Aari

Postitusi: 16

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2011-03-22 14:45:35
Aitäh, Pille. Tollest Luigela raamatust ma oma inspiratsiooni saingi, aga ei oodanud, et vili nii mõru on - ei teagi, kas mul oli iseäralik isend või on see musta rõika puhul möödapääsmatu. Mõrudust on võimalik teatud piirini isegi huvitavaks maitsenüansiks pidada, aga jah, teatud piirini :) Aga - kui ma nüüd oma musta rõika-õuna-mee-sidrunimahla salatit peale ööpäevast külmikus seismist uuesti maitsesin, oli esialgne mõrudus taandunud - ehk on nipp siis lihtsalt seista laskmises.
2011-03-21 23:30:04
Vastu kevadet tuleb kõik vitamiiniallikad appi võtta, must rõigas on üks vitamiinirikkamaid, aga siiani üsna vähe kasutust leidnud. Täna proovisin esmakordselt, riivisin jämeda riiviga, lisasin õuna ja mett, aga ikka oli päris kibe. Ütleme siis nii, et suhteliselt redise maitsega, aga u 5 korda kibedam. Kas kellelgi on häid nippe musta rõika mahendamiseks?
2010-02-24 22:14:03
Tõesti väga-väga uhked ja armsad tordid-koogid, aga Koopatibi kaevumotiiv hangedega tegi kodust kaugel olijal südame eriliselt soojaks...
2010-01-21 14:44:11
Olen tundnud pikalt aukartust igasuguste molluskite ees, aga kuna praeguses elukohas on kalaturg nõnda rikkalik ja ahvatlev, siis oleks patt end ilma jätta võimalikest kulinaarsetest naudingutest, mida esmapilgul võõrastava välimusega mereelukad pakkuda võivad. Seekord võtsin ette siis kalmaari. Ja alustuseks mitte värske vaid külmutatud ja puhastatud variandi. Öösel sulas kinnine pakk külmikus kenasti ära. Otsisin veebist insipratsiooni ning otsustasin teha lõunaks salati. Olgu kohe öeldud, et tulemus oli super, üllatasin iseendki :) Kuidas tegu käis: Paneerisin suupärasteks tükkideks lõigatud kalmaarijupid riivsaia-tshillihelveste-soola segus (seda oli lihtne teha kilekotis kõiki neid koos raputades-soputades) ja panin pannile kuuma õli sisse. Õli peab olema tõesti kuum, sest praadida tuleb kiirelt, 30 sek kuni maksimaalselt minut. Kalmaarid tõmbuvad valkjaks ja servadest rulli. Vokkimis-laadne pidev segamine on abiks. Valasin küpsed kalmaaritükid salatikaussi. Segasin kohe juurde ühe tükeldatud tomati, mis kalmaaritükkide kuumuse mõjul ka veidi pehmenes ja endasse maitseid tõmbas (talvised tomatid on igal pool tuimavõitu). Järgmiseks panin pannile oliiviõlisse paar viilutatud küüslauguküünt + ühe ribastatud valge paprika, vokkisin ca 1 minuti tasasel tulel ning lisasin siis pool karpi rukolat (ca 60 g). Valasin juurde sortsu palsamiäädikat (ca 2 spl) ning riputasin näpuotsaga pruuni suhkrut, et hapusust tasakaalustada. Kuumutasin segades kuni rukola hakkas närbuma. Valasin kogu kupatuse kalmaari-tomatisegu juurde salatikaussi ja segasin õrnalt läbi. Kõrvale sõin endaküpsetatud leiba võiga. Paar asja lisaks: kalmaari kuumutamisel tuleb olla tõesti kiire, muidu on hõrgu kalaliha asemel tulemuseks nätske kumm. Salati teiste komponentide osas võib olla täiesti loominguline - mango, punane sibul, ananass, kurk, valged oad, petersell - mis iganes. Kel soovi, võib valmistada ka eraldi salatikastme, nt klassikalise vinegrettkastme või siis lihtsalt laimimahla-mee-oliiviõli segu, aga minu salat oli ka sellisena päris mahlane. Võin häbenemata öelda, et oli viimase aja üks parimaid lõunasööke, nii et soovin kõigile julgust molluskitega katsetamisel!
2009-09-04 21:16:07
Sain siit hea vihje, et kringel tasub tellida Narva kohvikust - nii tegingi ja ei pidanud pettuma. Tõepoolest - hästi mahlane ja tõeliselt kringli maitsega kringel, mis pealegi oli kättesaamisel veel soe. Ohtralt shokolaadi, mooniseemneid, rosinaid, pähkleid ja ei mingit margariini mekki, lihtsalt priima!