsin eraldi poolpehmeteks. lasin marinaadiainetel keema tõusta seejärel lisasin seened, porgandi ja sibula. kõiki koos keeta mõni minut, siis purkidesse ja lasta purkidel tagurpidi pööratuna jahtuda jürgmise päevani.
Sellised seened maitsesid kogu perele ja ka külakostiks viiduna kiideti :) Akaatsia, millise marinaadi tegid ja kuidas tulemusega rahule jäid? Ise olen lehterkukeseeni sügavkülmutanud ja kuivatanud, kuid marineeritutena pole nad mulle väga meeldinud. Kuivatatud lähevad nt. pikkpoisi maitsestamiseks ja külmutatutest saab suurepärast pirukat. |
|
Akaatsia Abikokk 2013-06-19 20:20:49 |
Tänavustest esimestest kukeseentest tegin seene- sinihallitusjuustupirukat. Naabrinaine oli ka esimesed puravikud kasteks teinud, mina puravikke veel näinud ei ole. | |
Seenekas Abikokk 2013-06-25 23:30:32 |
Meil eile igatahes metsas veel ühtegi seent polnud (kui mitte arvestada kolme tundmatut, mida ma määrata ei suutnudki). See-eest saab tallist jälle šampinjone ja ühe leidsin õuest ka. Need läksid õhtul koos lihaga grillile. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-06-26 00:53:30 |
Ma olen turult paar korda tillukesi kukeseeni ostnud. Niiiii mõnusad! Tänagi praadisin neid lihtsalt peekoni ja kartulitega õhtusöögiks. Kolme väikese lapse kõrvalt vist tänavu ise metsa ei jõua, nii et ilmselt peangi turukaubaga piirduma. | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |