Emadepäev 10. mai 2015

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-05-11 10:26:54
Gegegerda:
Pille:
Gegegerda, digestive küpsistega Sa nüüd tiramisut küll ei saa :O Need on ikka täitsa, täitsa erinevad, veidi soolased. Mõned keelekese küpsised oleks paremini sobinud. Aga maitsva küpsise-kreemi magustoidu võid küll saada :D
Kusjuures sai küll, aga ma ei oska seda päris tiramisuga võrrelda, sest ma ei ole seda saanud. Minumeelest tuli küll väga hea :$ Kahjuks jõudsin ma eile poodi alles 20 minutit enne sulgemist ja ega seal eriti suurt valikut küpsiste osas ei olnud (keelekesi ei olnud).
Gegegerda, magustoit-kook kindlasti tuleb hea ka muude küpsistega, lihtsalt tiramisuks saab kutsuda savoiardi küpsiste varianti.
Dots
Postitusi: 135
Abikokk
2008-05-11 14:02:44
Tegin oma emale mustsõstra ja šokolaadiga tordi. Retsepti leidsin Qsti blogist :) Proovisin teha kaunistuseks ka šokolaadist pitsi... no esimene katsetus päris aia taha ei läinud, kuid järgmine kord juba tean, mida teisiti teha :)
Proua Simpson
Postitusi: 177
Abikokk
2008-05-11 15:25:23
Kuna pole mitu päeva poodi saanud, improviseerisin täna piduliku lõuna jääkidest, mis kodus olemas olid. Sai nii tehtud: kartulid, porgand ja suvikõrvits mõnusateks ribadeks lõigatud, ära keedetud, nii et kartul-porgand pehme ja suvikõrvits ka pehme, kuid veel heleroheline. Selle juurde tavaline valge kaste kanatükkide ja mõnusa pipra-tüümiani maitsega. Magustoiduks maitsestamata kohupiim banaani- ja maasikatükkide ning meemärjukesega (viimane mesi purgipõhjast kuuma veega üles sulatatud). Kõik tuli hea, tervislik, maitsev ja värvikirev. Ilusat emadepäeva kõigile emadele siin foorumis!
Spidur
Postitusi: 443
Abikokk
2008-05-11 15:36:57
neid savoiardi (lady finger) küpsised on minu mäletamist mööda biskviitküpsised. sugugi mitte midagi sellist, millega tavaline kodukokk hakkama ei saaks.

Elina tegemised

Qsti
Postitusi: 369
Abikokk
2008-05-11 22:04:28
Dots:
Tegin oma emale mustsõstra ja šokolaadiga tordi. Retsepti leidsin Qsti blogist :) Proovisin teha kaunistuseks ka šokolaadist pitsi... no esimene katsetus päris aia taha ei läinud, kuid järgmine kord juba tean, mida teisiti teha :)
Vau, nii kena! Minul juhtus selline asi, et kuna mees (ja laps?) otsustasid mind hommikul vahvlitega üllatada siis polnud mulle oma emmele koogitegemiseks ühtki muna jäetud. :O Nagu mul sellest oleks veel vähe muret olnud, et emale mõeldud kook pidi olema selline, mis pea tunnise bussisõidu ja siis paaritunnise laevasõidu üle elaks ja seda sellise ilmaga. Mõningaid ideid oli... Täna loomulikult kõik poed siin kinni ka, nii et mune oleks pidanud ise munema. :P Lõpuks tegin kiirelt-kärmelt (nii kiirelt kui see võimalik on pärmitaigna juures) pidusaia vaniljekreemi ja rabarberitäidisega. :lol: Kaunistada ka ei jõudnud, sest kohe kui küpsetis ahjust välja sai, pidime me juba uksest välja astuma, et vend koos kingi ja saiaga laeva peale saata. Seekord siis nii. :)
Vandiste
Postitusi: 769
Abikokk
2008-05-12 00:25:13
Mul kohe piinlik tunnistada, et tegime "Kirju koera". Samas ega maal ema juures just gaasiahjuga erilise tordi küpsetamise võimalust ole. Õnneks tuli ülalnimetatud kook vägagi söödav :P Ja kuna ainete kogus oli suur, saime teise poole tuua mehe emale (ja lapsed pistsid sellestki poole mõnuga nahka).
Amööb
Postitusi: 476
Abikokk
2008-05-12 11:56:49
Vandiste:
Mul kohe piinlik tunnistada, et tegime "Kirju koera"
Kirju koer on niiii maitsev. Nostalgia tuli kohe peale, teismelistena sai ikka ohtralt alkoholi sinna sisse lisatud, sest "legaalselt" vanemate käest sai :D

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Ristl
Postitusi: 100
Kokaõpilane
2008-05-12 16:09:10
Mina tegin omale emadepäevaks Pavlova maasikatega :) Maasikad lubasin tütrel peale laduda. Oli plaanis allesjäänud poolega veel oma ema ja ämma kostitada, aga selleks hetkeks olid lapsed juba uuesti koogist üle käinud (koos sõbraga), nii et ei olnud enam midagi pakkuda. Pilt istub seni veel fotokas - nii kiire aeg on, et pole olnud mahti arvutisse tõmmata. Aga maitses hästi. (see on väga tagasihoidlikult väljendatud)

Ablas miisu.

Vike
Postitusi: 246
Abikokk
2008-05-13 20:20:28
Mnjah, mina pean häbiga tunnistama, et emadepäeval teeme emale seda rõõmu, et käime venna perega tema juures lõunat söömas. Ja kuna mind ennast sel aastal õigel päeval Eestis ei olnud, siis käis elukaaslane meid esindamas, aga ilma koogita :(. Ema oli muidugi külaliste üle ikka rõõmus. Muidugi ise oleks teinud mingi biskviitpõhjal kohupiima -puuviljakoogi, hea kaasa vedada ja ei ole liiga suurt küpsetamist vaja.
Kardemon
Postitusi: 493
Abikokk
2008-05-13 22:38:14
Dots:
Tegin oma emale mustsõstra ja šokolaadiga tordi. Retsepti leidsin Qsti blogist :) Proovisin teha kaunistuseks ka šokolaadist pitsi... no esimene katsetus päris aia taha ei läinud, kuid järgmine kord juba tean, mida teisiti teha :) http://lh6.ggpht.com/diana.tammann/SCbMj7VEYaI/AAAAAAAABVo/QM70gM10U5M/s288/P1010023-1.JPG
kuidas Sa selle pitsi tegid? kas fooliumile valmis ja siis kuidagi sättisid koogile ümber? või mingi kaardus pinna peal? või tegid väikesed osad ja siis sättisid koogi ümber alles pitsiks????

http://kardemon.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>