Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-26 15:03:04 |
Kuidas pirtsakat last sööma saada? Äkki kellelgi on abi? Meil õnneks see (veel) probleemiks pole.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-25 08:38:03 |
Laste lemmikmaiustused Angelika Erini kommentaaridega. | |
Fre Abikokk 2011-01-25 21:55:17 |
Meie peatselt kolmeseks saaval poisil on tekkinud veider harjumus - nimelt sööb ta püreesuppe kamapallidega. Algul justkui mõtlesin et no mida, aga samas - mis see kamapall ikka seal supi sees teistmoodi on kui saiakrutoonid. | |
Enely100 Abikokk 2011-01-26 08:19:12 |
Mina jälle olen hädas sellega, et minu paari kuu pärast kaheseks saav poiss nõuab kõikidele toitudele majoneesi või ketšupit või muud valmiskastet peale. Vist isasse, aga ma nii hädas sellega. | |
Triin Abikokk 2011-01-26 10:37:42 |
Enely100:
Mul ka tütar (7) armastab ketšupit, aga ohjes hoian seda teemat nii, et ei hoia kodus pidevalt ketšupit. Ostan vahel harva ja las siis sööb. Aga kahesele ma ei annaks ei ketšupit ega majoneesi. Ta ei tohiks teadagi selliseid asju. Aga kui isa sööb, siis pole muidugi midagi teha :(, tuleks alustada isa toitumisharjumuste muutmisest :). Sest 2aastane poiss ju ometigi peabki tegema kõike nagu isa :). Mina jälle olen hädas sellega, et minu paari kuu pärast kaheseks saav poiss nõuab kõikidele toitudele majoneesi või ketšupit või muud valmiskastet peale. Vist isasse, aga ma nii hädas sellega. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-26 10:50:47 |
Triin:
Ma ei suuda ka meenutada, et me paari päeva pärast kaheseks saav tütretirts oleks ketšupit või majoneesi saanud (mõlemad on küll külmkapis olemas ja aeg-ajalt laual). Hapukoort armastab küll, aga sedagi vaid siis, kui selle lisamine taldrikule õigustatud on. Külmik on õnneks üks väheseid kohti, kuhu ta veel ligi ei pääse :) Triinuga nõus - pead isa käsile võtma ja talle seletama, miks see ketšup-majonees ei tohiks kogu aeg laual olla!
Muidu on viimase aja lemmikutest esile kerkinud Kõldu carpaccio (sõi lihtsalt minu eest ära, kui Kristjan mulle pärast sünnitust seda suurt lemmikut nautimiseks tõi), erinevad moosid, eile sõi päris suurtes kogustes aeglaselt küpsetatud lambatallekintsu ja ahjukartuleid, suvel pistis 35 rannakarpi ühe hooga pintslisse, kõiksugu juustusid armastab (sh eriti sellised kuivemad juustud nagu parmesan, manchego ja västerbotten), krevetid meeldivad (eriti suured, mis vardasse lükitud). Kalliks läheb see tütar meil veel :D Õnneks on lasteaias hästi mõnusad kodused toidud (supid, hirsi- jm pudrud, odrajahukaraskid jms, kõik koha peal küpsetatud-valmistatud), nii et laps saab ja on harjunud ka täitsa tavalisi toite sööma.. Lasteaias saab kogu aeg kiita hea söögiisu eest (kuigi ise on endiselt kärbeskaallane, 10,8 kg vist hetkel). Kõiksugu puuvilju armastab väga, nagu ka toorest kurki-porgandit-rohelist sibulat. Marju sööb isukalt - eile terve väikese kausitäie sulatatud musti sõstraid näiteks magustoiduks. "Kommi" tahab ka muidugi - selleks on Taarapõllu vaarika- ja sõstrakrõpsud, ökopoest ostetud datlikommid (dattel + kookoshelbed), rosinad-kuivatatud jõhvikad jms. Karumsi vanillikohuke meeldib.
Üldiselt ei pirtsuta, kuigi söömismeetodite üle võiks ju vaielda (nt Vigala ürdimäärdega saialt süüakse esmalt määre pealt nokitsedes ära ja siis pärast ka sai ampshaaval)..
Ühesõnaga, ma ei kurda eriti millegi üle. See baby-led weaning on end senini vägagi õigustanud ja kui poeg parajasse ikka jõuab, siis juurutame sama meetodit.
Enely100:
Mul ka tütar (7) armastab ketšupit, aga ohjes hoian seda teemat nii, et ei hoia kodus pidevalt ketšupit. Ostan vahel harva ja las siis sööb. Aga kahesele ma ei annaks ei ketšupit ega majoneesi. Ta ei tohiks teadagi selliseid asju. Aga kui isa sööb, siis pole muidugi midagi teha :(, tuleks alustada isa toitumisharjumuste muutmisest :). Sest 2aastane poiss ju ometigi peabki tegema kõike nagu isa :).Mina jälle olen hädas sellega, et minu paari kuu pärast kaheseks saav poiss nõuab kõikidele toitudele majoneesi või ketšupit või muud valmiskastet peale. Vist isasse, aga ma nii hädas sellega. |
|
Fre Abikokk 2011-01-26 12:45:44 |
Triin:
Meil ei olnud mitu aastat ketsupit kodus, lihtsalt ei ostnud selleks et lapsi "võõrutada". Nüüd on Heinzi oma kapis ja olulist liigtarbimist ei ole. Enely100:
Mul ka tütar (7) armastab ketšupit, aga ohjes hoian seda teemat nii, et ei hoia kodus pidevalt ketšupit. Ostan vahel harva ja las siis sööb. Aga kahesele ma ei annaks ei ketšupit ega majoneesi. Ta ei tohiks teadagi selliseid asju. Aga kui isa sööb, siis pole muidugi midagi teha :(, tuleks alustada isa toitumisharjumuste muutmisest :). Sest 2aastane poiss ju ometigi peabki tegema kõike nagu isa :).Mina jälle olen hädas sellega, et minu paari kuu pärast kaheseks saav poiss nõuab kõikidele toitudele majoneesi või ketšupit või muud valmiskastet peale. Vist isasse, aga ma nii hädas sellega. |
|
Minukiisu Abikokk 2011-01-26 15:09:43 |
Mina ka hädas et issi eeskujul topitakse ketsupit ,majoneesi ja hapukoort peaaegu kõikidele soolastele roogadele.piiran nii palju ,et panen ise lapsele taldrikusse ainult pisikese sortsu,et ei saaks öelda ,et pole saanud.Laps on 3 aastane,kes muidu on päris normaalse isuga. | |
Blondie Abikokk 2011-01-26 17:36:50 |
Mina ise selle peale ei tulnud, aga kartulikrõpsude-tortillachipside jms snäki üheks asendusvariandiks: lavašile määrida õhuke kiht merevaiku ja küpsetada ahjus krõbedaks, murda vabavormis tükkideks. Meeldib lastele väga :) | |
Netcat Abikokk 2011-01-26 21:56:38 |
Blondie:
See peaks mõne maitsestatud toorjuustuga veel parem olema. Mina ise selle peale ei tulnud, aga kartulikrõpsude-tortillachipside jms snäki üheks asendusvariandiks: lavašile määrida õhuke kiht merevaiku ja küpsetada ahjus krõbedaks, murda vabavormis tükkideks. Meeldib lastele väga :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |