Emadepäev 10. mai 2015

Dots
Postitusi: 135
Abikokk
2008-05-14 20:29:53
Pitsi tegemise idee ja väikesed näpunäited leidsin Qsti blogist :)http://qsti.blogspot.com/2007/06/apelsinitort-ii.html Pritsisin sulatatud sokoladi kitsale küpsetuspaberi ribale ja panin koogiservale ümber, siis kook külmkappi. Kui sokolaad oli tahkeks läinud võtsin paberi ümbert ära. :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-05-06 17:32:38
Sel pühapäeval on jälle emadepäev. Kas sel puhul teete ka midagi pidulikumat? See on mulle esimene emadepäev emana, aga vaevalt et Nora midagi peale võluva naeratuse tänavu veel teeb :D Seega plaanis oma ema rõõmustamisele keskenduda. Ema juures tuleb perekondlik pärastlõuna. Kuna tahan teha midagi lihtsat ja maitsvat, siis ilmselt teen ka marjadega pavlova. Kas just selle suure pavlova (8 munaga!!!), aga ilusa pavlova sellegipoolest. Analoogselt kerge ja kevadine oleks ehk Brita tort, aga seda pakkusin perele oma sünnipäeval, nii et kohe uuesti ei saa.. Või ehk siiski.. Mmm. Ja kolmanda variandina on kaalumisel rullbiskviidilaadne tort, mis tehtud nii, nagu näha sellel Ragne pildil. Ja tean, et emale meeldivad mu soolased pirukad, siis teen ühe sellise ka, aga hetkel pole veel otsustanud, mis täidisega. Mis teil plaanis??

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Blonduanna
Postitusi: 120
Abikokk
2009-05-06 18:23:02
kuna endal tuleb väga kiire ja tegus nädalavahetus, alustan ettevalmistustega homme. teen ära pirukapõhja ja küpsisetaigna, viskan need sügavkülma ja põrutan ise Tallinnast välja. tagagi olen laupäeva õhtuks, siis üks oodatud pidu-pralle ja pühapäeva hommikul läheb küpsetamiseks. teen sidruni-mandliküpsiseid (muna, 100 g sulavõid, 200 g mandlijahu, sidruni koor ja mahl ning 100 g suhkrut) ning mingi soolase täidisega piruka. põhja retsept siitsamast nami-namist, täidise osas veel kindel pole. kana-paprika-porru vs porgandi-sibula-tshilli. mõlemad maitsevad emmele väga...

http://blondukokkab.blogspot.com

Ragne
Postitusi: 860
Abikokk
2009-05-07 00:26:41
Minul samuti nagu Pillele esimene emadepäev emana :) Oma emaga aga peame tegelikult emadepäeva juba homme, kes mulle homme paariks päevaks Tallinnast külla tuleb. Lõunatame kusagil väljas. Õhtuseks maiustamiseks tegin Pirni-kohupiimakooki ning biskviitkattega rabarberikooki. Kingist niipalju, et kuna mu ema on küpsetamise alal suhteliselt võhik, siis tegin talle piltidega kokaraamatu, kus sees nö lihtsad sega-kokku retseptid. Kindlasti on kingipakis ka omatehud leib, mida siis homme kell 7 küpsetama hakkan, Hetkel kerkib vormides :)

www.kokkama.ee

Frieda
Postitusi: 309
Abikokk
2009-05-07 09:45:59
Meil toimub emadepäeval natuke pidulikum lõuna minu juures. Et värske Oma Maitse mulle mingeid koogiideid ei andnud, siis magusaks tuleb ilmselt mõni juustutort, aga milline täpselt, pean veel mõtlema. Soolase poolelt ei ole veel otsustanud, kas tuleb lõhe mingil kujul või teen soolase piruka, mõlemal juhul juurde mõni kerge salat. Ja leiba on ka plaanis teha. :)

Söömine on ainus töö, mis toidab

Triin
Postitusi: 324
Abikokk
2009-05-07 11:11:19
mina just täna mõtlesin, et ei taha neid poetorte, mida mees mulle emadepäevaks võiks tuua, et teen laupäeval hoopis koos lastega küpsisetordi. Pole ammu teinud. Ja lastel ka rõõm. Muus osas tahaks minna kusagile hiinatoitu sööma. Ei tea Tallinnas head kohta. Äkki keegi teab soovitada? Eelistaks kesklinnas, saaks jala minna :).
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-05-07 11:56:54
Triin:
Muus osas tahaks minna kusagile hiinatoitu sööma. Ei tea Tallinnas head kohta. Äkki keegi teab soovitada? Eelistaks kesklinnas, saaks jala minna :).
Ma ei tea, kas Tallinnas ongi enam sellist hiinakat, kuhu kohale ja mahaistumise pärast tasuks minna versus kaasaostmine. Nad on ju kõik mingid putkad enamasti. Golden Dragon vanalinnas ehk oleks tüüpsoovitus, aga see on jälle keldris. Et kui juba pidupäev siis juba läheks Chedisse. Aga sinna koos lastega võib olla päris kallis.
Triin:
mina just täna mõtlesin, et ei taha neid poetorte, mida mees mulle emadepäevaks võiks tuua, et teen laupäeval hoopis koos lastega küpsisetordi. Pole ammu teinud. Ja lastel ka rõõm.
Ja küpsisetort küpsisetordiks, a kui mees ei taipa ise torti tavalise poe asemel soliidsest pagariärist tellida, siis tuleb talle õigel ajal vastavaid vihjeid anda...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-05-07 12:04:58
Mina tahtsin teha südamekujulise, munalikööriga vahukoore/kohupiimatordi mille retsepti kusagilt (Pere&Kodu?) välja lõikasin kuid tagasi, aga olen selle ära kaotanud. Paanika-paanika. Kas keegi mäletab sellist retsepti näinud olevat? Keskelt kollane ja valged kohevad kreemikaunistused äärtes, oli pildi peal.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Frieda
Postitusi: 309
Abikokk
2009-05-07 13:22:26
Netcat:
Kas keegi mäletab sellist retsepti näinud olevat? Keskelt kollane ja valged kohevad kreemikaunistused äärtes, oli pildi peal.
Mu meelest oli see olemas raamatus "100 kooki 3", kui ma nüüd õigesti mäletan. Võin õhtul kodus järele vaadata.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2009-05-07 15:17:23
Gegegerda:
Mann:
mõnikord oleme lihtsalt saviordi küpsistega (kui neid pole, siis keelekesed) teinud meeldiva mascarpone kreemi kas sidruni või näiteks maasikatega ja kihiti pannud. nagu küpsisekook.
Aga äkki oskad öelda, kust neid Saviordi küpsiseid leida?
Tallinna Kaubamajas on kindlasti,Prismast olen ka saanud.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>