Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-09 17:30:20 |
Tulli, Betty ja Leenilii - tore, et panna cotta'd kenasti välja tulevad! Ja neid versioone on lõputult, nii et loodetavasti jagate veel oma õnnestumisi!
Väga ahvatlevad pildid, Liiseli ja Merita!
Põrnikas:
Sa oled ääretult tubli, Põrnikas!! Agaavisiirup on magusam, kui mesi ja suhkur, nii et seda soovitatakse võtta umbes kolmandiku võrra vähem, kui retseptis suhkrut-mett on ette nähtud. Kikkaputke panna cotta kõlab ääretult põnevalt! Tunnistan ausalt, et ma pole kunagi proovinud seda köögis tarvitada, aga nüüd kange soov proovida (kikkaputke mainiti eile ka korra siin teema all).
Muide - agaavisiirupi kohta nii palju, et nägin täna 250 ml pudelit Maa ökopoes, maksis 59 krooni. Nii et on ka Eestis täiesti ringlemas. Esiteks on see madala glükeemilise indeksiga (mitmete dieetide puhul oluline), teiseks lahustub väga kergesti nt külmas keefirikokteilis (mee puhul üsna keeruline). Loe lähemalt kokandussõnastikust
mina olen vahepeal veel kahe panna cottaga ühele poole saanud. kõigepealt tegin agaavisiirupi ja safrani panna cottat (originaal retseptis oli mesi, aga mul mees meeallergik). Serveerisin pratud banaanide, röstitud mandlite ja jõhvikatega. Täitsa mõnus, kuigi veits magus tuli. Ning viimatine on kikkaputke-vahtrasiirupi panna cotta. Retseptis lähtusin minu poolt varem katsetatud rohelise tee variandist, ainult vanilli jätsin ära ning suhkru asemel maitse järgi vahtrasiirupit ja rohelise tee asemel kikkaputk. peale vormidesse valamist puistasin veel tsibake peenestatud safraniniite ka peale. Tulemus väga mõnus, seni proovitutest konkurentsitult parim. kikkaputke maitse oli just selline mõnus - tuntav kuid mitte liiga intensiivne (aga peale rohelise tee üledoseerimist ma sel korral doseerisin väga ettevaatlikult ja maitsesin kogu aeg). Aga, eks selle kikkaputkega on üldiselt nii, et mõned seda kannatavad mõnede jaoks igast asendist liiga vänge. |
|
Qsti Abikokk 2008-05-09 20:01:49 |
Liiseli pildid on lihtsalt fantastilised, kirsid veel mu lemmikmarjad ka, no nii tahaks ühe portsukese. | |
Liiseli Abikokk 2008-05-10 23:25:10 |
Pille:
Väga ahvatlevad pildid, Liiseli ja Merita! Qsti:
Aitäh, aitäh! Egas midagi, muudkui aga poodi vahukoore järele :D Liiseli pildid on lihtsalt fantastilised, kirsid veel mu lemmikmarjad ka, no nii tahaks ühe portsukese. |
|
Tiina Abikokk 2008-05-11 13:36:17 |
Niipea kui nägin nimekirjas safrani-mee panna cottat, teadsin, et just seda ma teen. Tugev safranimaitse, kreemjas tekstuur, parasjagu magus. Serveerisin röstitud rabarbriga, mis sobis sinna juurde imehästi.
Retseptist ülejäänud safranimatseliste mandlitükkidega tegin Itaaliapäraseid mandlikuivikuid. Need olid siis retsepti lisaväärtus :)
Tulemus on siin:
Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Dots Abikokk 2008-05-11 13:52:17 |
Otsustasin Itaalia piimatarretise "panna cotta" kasuks. Kasutasin 4 dl 35% vahukoort ja 8 dl 2,5% piima. Kastmeks suhkruga hõõrutud maasikad. | |
Spidur Abikokk 2008-05-11 15:29:27 |
Minu peti panna cotta siis ka valmis ja äragi söödud. neid panna cottasid vaadates saab minu meelest häid jäätise ideid ...ja vastupidi ka. | |
Põrnikas Abikokk 2008-05-12 02:50:55 |
Pille:
Aitäh! Kuid olen lihtsalt selline, et kui miski huvi tekitab, siis tahaks natuke rohkem katsetada ja uusi oskusi proovida
Sa oled ääretult tubli, Põrnikas!! Pille:
üritan meelde jätta, kuid mul rumal komme komponente igaksjuhuks sorts rohkem panna, eriti kui olen kõigepealt otsustanud, et panen tsiba vähe :/
Agaavisiirup on magusam, kui mesi ja suhkur, nii et seda soovitatakse võtta umbes kolmandiku võrra vähem, kui retseptis suhkrut-mett on ette nähtud. Pille:
kui aus olla, oli see ka mul endal esimene kord kikkaputke millegi muu kui tee sees kasutada. Samas olen alati Lapimaale sattudes igasugu moose, leotisi, marmelaade jms kaasa haaranud. Kikkaputke panna cotta kõlab ääretult põnevalt! Tunnistan ausalt, et ma pole kunagi proovinud seda köögis tarvitada, aga nüüd kange soov proovida). |
|
Mann Abikokk 2008-05-12 06:59:21 |
Spidur:
Inspiratsiuun lähtuvalt Spidurist, ainult peti asemele kefiir ja kohvikoore asemel vahukoor. Minu peti panna cotta siis ka valmis ja äragi söödud. neid panna cottasid vaadates saab minu meelest häid jäätise ideid ...ja vastupidi ka. http://bp2.blogger.com/_nJ5IMWFv5ck/SCZzVHRi7BI/AAAAAAAAFHs/zhLc85_lDJM/s320/pannacotta2.jpg |
|
Pillepv Kokaõpilane 2008-05-13 12:16:51 |
Annan teada, et ka panna cotta tehtud ja äragi söödud. Pilti ei saanud, sest ei tulnud väga dekoratiivne. Aga räägin, mis tegin, sest ei tea, kas jõuan uut teha enne kui uus teema tuleb. Võtsin inspiratsiooniks Jamie Oliveri retsepti eestikeelsest raamatust. Panin 2x 200ml vahukoort, millest poole kuumutasin ja teise poole vahustasin. Lisasin vaniljekauna, sidrunikoort ja vahustatud poolele Pajumäe ~200ml mahepõllumajanduslikku jogurtit. Koonerdasin želatiiniga ja panin ainult 1 kuhjaga supilusika, tulemuseks oli tarretis liiga vedel - tassist kenasti kätte ei saanud taldrikule kuhja. Aga mustika-maasika toormoosiga kadus see magustoit väga kiirelt ja mu võrdlemisi nõudlikult vennalt kiituseks: "Tapvalt hea!" (Pavlova talle nii väga ei maitsenud, kritiseeris liiga rammusaks). Teine kordki (ilmselt koos želatiiniga). | |
Juc Abikokk 2008-05-13 20:05:21 |
Minu panna cotta vol II valmis - seekord tegin astelpaju-mee panna cotta vaniljekreemiga. Sai väga maitsev ja kontsistents tuli ka õige. Mille üle mul on hirmus hea meel, sest dessert oli minu enda välja mõeldud, mistõttu oli ka oht, et ei tule päris õigesti välja. Samas tuginesin kogustes Pille vanilje panna cotta retseptile, nii et lootust oli :).
Pikem jutt siin
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |