Auruti

Turakas
Kokaõpilane
2009-08-25 22:57:25
No mina teen auruahjus veega riisi nagu ka makaronilisi (pastat), kruupe, läätsesid jms. Auruahjuga kaasas olnud retseptiraamatus on selline õpetus. Et head riisi saada soovitan seda hoolikalt enne külma veega pesta nii, et loputusvesi läbipaistev oleks mitte piimjas. Seejärel võiks veel pool tunnikest vees hoida, vesi ära kallata ja koos külma veega siis aurutada. Vesi peaks pisut üle riisi pinna ikka olema. Katseta ja anna teada. :/
Sulfi
Kokaõpilane
2009-08-26 14:35:35
Tziiki:
hmm...no riisi ma vist küll sellega tegema ei hakka....tund aega ja ikka oli kõva :O riisisalati jaoks ideaalne, aga muidu eelistan ikka pudrusemat...eks siis proovin muude asjadega :)
kas sul selle philipsi aurutajaga retseptiraamatut kaasas ei olnud ? seal ju kõik puust ja punaseks tehtud. riisi keetmise vahekord on 100g riisi ja 150ml vett ; 200g riis ja 300 ml vett , ning maksimum mis selles aurutaja kausis saad teha on 300 g riisi ja 450 ml vett . sinna raputad veel soola kah peale ja segad läbi ning ainult vajuta riiskausiga märgistatud nupule . möödub 40 minutit ja palun - valmis ta ongi.
Kingadraakon
Abikokk
2009-08-26 19:16:21
Tziiki:
Turakas:
Ise aurutan riisi auruahjus ja tuleb küll väga hea aga asi selles, et riisi ei aurutata kuivalt. Mul ka ei tulnud välja, kui panin aukudega nõusse riisi. Peaks olema ikka kinnise põhjaga nõu. Ma ei tea, kas sellel aurutajal selline nõu on. Riis ja vesi peavad olema õiges vahekorras ja riis imeb selle vee kogu protsessi jooksul endasse. Vett ei jää. Teen kogu aeg näiteks sushi jaoks ja tuleb super. ca 17 min ja valmis.
riisinõu seal täitsa olemas, aga ma panin ikka kuivalt riisis sinna...kas käib siis koos veega? :O
mul on samasugune philipsi aurutaja ja ma panin kah riisi esimese hooga ilma veeta ning aurutasin tunnikese :D :D :D siiski, riisi meeldib mulle keeta rohkem. küll on aurutajaga super hea külma/ külmutatud riisi soojendada! soojendatud riis tuleb kohev ja maitsev. jagage palun veel retsepte, mida te aurutajaga teete. aurutatud kartulid on minu arust vesised, neid ma ei taha. köögivilju kah mitte. kala jääb küll super hea. kas liha või kana on ka keegi proovinud teha?
Tziiki
Abikokk
2009-08-27 08:43:28
Kingadraakon:
jagage palun veel retsepte, mida te aurutajaga teete. aurutatud kartulid on minu arust vesised, neid ma ei taha. köögivilju kah mitte.
miks Sul kartulid vesised jäävad? Ma just eile tegin seal värsket kartulit-väga maitsvad ja kenad jäid...ehk on sordi viga? olen ise kogenud ka seda, et kui kartul on suure hulga väetisega kasvatatud, siis jäävad need hoolimata valmistusviisist vesised... aga tegin eile värskekapsa-hakkliha hautist...ja see tuli küll oi-oi kui maitsev :P tegin nii, et kapsa hautasin seal, hakkliha koos sibulaga valmistasin pannil ja siis segasin kokku-mulle just meeldis et kapsas jäi kuidagi mõnusam kui tavaliuselt vees keedetult-magusam ja konkreetsem (ei olnud lödi...) nüüd just uurin netist retsepte-kange isu on seal koogitegu ära proovida :) aga rohkem veel katsetada pole jõudnud...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Tziiki
Abikokk
2009-08-27 22:47:28
Sulfi:
Tziiki:
hmm...no riisi ma vist küll sellega tegema ei hakka....tund aega ja ikka oli kõva :O riisisalati jaoks ideaalne, aga muidu eelistan ikka pudrusemat...eks siis proovin muude asjadega :)
kas sul selle philipsi aurutajaga retseptiraamatut kaasas ei olnud ? seal ju kõik puust ja punaseks tehtud. riisi keetmise vahekord on 100g riisi ja 150ml vett ; 200g riis ja 300 ml vett , ning maksimum mis selles aurutaja kausis saad teha on 300 g riisi ja 450 ml vett . sinna raputad veel soola kah peale ja segad läbi ning ainult vajuta riiskausiga märgistatud nupule . möödub 40 minutit ja palun - valmis ta ongi.
retseptiraamat on kaasas küll...aga no kui on aurutaja, siis on aurutaja ehk siis minu loogika kohaselt sinna vett ei käi :D :D :D aga ju mu loogika lonkab :D :P aga täna tegin aurutajaga riisikooki-väga mõnus tuli...ja mingi hiinapärase roa keerasin ka kokku...oi kui rahul ma oma ostuga olen :)

