Marit Abikokk 2008-05-06 18:17:42 |
olen poes näinud juba keedetud kondenspiima müügil, kas keegi oskab rääkida, on ta ka siis sama maitsega kui ise purgikest mitu tundi keetes? või tasuks ikkagi ise keeta? | |
Tikkk Kokaõpilane 2008-05-08 17:53:28 |
Marit:
Ei ole üldse sama asi. Parem ikka ise keeta, ma lapsest saati näinud, kuidas ema vahvlitordi jaoks kondenspiima keedab ja pole see midagi nii keeruline :) olen poes näinud juba keedetud kondenspiima müügil, kas keegi oskab rääkida, on ta ka siis sama maitsega kui ise purgikest mitu tundi keetes? või tasuks ikkagi ise keeta? |
|
Tiina Abikokk 2008-06-17 18:39:12 |
Üks ingliskeele alane küsimus:
Kas evaporated milk on sama mis condensed milk? Ühes kokaraamatus kohtasin nii evaporated milki kui unsweetened condensed milki, nüüd olen segaduses :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-17 20:36:13 |
Tiina:
Abiks on Nami-nami kokandussõnastik: kondenspiim (panin otsingusse 'evaporated' ja valisin 'ingl k') :D
Kas evaporated milk on sama mis condensed milk? Ühes kokaraamatus kohtasin nii evaporated milki kui unsweetened condensed milki, nüüd olen segaduses :) |
|
Tiina Abikokk 2008-06-17 20:51:06 |
Pille:
Tänan, Pille, seda ma juba vaatasin. Segadusse ajas mind just see, et mõlemad olid samas raamatus kasutusel, seetõttu järeldasin, et tegemist on erinevate asjadega?
Saan siis aru, et võin mõlema asemel meie suhkruta kondenspiima kasutada. Tiina:
Abiks on Nami-nami kokandussõnastik: kondenspiim (panin otsingusse 'evaporated' ja valisin 'ingl k') :DKas evaporated milk on sama mis condensed milk? Ühes kokaraamatus kohtasin nii evaporated milki kui unsweetened condensed milki, nüüd olen segaduses :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-17 21:08:37 |
Tiina:
Usun küll. Üks hea lehekülg, millest mul on aastate jooksul palju abi olnud, on Foodsubs.com. Piimatoodete kohta kirjutatakse seal, et
[2quote]evaporated milk = condensed milk = concentrated milk
Notes: This is sold in cans, and comes either whole or nonfat. Don't confuse it with sweetened condensed milk, which has lots of sugar and is not a good substitute. While evaporated milk is sometimes called condensed milk, most recipes that call for condensed milk are referring to sweetened condensed milk. Evaporated milk is sold with varying amounts of butterfat, ranging from whole evaporated milk with about 8% to skim evaporated milk with about 0.5%.
To reconstitute evaporated milk, combine it with an equal amount of water.[/quote]
See, et samas raamatus on kasutatud 'evaporated milk' ja 'unsweetened condensed milk' on tõesti segadust tekitav..
Tänan, Pille, seda ma juba vaatasin. Segadusse ajas mind just see, et mõlemad olid samas raamatus kasutusel, seetõttu järeldasin, et tegemist on erinevate asjadega? Saan siis aru, et võin mõlema asemel meie suhkruta kondenspiima kasutada. |
|
Katja Abikokk 2008-06-20 15:54:37 |
kuidas käib kondenspiima keetmine? kinnise purgiga vette keema? (kas lõhki ei lähe?:D) või purgist välja ja potti keema? kui kaua? mis kuumusel? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-20 16:09:52 |
Katja:
Loe nt siit.
kuidas käib kondenspiima keetmine? kinnise purgiga vette keema? (kas lõhki ei lähe?:D) või purgist välja ja potti keema? kui kaua? mis kuumusel? |
|
Katja Abikokk 2008-06-20 16:26:29 |
selge. suur tänu :) | |
Marianna Kokaõpilane 2008-07-10 10:56:38 |
Ma armastan keedetud kondentspiimaga sefiiri kooki! Seda on väga lihtne teha ja ei võta ka palju aega.
Muidugi on see veidi magus, kuid ikkagi superhea!
Retsept:
2 pakki valget Sefiiri (Laima) (kokku 12 tükki, 24 poolikut)
1 purk kondentspiima (keeta)
150 g võid
kaunistuseks maasikaid või M&M komme või muud sellist.
Keeda kondentspiim ja jahuta. Sega see toasoojas seisnud pehme võiga. Lao ühe paki sefiir (12 poolikut) kandikule, vormi 3X4. Määri pealt või-kondentspiima kreemiga (poole kreemist). Lao peale teine sefiiridest kiht ja määri ülejäänud kreemiga.
Kaunista meelepärasega.
Lase seista külmas.
Kõige parem on kooki teha õhtul, et terve öö saaks külmas seista. Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |