Toidud umbrohtudest

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-05 09:27:02
Neile, kes soome keelt loevad, võib huvi pakkuda järgmine artikkel võilillede kohta: Voikukka on vuoden luonnonyrtti. Nimelt on võilill tänavu Soomes aasta looduslik maitsetaim. Arktiset Aromit oy veebilehel on ka mitmed toredad retseptid, sh võilillelehepesto ja võilillesai.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Eva
Abikokk
2008-05-05 09:39:40
Uues KÖÖK ajakirjas kirjutab ka naadist, võilillest, nõgesest ja jänesekapsast - muu hulgas sellest, kuidas neid kasutada ja milliseid vajalikke vitamiine ja toitaineid need annavad. Lisaks on mõned põnevad retseptid, näiteks naadimuffinid.

http://www.perenaine.ee/

Gegegerda
Abikokk
2008-05-05 14:25:21
Oi, Eva, mind huvitavad küll igasugused erinevad muffiniretseptid. Pidingi hakkama mingit soolaste muffinite retsepti otsima. Vaatab, äkki isegi naadimuffinid :)

www.gegegerda.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-05 22:13:22
Eva:
Uues KÖÖK ajakirjas kirjutab ka naadist, võilillest, nõgesest ja jänesekapsast - muu hulgas sellest, kuidas neid kasutada ja milliseid vajalikke vitamiine ja toitaineid need annavad. Lisaks on mõned põnevad retseptid, näiteks naadimuffinid.
Kuna eilsel jalutuskäigul (vaja ju oma kümme tuhat sammu kokku saada :) ) korjasin nii naate kui ka nõgeseid ja täna õhtuks oli Köögi aprillinumber ka äärelinna postkastidesse jõudnud, siis proovisingi neid naadimuffineid. Retsepti lugedes jäi segaseks, mida tähendab 1 dl naadilehti (värskeid? kupatatud? terveid? hakitud? kokku pressitud? lihtsalt mõõtekannu puistatud?), siis tegin veidi ümber (võtsin 3 dl tugevasti kokkusurutud lehti, mis kaalusid kokku 30 g; tõstsin jahu kogust; lisasin tsipa soola; 12 tavalist muffinit ei venitaks antud tainakogusega kuidagi välja - mina sain 8 muffinit). Ses osas järgisin Angelica Udekülli retsepti, et kasutasin maitsestamiseks vaniljet. Igatahes olid väga huvitavad ja igati maitsvad. Naadi 'roheline' maitse kumas läbi just nii palju, et kogesin äratundmisrõõmu, aga samas nii vähe, et kedagi ei tohiks hirmutada :P Lisasin oma versiooni retseptikogusse; originaalretsepti lugemiseks tuleb muretseda aprillikuine ajakiri KÖÖK :D

Gegegerda
Abikokk
2008-05-06 06:51:41
Pille, oled Sina ikka kiire ;). Aga mina proovin ka selle retsepti kindlasti ära. Kas muffinid maitsesid pigem magusalt või pigem naadiselt :P? Kas mingi magus (vanilje-)glasuur sobiks sinna peale?

Eva
Abikokk
2008-05-06 08:02:03
Ma vaatan, et Pille pildi pealt paistavad need naadimuffinid ikka kenasti rohelisemad kui selles ajakirjas. Minul tekkis kogustega sama küsimus kui ma nõgesepestot tegin - et kas nõgesed tuleb lihtsalt värskelt mõõdikusse panna, kokku suruda või kupatatult mõõta. Lõppkokkuvõttes tegingi silma järgi kogustega.

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-06 08:39:11
Gegegerda:
Pille, oled Sina ikka kiire ;). Aga mina proovin ka selle retsepti kindlasti ära. Kas muffinid maitsesid pigem magusalt või pigem naadiselt :P? Kas mingi magus (vanilje-)glasuur sobiks sinna peale?
Muffinid olid magusad (kusjuures see tuli mulle üllatusena, sest miskipärast oletasin enne retsepti lugemist, et 'naadimuffinid' on soolased. Aga naadimaitse on mahe ja roheline, kindlasti mitte umbrohune (aga noored naadivõrsed ongi sellise värske rohelise maitse ja lõhnaga). Ma sinna glasuuri peale ei teeks, võtaks vist osa hõrgust rohelisest maitsest ära...
Eva:
Ma vaatan, et Pille pildi pealt paistavad need naadimuffinid ikka kenasti rohelisemad kui selles ajakirjas. Minul tekkis kogustega sama küsimus kui ma nõgesepestot tegin - et kas nõgesed tuleb lihtsalt värskelt mõõdikusse panna, kokku suruda või kupatatult mõõta. Lõppkokkuvõttes tegingi silma järgi kogustega.
Just. Samas ju oluline info (ingliskeelsetes retseptides enamasti täpsustatakse, kas 'loosely packed', 'tightly packed' vms). Mulle väga istus see 30 g/3 dl kokkusurutud lehti - muffinid olid kenasti rohelised ja õrnalt naadimaitselised, aga samas mahedad.

Gegegerda
Abikokk
2008-05-06 14:30:16
Pille:
Muffinid olid magusad (kusjuures see tuli mulle üllatusena, sest miskipärast oletasin enne retsepti lugemist, et 'naadimuffinid' on soolased. Aga naadimaitse on mahe ja roheline, kindlasti mitte umbrohune (aga noored naadivõrsed ongi sellise värske rohelise maitse ja lõhnaga). Ma sinna glasuuri peale ei teeks, võtaks vist osa hõrgust rohelisest maitsest ära...
Aitäh, sellist vastust ma ootasingi :)

Spidur
Abikokk
2008-05-06 15:19:29
mul on täna üks nõgeselasanje plaanis teha. kas sellest ka midagi head välja kukub, näitab õhtu...

Elina tegemised

Aari
Kokaõpilane
2008-05-06 23:08:30
Võtsin ette Pille naadipiruka retsepti ja asendasin naadid nõgestega (kupatasin kiirelt läbi) ning kodujuustu fetaga - imehea ja tahenedes läheb aina paremaks!
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>