Toorjuustukoogid (Cheesecakes)

Uniquegirl
Abikokk
2009-09-02 12:45:41
Kirsike:
Kui siiani oli meie vaieldamatu lemmik olnud Manhattani toorjuustukook, siis nüüd tegin üheks ürituseks BBC GoodFoodi vaarika-toorjuustukooki selle retsepti järgi. Lõi Manhattani troonilt :) Sai suure kiituse osaliseks ka seltskonnalt, kelle hulgas oli ka üks tõsine heade toorjuustukookide fänn :).
See on lihtsalt suurepärane kook. Ma tegin sellel suvel seda ikka metsikult palju. Kui olin 3 orda juba teinud tõi mees mulle koju 4 kg toorjuustu ja see kõik läks koogile ära. Seega tegin ikka mingi 8 kooki. Proovisin nii vaarikate kui ka mustikatega. Mõlemad olid fantastilised.
Spiidi
Abikokk
2009-09-02 20:19:17
Nii, minu esimesed pildid Nami-Namis :) Olen kolm korda Manhattani juustukooki teinud (siia vist pole enam linki vaja, see on nii tuntud kook :)). Esimesel korral tegin täpselt GoodFoodi retsepti järgi ja kook jäi täitsa vedel nagu kreem. Isegi peale ööpäeva külmkapis. Teisel korral hoidsin 25 minuti asemel 40 minutit ahjus ja siis jäi ideaalne. Võrgutan nüüd kõiki külalisi sellega ;)

le D?ner

Netcat
Abikokk
2009-09-03 12:41:32
Kirsike:
Kui siiani oli meie vaieldamatu lemmik olnud Manhattani toorjuustukook, siis nüüd tegin üheks ürituseks BBC GoodFoodi vaarika-toorjuustukooki selle retsepti järgi. Lõi Manhattani troonilt :) Sai suure kiituse osaliseks ka seltskonnalt, kelle hulgas oli ka üks tõsine heade toorjuustukookide fänn :) Vaatasin nami-nami retseptid üle, päris sellise koostisega toorjuustukatet ei olnud.
Tegin ka selle retsepti järgi, mustikatega. Kook oli 40 min järel veel täitsa toores. Küpsetasin igaks juhuks kauem ja välja võttes oli veel üsna pehmeke. Jäi jahtuma. Muidu tore lihtne retsept, aga jube suur kook tuleb sellest ja toorjuustu läheb palju. Kas leidub siin mõni guru, kes oskaks koostisained vähemaks arvestada, nii ca 18 cm vormi jaoks?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kirsike
Abikokk
2009-09-04 20:33:16
Ma tegin sama kattekogusega oma 26 cm vormis ja ei olnud väga kõrge. Aga 40 minutiga oli pealt kollakas ja keskelt veel võbelev. Ahi oli pöördõhureziimil. Tuli selline kreemjas. Aga see tegigi ta väga heaks.

Lindude toitmine

Netcat
Abikokk
2009-09-07 14:14:53
Mul oli kah 26cm vorm, kuna väiksema sisse ei mahtunud, ja seetõttu arvasin, et õhemana küpseb rutem, aga ta ei teinud seda. Pöördõhku küll ei lülitanud sisse. Ehk koos õhuga oleks 40 minutit läinud, nüüd ligi tund. Aga - minu maitse jaoks oli vähemalt mustikatega tehes liiga magus, kuigi suhkrut panin ~40 g vähem. Oleks võinud julgelt veel vähem panna.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Frieda
Abikokk
2009-09-12 22:05:42
Õuna-juustukook, millega on päris palju mässamist, aga tulemus viib täiesti keele alla :).

Söömine on ainus töö, mis toidab

Seenekas
Abikokk
2009-09-14 13:03:42
Pole küll päris juustukook, aga ikkagi. Põhi on muretaignast, siis on peale laotud kiht nektariiniviile ja täidiseks muna-hapukooresegu. Kolme muna kohta üheksa supilusikatäit hapukoort ja suhkrut maitse järgi. Peale puistasin põldmarju ja siis veidi vähem kui tunniks ahju. Lõpuks veidi tuhksuhkrut, et lõbusam välja näeks. Igaljuhul maitses väga hea ja andis silmad ette nii mõnelegi minu valmistatud juustukoogile.
Juc
Abikokk
2009-10-05 17:34:44
Meil siin Malaisias on passioniviljad nii maitsvad ja nii odavad. Nii et minu järjekordne toorjuustukook ongi passionivilja ja laimiga . Mmm...

http://jucjaco.blogspot.com/

Zapxpxau
Abikokk
2009-10-05 18:37:19
Juc:
Meil siin Malaisias on passioniviljad nii maitsvad ja nii odavad. Nii et minu järjekordne toorjuustukook ongi passionivilja ja laimiga . Mmm...
... aga eesti keeles on see granadill.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-05 18:41:28
Zapxpxau:
Juc:
... aga eesti keeles on see granadill.
Ma arvasin kohe, et suur granadillifänn Zapxpxau seda postitust märkab :) Mina tegin eile pohla-toorjuustukooki. Väga hää oli, kohe varsti (st kui aega tekib) lisan ka retsepti.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>