Kondenspiim

JM
Abikokk
2008-07-14 11:55:56
Mingi aastaid seitse-kaheksa tagasi olin ühe suve Musta mere ääres sanatooriumis, ravisin oma kroonilist angiini. Seal sai tihtipeale õhtuks poest kondenspiima ostetud ja lihtsalt terve purk tühjaks lutsitud. Siis veel võis, nüüd läheks päevapealt ümmarguseks sellise asja peale vist. Oh nostalgia.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Berit
Abikokk
2008-07-14 13:15:04
Mul on sama haigus, et kui kondenspiima osta, siis lihtsalt ei suuda vastu panna seda ühe õhtuga kõik ära limpsida :D Plaan teha juba pikemat aega kondenspiimaga jäätist aga miskipärast saab too enne otsa kui jäätiseks teha jõuab :rolleyes:
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-12 15:36:14
Meriline 12.11.2008:
Ühes ingliskeelses retseptis kohtasin sõna "evaporated milk". Uurisin natuke netist ja niipalju kui ma aru saan, on see mingi kondentspiima-taoline asi, aga mitte magus. Kas keegi teab täpsemalt?
Meriline, Nami-Nami kokandussõnastikus saab ka ingliskeelsete terminite järgi otsida :) Aga jah, Sul on õigus. Nagu ma kokandussõnastikus kirjutanud olen, siis evaporated milk on suhkruta kondenspiim. Kui kauplustes ei leia, siis võid retseptis lihtsalt vähendada piima (või muu vedeliku) kogust.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-20 08:25:21
Pille:
Meriline 12.11.2008:
Ühes ingliskeelses retseptis kohtasin sõna "evaporated milk". Uurisin natuke netist ja niipalju kui ma aru saan, on see mingi kondentspiima-taoline asi, aga mitte magus. Kas keegi teab täpsemalt?
Kui kauplustes ei leia, siis võid retseptis lihtsalt vähendada piima (või muu vedeliku) kogust.
Meriline, eile oli nt Pirita Selveris suhkruta kondenspiim täitsa olemas!! Samuti metallpurgi sees, "tavalise" kondenspiima kõrval külmriiulis.

Marju
Abikokk
2008-11-20 10:19:50
Tiina:
Üks ingliskeele alane küsimus: Kas evaporated milk on sama mis condensed milk? Ühes kokaraamatus kohtasin nii evaporated milki kui unsweetened condensed milki, nüüd olen segaduses :)
Muide oleksin oma aruga arvanud, et see on piimapulber.. ja wikipedias oligi öeldud ka et dehydrated, mis paljude teiste toiduainete puhul võiks tähendada mingi pulbrit. Hea ikka pilk kõigile nami-nami teemadele peale visata, endal vähem tööd siis :)
Tullia
Abikokk
2008-11-20 12:52:50
Hiljuti sõin ühs Vilniuse pannkoogikohas pannakooke banaani ja magusa kondentspiimaga. Väga maitsev!

Tullia jutukesed

Seebimull
Kokaõpilane
2008-11-21 13:49:08
Mina olen kondenspiimaga teinud jäätist, ostan sedasama valge ja sinise sildiga, et ikka suhkur sees oleks, maitse parem :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-23 13:07:30
Veebruar 2009 briti ajakirjas Delicious on mõned soovitused, mida teha üleliigse kondenspiimaga: * tõelise naudingu saamiseks nirista kuumale šokolaadijoogile * serveeri erinevate puuvilja-marja-puruvormide juurde tavapärase vahukoore või vanillikastme asemel * lisa veidi oma hommikupudru hulka (aga ainult nädalavahetusel!)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-05 21:40:02
Ma siin vahepeal kondenspiimaga paar rooga teinud: küpsetatud toorjuustukook kondenspiima ja vaarikatega ja Nutella-jäätis. Ja panen siis siia veel mõned fotod ja retseptilingid läbiproovitud retseptidele: hõrk sidrunikreemitort ja hõrk sidrunikreem (tegelikult sama retsept, aga no nii hea kreem väärib kahte eraldi retsepti): kondenspiimaküpsised ja pähkli-iirisekook: tuuletaskud (kreem on kondenspiimaga) ja vietnami kohvijäätis:

Juc
Abikokk
2009-06-11 03:50:32
Kui ma veel kaua Brasiilias peaksin olema, saaksin tõenäoliselt kondenspiima totaalse ülekülluse :). Kõik koogid on megamagusad ja valmistatud kondenspiimaga - kuulsad brigadeirod, šokolaadikoogid, laimikook. Ise proovin ka ühte lähipäevadel, eks näis, kuidas välja kukub! Kusjuures, isegi vahukoorel on siin kondenspiima maitse juures. Tahtsin teha vahukoore-ricotta kreemi maasikatega ja Champagne küpsistega. Tegin ka, aga väga keeruline oli seda kreemi kõrvalmaiku peita, veidi aitas laimimahl. Kuidagi ei sobinud minu nägemusega sellest desserdist :)

http://jucjaco.blogspot.com/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>