Tikkk Kokaõpilane 2008-05-06 10:29:38 |
Tegin esimeses postituses nimetatud valge šokolaadi panna cottat. Päris hea tuli, järgmisel korral paneksin ainult vähem želatiini ja jahutaksin kohvikoore-šokolaadisegu täitsa maha. Praegu ei tahtnud vahukoor ilusti seguneda, sulas pigem natuke ja õhuke vahukoorekiht tekkis ka vormile peale. Ehk siis väljalööduna jäi põhjakihiks. Aga järgmine kord tuleb kindlasti :) | |
Merilin Abikokk 2008-05-06 11:03:01 |
Pille:
Kui kasutada paksemat klaasist või keraamilist vormi, siis sekundist tulises vees ei aita. Mina hoidsin külmikust võetud kausikesi kuumas vees ca 10 sekundit, siis kauss rätiga kuivaks, taldrik tagurpidi peale, ringi keerata ja jõuliselt paar korda kaussi ja taldrikut koos hoides allapoole tõugata, et tarretis lopsti end kausist taldrikule lööks. Paremini ei oska seletada...
Sama taktikat olen kasutanud ka teiste kaussidega, süldiga, teiste tarretistega - töötab alati. Sirliiz:
Kasta vorm tulikuuma vette paariks sekundiks, see peaks ka aitama (ja vajadusel trügi servadest noaga kaasa).Väike küsimus ka, kuidas te need ilusad panna cottad vormidest kahjustusteta kätte saate ? Ma eile tükk aega raputasin ja siis pidin ikka pisut õhukese noaga kaasa aitama :rolleyes: Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Sirliiz Abikokk 2008-05-06 11:20:40 |
Thredahlia, väga hästi seletatud, just nii ma üritasin ka seda vormist kätte saada, ainult see kuuma vee osa jäi vahele ja seetõttu pidingi servast noaga sudima. | |
Vandiste Abikokk 2008-05-06 12:32:12 |
Vormist väljalöömise lihtsustamiseks osad kasutavad õlitamist, ehk siis teevad õlise paberiga vormid enne tarretise sisse valmist kokku. Endal (vist) läks esimene proovimine aia taha :( Panna Cotta tudiseb külmikus, kuigi on seal juba 4 tundi olnud. Nii et välja löömist nähtavasti ei kannata. | |
Merilin Abikokk 2008-05-06 12:59:13 |
Vandiste:
Õlitamine ei aita paremini, eriti kui on soe segu - proovitud.
Osad vooderdavad veel vorme ka toidukilega, aga see jätab mustri. Ise kasutan toidukilevarianti (suurte) šarlottide puhul ja töötab. Vormist väljalöömise lihtsustamiseks osad kasutavad õlitamist, ehk siis teevad õlise paberiga vormid enne tarretise sisse valmist kokku. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Kristjan Abikokk 2008-05-06 13:34:19 |
Thredahlia:
Samad kogemused, et õlitamine ei aita. Kuumaveevannis on ikka kõige parem, paksemat vormi tuleb veidi kauem hoida. Nii olen näiteks kätte saanud ka üsna paksust klaasvormist cr?me carameli. Vandiste:
Õlitamine ei aita paremini, eriti kui on soe segu - proovitud.
Osad vooderdavad veel vorme ka toidukilega, aga see järab mustri. Ise kasutan toidukilevarianti (suurte) šarlottide puhul ja töötab.Vormist väljalöömise lihtsustamiseks osad kasutavad õlitamist, ehk siis teevad õlise paberiga vormid enne tarretise sisse valmist kokku. |
|
Kärt Abikokk 2008-05-06 13:43:53 |
Pille:
Palun-palun :) Viimase suhtes pean sinuga nõustuma! :D
Aitäh, Adonay, hea retseptiviite eest! (Tegemist siis BBC retseptiga, millest Adonay oma blogis kirjutas). Ja rabarber on hetkel muidugi maailma parim magustoidu koostisaine minu jaoks :D (Kuni järgmised hooajalised viljad-marjad peale tulevad). |
|
Kait Abikokk 2008-05-06 14:12:34 |
tarretisekookide vormist välja saamise koha pealt on nagu poole kõrvaga terevisioonist kuuldud, et vorm tuhksuhkruga eelnevalt üle raputada? võimalik muidugi, et mul pole päris õigesti meeles see asi ja kas tuli ka enne millegagi määrida, seda samuti ei mäleta.
Ise kasutasin panna cotta puhul samuti seda kuuma vee varianti. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Spidur Abikokk 2008-05-06 15:15:36 |
Kait:
õliga määrida ja tuhksuhkruga üle raputada.
tarretisekookide vormist välja saamise koha pealt on nagu poole kõrvaga terevisioonist kuuldud, et vorm tuhksuhkruga eelnevalt üle raputada? võimalik muidugi, et mul pole päris õigesti meeles see asi ja kas tuli ka enne millegagi määrida, seda samuti ei mäleta. |
|
Hexy Abikokk 2008-05-06 17:47:01 |
[1quote]Ja rabarber on hetkel muidugi maailma parim magustoidu koostisaine minu jaoks :D (Kuni järgmised hooajalised viljad-marjad peale tulevad).[/quote] ma olen suga täiesti nõus, tükk aega ootasin millal saab rabarbereid ema juurest näppama minna, nüüd olen juba mitu mitu kooki ja magustoitu valmis vaaritanud. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |