Netcat Abikokk 2011-01-12 09:44:39 |
Ma arvasin ka kunagi, et konksud on lahendus, aga siis lugesin ühest sisustusajakirjast kellegi kogemust, kes oli ka kõik oma tassid-klaasid üles riputanud, et väga halb on, kui peab igat jooginõud enne kasutusele võtmist taas kord üle pesema - aga pesema peab, sest tolm jne settib sinna peale.
Sellest ajast peale ma konksudest enam ei unista. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Merilin Abikokk 2011-01-12 10:41:30 |
Netcat:
See probleem tekib vaid asjade puhul, mis pole pidevas kasutuses, gaasipliidiga köögis või kubu puudumisel. Mul on olnud tassid ka lahtisel riiulil (samuti avatud koht), aga igapäevaste tasside pesemisvajadust küll ei näinud. Ma arvasin ka kunagi, et konksud on lahendus, aga siis lugesin ühest sisustusajakirjast kellegi kogemust, kes oli ka kõik oma tassid-klaasid üles riputanud, et väga halb on, kui peab igat jooginõud enne kasutusele võtmist taas kord üle pesema - aga pesema peab, sest tolm jne settib sinna peale. Sellest ajast peale ma konksudest enam ei unista. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Netcat Abikokk 2011-01-12 11:46:17 |
Thredahlia:
Jah, just nimelt.
Kui tasse on nii vähe, et nad kõik on igapäevases kasutuses, siis polegi nende hoidmisega ju probleemi. Ma võiks ka hakkama saada ainult 2 kruusiga - üks tee ja teine kohvi jaoks, aga millegipärast on pool kappi kruuse täis ja ära ei raatsi visata ühtegi. Netcat:
See probleem tekib vaid asjade puhul, mis pole pidevas kasutuses, gaasipliidiga köögis või kubu puudumisel.Ma arvasin ka kunagi, et konksud on lahendus, aga siis lugesin ühest sisustusajakirjast kellegi kogemust, kes oli ka kõik oma tassid-klaasid üles riputanud, et väga halb on, kui peab igat jooginõud enne kasutusele võtmist taas kord üle pesema - aga pesema peab, sest tolm jne settib sinna peale. Sellest ajast peale ma konksudest enam ei unista. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2011-01-28 11:30:00 |
Ma pole hetkel üldse rahul. Tööpinda on tapvalt vähe ja kuidagi ei saa pereisale auku pähe räägitud vähemalt ratasega tööpinna pikenduse valmistamisest. :( Suvisel ajal on lihtne puupliiti tööpinnana kasutada, aga talvel ju ei saa. Niuks. Ja kusagilt osta-tellida oleks käsitöömeistrit solvav. Vähemalt oli ta nii armas, et valmistas mulle kokaraamatute jaoks riiuli köögileti alla. :) | |
Tiina Abikokk 2012-04-12 21:12:13 |
Tiina:
Kuna ma pole oma köögiga endiselt eriti rahul, on plaanis sel aastal uuenduskuur ette võtta. Uus köögimööbel ja pisut remonti - uus põrandakate ja laest tahaks eemaldada koledad vahtplastplaadid ja üle värvida.
Ja ... mitte kusagilt ei oska alustada. Vaatasin miskist netipoest valmiskööke, mis olid kõik eranditult väga koledad. Pealegi on mul erisoovid, seega valmisköök ei tule ilmselt niikuinii kõne alla. Kolleeg soovitas Idemat, aga ma kardan, et nende mööbel tuleb liiga kallis, eelarve on siiski piiratud.
Ja kust seda remondimeest veel saada?
On kellelgi kogemusi, kust küsida ja keda valida? Ja oleksin väga tänulik, kui keegi oskaks ka remondimeest või -firmat soovitada. Seda võib ka erakirjas teha. Mina igatsen kappide asemel väljatõmmatavaid sahtleid, kust ka tagapool olevad asjad kergesti kätte saaks. Head valgustust töölaua ja kraanikausi kohal. Ühte suurt maast laeni majapidamiskappi, kuhu saaks ära panna kõik suure kola, nagu triikimislaud, tolmuimeja, kilekotid, haamrid-naelad, kodumasinad, jne (see ei pea muidugi tingimata köögis asuma). Sügavkülmik võiks olla suur ja eraldi. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Blondie Abikokk 2012-04-13 14:19:33 |
Tiina:
Mina tellisin kahe sõbra soovitusel, kellel ka sealt võetud, Disainerköökidest (http://www.sisustusweb.ee/company/DISAINERK%C3%96%C3%96GID/4447/34/). Köök on nüüd mõnda aega olnud ja kõik korras, teenindus oli väga kiire ja soliidne (isegi paigaldaja koristas enda järelt!), hind pea 2-2,5x soodsam kui mujal, mille kohta häid soovitusi antakse. Teevad ka päriselt eritellimusmööblit, mitte nagu Arens, kust mulle kinnitati, et üle 1 m pikkuseid kappe ei ole üleüldse võimalik teha ja nurga all sahtliservi ei saa spoonida (tegelikult muidugi saab, aga nende standardiseeritud masin lihtsalt ei tee...).
Kõige rohkem olengi lõppkokkuvõttes oma köögi juures rahul sellega, et lasin panna alumiste kappide asemele suured laiad sahtlid, et ahi on silmade kõrgusel ja pikad ülemised kapid neelavad enda sisse ka ventilatsioonitoru - plekktoru avatud köögis ei ole ikka üldse soliidne elutoa element... Tiina:
Kuna ma pole oma köögiga endiselt eriti rahul, on plaanis sel aastal uuenduskuur ette võtta. Uus köögimööbel ja pisut remonti - uus põrandakate ja laest tahaks eemaldada koledad vahtplastplaadid ja üle värvida.
