Liiseli Abikokk 2008-09-01 23:20:10 |
Mina eelistan ricottat soolastes toitudes. Eelkõige pasta juurde - täidisena või ahjus küpsetatult pealepudistamiseks. Viimasel juhul kasutan Vigala ricottat, mis on tugevam tükk. | |
Heleen Abikokk 2008-09-02 00:07:06 |
Minu 1. ricotta elamus oli küll šokeeriv(?). Ostsin nö põrsa kotis. Nimelt ei olnud mul aimugi mis asi see riccotta on. Kohupiimade vahel ta oli ja siis ma selle kohupiima asemel haarasingi. Jalutasin koju, ise olin jube elevil, et söön kodus moosiga lihtsalt. Aga noh. Pettusin. Üldse ei maitsenud. Tulin siis Nami-namisse ja võtsin kokandussõnastiku lahti ja vaatasin, mis see ricotta endast kujutab. Lugesin läbi ja voila! Kummaline maitse oligi põhjendatud. Tegin siis sellest kohupiimakooki (Ricottat ja kohupiima 50/50) - see maitses küll hästi. Sellest järeldan, et kookide tegemiseks sobib küll, kuid niisama nö. paljalt ei sööks. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Kirsike Abikokk 2009-04-21 11:10:33 |
Mina kasutan neid karbis ricottasid (nii tavalist kui õrnsoola) igal poole kohupiima asemel, kõik mu pashad ja kohupiimamaiused on tehtud ricottaga. Mulle väga maitseb ja teised, kes "valivamad" toidu suhtes ei saa arugi, et ei ole kohupiim ;) | |
Eva Abikokk 2009-04-21 12:18:50 |
Ricotta'ga tehtud sõir tuleb palju mahlasem kui tavalise kohupiimaga, väga maitsev! Kohupiimakookides aga ricotta mulle ei maitse, tavalise kohupiimaga tuleb palju maitsvam. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-10 11:30:19 |
Eva:
Eva, minul läks ricotta'ga tehtud sõir totaalselt aia taha, nagu ka ühe sõbranna emal. Kirjutasin sellest sõirateemas. Äkki oskad nõu anda, miks? Ehk siis kirjeldad täpsemalt, kuidas ricottaga see sõirategemise protsess välja näeb (just see kalgendumise ja vadaku eraldumise aspekt). Oleksin väga tänulik!!
Ricotta'ga tehtud sõir tuleb palju mahlasem kui tavalise kohupiimaga, väga maitsev! . |
|
Eva Abikokk 2009-05-10 13:19:04 |
Küsin emalt järele... :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-10 13:42:31 |
Eva:
Tänud!!!
Küsin emalt järele... :) |
|
Eva Abikokk 2009-05-10 14:10:48 |
Ema ütles, et ei mingit erilist nippi, tuleb teha samamoodi nagu kohupiimaga. Kerkib üles ja läheb tükki. Ei mingit sidrunimahla ega võid. Kasutame maapiima ja Põltsamaa ricottat. Nii palju kui mina olen kõrvalt vaadanud, siis sõirategu on selline pealtnäha lihtne asi, aga kui tegemiseks läheb, siis ega ikka väga ei ole küll... :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-10 14:44:56 |
Eva:
Eva, päris kohupiimaga tehes on ikka tegelikult ka lihtne (mul nüüd ca 10 sõirategu n-ö hõlma all). Ja sõbrannal kohupiimaga tehes tuli väga kenasti välja, tema emal ricottaga ei tekkinud mingit kalgendumist. Nii et ma "süüdistaks" siin ikka seda va ricotta't :)
Thredahlia jt päristeadlased!! Kas vadakukohupiima kasutamisel saab piim kalgenduda ja vadak eralduda?
Ema ütles, et ei mingit erilist nippi, tuleb teha samamoodi nagu kohupiimaga. Kerkib üles ja läheb tükki. Ei mingit sidrunimahla ega võid. Kasutame maapiima ja Põltsamaa ricottat. Nii palju kui mina olen kõrvalt vaadanud, siis sõirategu on selline pealtnäha lihtne asi, aga kui tegemiseks läheb, siis ega ikka väga ei ole küll... :) |
|
Merilin Abikokk 2009-05-11 08:25:34 |
Pille:
Pille, vastasin sõirateemas. Ricotta ongi vadakus LAHUSTUNUD piimavalk. Seda kalgendamisel kätte ei saa. Thredahlia jt päristeadlased!! Kas vadakukohupiima kasutamisel saab piim kalgenduda ja vadak eralduda? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |