Toorjuustukoogid (Cheesecakes)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-05 21:27:46
Eva:
Lisaks Philadelphiale annab ka eesti uus toorjuust (Farmi) päris kobeda tulemuse.
See oli Sul hea mõte, Eva. Need toorjuustud sobisid väga kenasti. Koondasin-mugandasin paar Cooks.com retsepti ja tegin paar päeva tagasi küpsetatud toorjuustukooki kondenspiima ja vaarikatega. Kasutasin justnimelt neid Farmi juustusid (3 pakki). Meile meeldis (nii toorjuust kui ka kook :P)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Stardust
Abikokk
2009-06-08 11:37:44
Toorjuustukoogid on mu suured lemmikud. Küpsetaks tihedaminigi, ent siis ma vist ainult neist toitukski. Parem ootan sobivaid hetki, mil suuremale rahvahulgale kooki pakkuda saab. Korduvalt olen teinud Manhattani toorjuustukooki. Imehea ja suussulav. Kui ei jaksa jahtumist oodata, siis sobib soojalt ka. Qsti blogist tegin rabarberi-juustukooki. Sellega on mul vastakad tunded. Pildilt paistis nii maitsev ja ahvatlev, tundus selline õhuline ja kerge. Tegelikkuses on tegemist üsna raske ja rammusa suutäiega. Soojalt ei kõlba üldse, üleöö seisnuna muutus õnneks üsna maitsvaks. Põhi on hea, toorjuustutäidis on hea, rabarberikraam oli liiga magus ja lääge. Mida ma edaspidi teisiti teeksin: väiksem vorm (mul oli 26, liiga madal jäi), vähem suhkrut, vähem rabarberit, rohkem toorjuustu. Siis oleks vist ideaalne. Kohvi ja valge šokolaadi toorjuustukooki tegin ka. Üsna maitsev, ent mulle meeldivad küpsetatud koogid ikkagi rohkem. Millist toorjuustu kookide jaoks kasutan? Enamasti on olnud Philadelphia või Exquisa, mõlemad tunduvad üsna samaväärsed olema. Farmit võiks ka tulevikus proovida, ent selle pakendi suurus (150 grammi) on siiani kuidagi ebamugav olnud. Järgmisena prooviks seda viimast vaarikatega varianti. Näeb teine nii ahvatlev välja.
Qattusa
Kokaõpilane
2009-06-15 23:39:45
Tegin üleeile oma elu esimese toorjuustukoogi, milleks oli paljukiidetud Manhattani toorjuustukook. Tuli hea, isegi väga.
Marju
Abikokk
2009-06-16 09:53:19
Teen alati ühte ja sama juustukooki (väljaarvatud piparkoogijuustukook talvel), sest see on lihtsalt nii hea :) Kuid mul on juba tükk aega siiski tegemisootel karamelline juustukook - see siin. Kui seekord hakkasin oma tavalist juustukooki tegema, selgus, et valge suhkur on otsas. Oli öö, seepärast poodi ei läinud, kuid kodus oli fariinisuhkrut. Kook ei tulnud kahjuks nii siidine ja sile kui tavaliselt, kuid siiski päris hea ja huvitav. Täitsa teise maitsega - karamelline. Et kui keegi tahab sellist väikest variatsiooni proovida ... :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-17 20:57:19
Pille:
Eva:
Lisaks Philadelphiale annab ka eesti uus toorjuust (Farmi) päris kobeda tulemuse.
See oli Sul hea mõte, Eva. Need toorjuustud sobisid väga kenasti.
Täna "leiutasin" sellise kirssidega toorjuustukoogi. Veel hommikul oli kindel plaan teha täna mustikatega hapukoorekooki selle retsepti järgi, aga kuna mustikad ununesid poodi ja külmkapis oli 2 pakki Farmi toorjuustu ja poolik mandlilaastupakk, siis lauale jõudis hoopis uus küpsetis. Maitses hea, nii et panin retsepti ka kirja..

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-22 14:09:16
Pille:
Netcat:
Pille:
Vaatasin külmkapist järele, Philadelphia Original on 23% rasvasisaldusega ja lisaks 1% soola. Mascarpone rasvasisaldus kipub sinna 75% kanti jääma.
Teh? Ma olen rohkem kohand 40-midagi rasvasisaldusega mascarponet... Igastahes rasvasemat küll ei tahaks enam... Aga üks kord tegin selle vea, et ostsin Vigala mascarponet ja see vist oli siis see täisrasvane, igastahes purgis kõvem kui või...
On ka rasvasemaid. Galbani "väherasvane" mascarpone on nt 29% (tavaline 41%), Vigala mascarpone kreemjuust on 20%. IGORi oma hetkel käepärast pole. Minu tark allikas rääkis ilmselgelt rasvasisaldusest kuivaines. :)
Nüüd köögilaual IGORi mascarpone, tehtud Itaalias. Rasvaprotsent kuivaines 80. 100 g valmistootes on rasva 30 g. Aga ma kopeerin selle sinna toorjuustuteemasse, sest see arutelu sobib sinna veidi rohkem.

Juc
Abikokk
2009-08-27 17:43:33
Minul valmis paari päeva eest selline kahte moodi vaarika-toorjuustukook, maitses sööjatele väga! :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Kirsike
Abikokk
2009-09-01 13:37:05
Kui siiani oli meie vaieldamatu lemmik olnud Manhattani toorjuustukook, siis nüüd tegin üheks ürituseks BBC GoodFoodi vaarika-toorjuustukooki selle retsepti järgi. Lõi Manhattani troonilt :) Sai suure kiituse osaliseks ka seltskonnalt, kelle hulgas oli ka üks tõsine heade toorjuustukookide fänn :) Vaatasin nami-nami retseptid üle, päris sellise koostisega toorjuustukatet ei olnud.

Lindude toitmine

Spiidi
Abikokk
2009-09-01 17:20:52
Kirsike:
Kui siiani oli meie vaieldamatu lemmik olnud Manhattani toorjuustukook, siis nüüd tegin üheks ürituseks BBC GoodFoodi vaarika-toorjuustukooki selle retsepti järgi. Lõi Manhattani troonilt :) Sai suure kiituse osaliseks ka seltskonnalt, kelle hulgas oli ka üks tõsine heade toorjuustukookide fänn :) Vaatasin nami-nami retseptid üle, päris sellise koostisega toorjuustukatet ei olnud.
Vaatan, et see retsept on palju lihtsam, kui manhattani toorjuustukoogi retsept. Tegid retsepti järgi, et segasid ained kokku lihtsalt ja 40 min ahju? Ei pea pärast üle öö veel külmkapis seisma? Manhattani puhul ma olen alati natuke pabinas, et kas tuleb välja. Hoian alati kõik ained toatemperatuuril ja lasen koogil ilusti 2h ahjus jahtuda nagu ette nähtud. Ja terve päev külmikus ka veel.

le D?ner

Kirsike
Abikokk
2009-09-01 20:02:49
Tegin küll retsepti järgi, ainult et, ma vahustasin miksriga ikka paar minutit täisvõimsusel. Aga tegin eelmisel õhtul valmis ja seetõttu oli söömise ajaks täiesti maha jahtunud. Soojast peast ei oleks ilmselt küll lahtilõikamist kannatanud.

Lindude toitmine

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>