Turakas
Kokaõpilane
2009-08-29 15:31:32
Tziiki:
Sulfi:
Tziiki:
retseptiraamat on kaasas küll...aga no kui on aurutaja, siis on aurutaja ehk siis minu loogika kohaselt sinna vett ei käi :D :D :D aga ju mu loogika lonkab :D :P aga täna tegin aurutajaga riisikooki-väga mõnus tuli...ja mingi hiinapärase roa keerasin ka kokku...oi kui rahul ma oma ostuga olen :)
Vist lonkabki loogika. No kui ei peaks vett käima, miks siis eraldi kinnise põhjaga nõu riisi jaoks on. Kui saaks nii teha nagu Sina teed, siis võiks ju nende restide peal teha. On, ju ? ;)
Tziiki
Abikokk
2009-09-01 15:00:35
Turakas:
Tziiki:
Sulfi:
Vist lonkabki loogika. No kui ei peaks vett käima, miks siis eraldi kinnise põhjaga nõu riisi jaoks on. Kui saaks nii teha nagu Sina teed, siis võiks ju nende restide peal teha. On, ju ? ;)
tõsi ta on...eks see loogika lonkamise nali ju enda kulul tehtud saigi :D

Kingadraakon
Abikokk
2009-09-01 15:44:13
Turakas:
Tziiki:
Sulfi:
mul oli varem selline aukudega "teine korrus", mis käis lihtsalt keedupoti sisse. ( jutt ei ole sellest, mis õielehe moodi laiali sirutub). selles ma tegin riisi küll -- auru käes riis paisus ja aukudest tuli väga vähe läbi, mõtklesin, et see aurutaja nõu töötab kah niimoodi :D
Trlp
Abikokk
2010-09-19 11:41:20
Mul on nüüd juba ca kaks aastat olnud Cuisinarti riisikeetja (see umbes: http://www.cuisinart.com/products/countertop/crc-800.html) Ostsime selle kunagi sushiriisi tegemise pärast ja teemegi sushit nüüd korra kuus vähemalt. Muud riisi teen nüüd ka tihedamini kui varem - kedgeree tarbeks riisi, karride kõrvale jne. Aurutil on õigupoolest ka köögiviljade ja muu aurutamise sõel, aga ma pole seda kunagi kasutanud. Hea lihtne masin, näeb kena välja ja ei ole liiga palju erinevaid vidinaid ja osi, mida peaks kusagil kapis hoidma. Kõik jubinad käivad masina sees. Ja täidetud on mu peamine esteetiline tingimus köögimasina puhul: ta ei ole valgest plastmassist...
RayDNoper
Kokaõpilane
2010-10-19 11:47:31
Keegi hea inimene võiks tegelikult mingi kokkuvõtte teha, kuidas hea oleks pastat jne. aurutada - sai ka hangitud üks Philipsi aurutaja, aga sellel oli kaasas ainult väike tabel aegadega a'la porgandile niipalju ja kõik... Retseptiraamatu sisseskännimist ei palugi päris ;) Aedviljad, muidugi, on aurutis tehtuna suurepärased ja praegust tervislikku olukorda arvestades ideaalsed...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>