Ja ... mitte kusagilt ei oska alustada. Vaatasin miskist netipoest valmiskööke, mis olid kõik eranditult väga koledad. Pealegi on mul erisoovid, seega valmisköök ei tule ilmselt niikuinii kõne alla. Kolleeg soovitas Idemat, aga ma kardan, et nende mööbel tuleb liiga kallis, eelarve on siiski piiratud.
Ja kust seda remondimeest veel saada?
On kellelgi kogemusi, kust küsida ja keda valida? Ja oleksin väga tänulik, kui keegi oskaks ka remondimeest või -firmat soovitada. Seda võib ka erakirjas teha.Mina igatsen kappide asemel väljatõmmatavaid sahtleid, kust ka tagapool olevad asjad kergesti kätte saaks. Head valgustust töölaua ja kraanikausi kohal. Ühte suurt maast laeni majapidamiskappi, kuhu saaks ära panna kõik suure kola, nagu triikimislaud, tolmuimeja, kilekotid, haamrid-naelad, kodumasinad, jne (see ei pea muidugi tingimata köögis asuma). Sügavkülmik võiks olla suur ja eraldi. |
|
Annaliisa Kokaõpilane 2012-04-13 14:43:08 |
Meie tellisime köögi Erfreesist 2009. aastal ja siiani väga rahul. Neil peaks samuti olema võimalus täita kõiki erisoove, sest nad teevad igasugust mööblit, mitte ainult kööke. Teevad valdavalt täispuitasju, aga meil täiesti tavaline nö moodne köök ja pole täispuidust, seega on neil ka materjali vabalt võimalik valida. Ühesõnaga - kuna meie köök on tilluke ja tahan selle kunagi kindlasti suuremaks ehitada, siis telliksin ka järgmise mööbli just neilt. Hind oli ka mõistlik võrreldes nt Arensi ja muude poppide kohtadega (Arensi köök olnuks 30 000.- kallim täpselt sama lahenduse juures). | |
Gretithy Abikokk 2012-04-13 18:02:28 |
Olles kolm aastat kööki teiste inimetega jaganud, siis ma NII kaifin meie omaette üürikorterit, kus köök on täiesti minu oma. Jah, mitte minu ja abikaasa oma, vaid ainult minu oma. Just seetõttu olen hakanud palju rohkem süüa tegema ja kokkama ja katsetama. Tegemist on uusehitisega, seetõttu on köök üsna avar Inglise maja kohta. Tegemist on massköögiga, mitte isikupärasega, aga mulle siiski puhtad pinnad väga meeldivad. Kahele inimesele on hetkel panipaiku piisavalt. Mulle meeldib, et nõusid pestes saan ma aknast välja vaadata ja uurida, millega naabrid tegelevad. Üks üsna vana pildikene ka, kus otsustasin sassis köögist pilti teha mälestuseks. Praegu on selle halli puu pildi asemel erkpunane kell ning aknalaual on tunduvalt rohkem lilli ja maitsetaimi. Just uuendame üürilepingut aasta võrra ja oleks vaid raha, siis ostaks hea meelega selle korteri ära. | |
Vike Abikokk 2012-08-29 16:24:58 |
Nii, ma olen nüüd ka jõudnud selleni, et uude koju vaja kööki tegema hakata. Asetuse koha pealt on enam vähem kõik paigas (koos sisekujundaja targa peaga sai välja mõeldud midagi sellist, mis allpool pildil näha). Mu esimene suurem mure, kus vajaksin just nami-nami seltskonna arvamust, on köögitehnika. Valitud on õhupuhasti - Falmec Polar (ja selle järgi lakke ka tugevdused veetud jne). Ülejäänud tehnika osas on asjad lahtised. Mul on ports asju, mis ma arvan, mis võiksid olemas olla, aga samas on isegi olulisem kvaliteet. Sisekujundaja pakkus DeDietrichi tehnikat (kus sobivad funktsioonid olemas/kohe tulemas), aga veebist otsides leian praktiliselt ainult halbu reviewsid. Ise mõtlesin Siemensi peale. Funktsioonid, mida ma sooviks: 1. Külmkapp - piisab jahekapist väikese sügavkülmaga (a la midagi sellist: Siemensi külmik). Sügavkülm tuleb eraldi teise kohta 2. Ahi - hea oleks kui oleks aurufunktsiooniga. Siemensil kahjuks sellised ainult väikesed (ehk siis 38l mahutavusega) 3. Induktsioonpliit 4. Nõudepesumasin - siin tähtis, et mahuksid igasugu ahjupotid jne sisse. Nii, et ootaks kogemusi, arvamusi just tehnika osas. Ajaaa, kui on mingeid siin veel mitte mainitud asju, mida köögi puhul tähele panna, siis andke aga teada. Aitähh! | |
Blondie Abikokk 2012-08-29 19:07:52 |
Mul on Eletroluxi nõudekas, millel saab ülemisel riiulil kõrgust muuta ja alumisel käivad ühel pool nagad maha. Kõik potid-ahjuvormid olen tänu sellele suutnud sisse mahutada (kuigi kõige rohkem pesen seal vist igasugu suuremaid kausse, ahjuvormidelt küpsejuustu maha saamiseks jääb nõudekast üldiselt väheks). Minu meelest nõudekat on kõige kindlam poes koha peal valida, et mis sulle käe järgi tundub. Netist ja kataloogist ei saa päriselt aru. Kui endale valisin, siis olid olulised ka detsibellid, kuna köök on elutoaga ühenduses. Sul tundub ka köögilahendus osaliselt lahtine olevat, nii et seda soovitan jälgida küll. Ja samal põhjusel on hea, kui masin laseb teavituspiiksud maha võtta, need on kohati üsna läbitungiva heliga. | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |