HIINA KÖÖK

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-11 14:32:33
Oh, kui tore, et kõik auhindadega rahul on :) Triin, Lixey ja Seenekas on vist tallinlased (või vähemalt liiguvad pealinnas), Jaanikaant on Tartus? Ma pean niikuinii Tartusse suurema auhinnalaari saatma, siis saan ehk kaasa panna..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lixey
Kokaõpilane
2011-03-11 14:47:32
Pille:
Oh, kui tore, et kõik auhindadega rahul on :) Triin, Lixey ja Seenekas on vist tallinlased (või vähemalt liiguvad pealinnas), Jaanikaant on Tartus?
Kuidas on pealinnas kombeks auhind üle anda/kätte toimetada?

Mmmmaitsev...

Jaanikaant
Abikokk
2011-03-11 14:52:05
Pille:
Oh, kui tore, et kõik auhindadega rahul on :) Triin, Lixey ja Seenekas on vist tallinlased (või vähemalt liiguvad pealinnas), Jaanikaant on Tartus? Ma pean niikuinii Tartusse suurema auhinnalaari saatma, siis saan ehk kaasa panna..
Jah, mina olen Tartus. Satun küll Tallinnasse ka aeg-ajalt, aga kui keegi Tartusse niikui nii toob auhindu lähiajal, siis oleksin tänulik, kui minu oma ka kaasa võetaks :)

Maitse asi

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-11 15:06:18
Lixey:
Pille:
Oh, kui tore, et kõik auhindadega rahul on :) Triin, Lixey ja Seenekas on vist tallinlased (või vähemalt liiguvad pealinnas), Jaanikaant on Tartus?
Kuidas on pealinnas kombeks auhind üle anda/kätte toimetada?
Siin on see teema, aga pmst saadan ühte kesklinna kohta ja sealt saab ise ära tuua! Annan järgmisel nädalal täpsemalt teada..

Seenekas
Abikokk
2011-03-11 19:37:14
Oh mis meeldiv üllatus!! Olen viimasel ajal namisse nii vähe panustanud. :( Kui Zoozi (suured tänud) poleks teada andnud, siis piinlik-piinlik, poleks vist lähimatel päevadel märganud. :O
Seenekas
Abikokk
2011-04-18 18:47:40
Praetud kanamaks hiinapäraselt. See on lihtne kergelt maitsestatud roog. Maks pruunistatakse kergelt nii, et pind pruunistuks ja seest jääks õrnalt roosakaks. Lisandiks sobib riis (mulle meeldib ülepraetuna ja hernestega, siis on hästi ilus ka) ja kui toit on pearoaks, siis võib serveerida ka nuudlite ja rohelise salatiga. Ained: 700 g kanamaksa 1,5 tl maisijahu 6-7 spl pähkli või maisiõli 5-6 õhukest viilu kooritud ingverit 9-10 kevadsibulat või 2 väikest porrut viltuselt lõigatult 1 cm laiusteks, valge ja roheline osa eraldi 1,5 spl poolkuiva šerrit Marinaad: 3/4 tl soola 3/4 tl suhkrut 1 spl tumedat sojakastet purustatud musta pipart veskist 2 tl Worchesteri kastet 2 tl poolkuiva šerrit Kaste: 1,5 tl maisijahu 6 spl puljongit või vett 2 tl tumedat sojakastet 1 tl Worchesteri kastet Kogus on neljale inimesele pearoaks, kaheksale inimesele koos muude käikudega. 1. Lõika iga kanamaks 2-3 osaks. Loputa sõelal, nõruta korralikult ja pane suurde kaussi. 2. Tee marinaad: lisa sool, suhkur, sojakaste, pipar, Worchesteri kaste, ja šerri maksatükkidele. Sega hoolega ja lase vahepeal segades 1-2 tundi marineeruda. 3.Tee kaste: Pane maisijahu väiksesse kaussi ja lisa 2 spl. vett või puljongit ja sega. Lisa sojakaste ja Worchesteri kaste ja sega sisse ülejäänud vesi või puljong. 4. Puista maisijahu maksatükkide peale enne praadimist. 5. Kuumuta wokpannil õli, lisa ingver ja porru või sibula valged osad. Prrunista hästi kergelt ja lisa maksatükid. Woki paar minutit vahepeal segades. Lisa šerri ja alanda kuumust. Pane kaas peale ja kuumuta paar minutit. Sega ja lisa sibula või porru rohelised osad ja lase kaane all veel paar minutit küpseda. Serveeri kohe eelsoojendatud taldrikult. Soovi korral puistada peale hakitud värsket koriandrit. NB! Kui on kiire, siis võib marineerumise kiirendamiseks torgata maksatükkidesse kahvliga augud, nii imendub marinaad kiiremini. Šerri asemel on retseptis antud valikuks ka "Shaosing-viini". Tõsi küll, ma ei tea ei selle eestikeelset vastet ega ka üldse mis see on. Ise olen kasutanud hoopis ühte lahjat vürtsiäädikat. Retsept on tõlgitud soomekeelsest klassikalise Hiina köögi raamatust.
Üllekas
Abikokk
2011-04-20 22:14:30
Sai mõni aeg tagasi järgi proovitud ka seesami-meekana. Tõesti väga hea! Meeldis mulle rohkem kui siinne hittroog magushapu kana.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-21 08:06:11
Seenekas:
Šerri asemel on retseptis antud valikuks ka "Shaosing-viini". Tõsi küll, ma ei tea ei selle eestikeelset vastet ega ka üldse mis see on. Ise olen kasutanud hoopis ühte lahjat vürtsiäädikat. Retsept on tõlgitud soomekeelsest klassikalise Hiina köögi raamatust.
Seenekas, tänud põneva retsepti eest! Shaoxingi riisiveini kohta järgmist (see on mitme siinse hiina retsepti juures lisamärkusena kirjas): Riisivein on Hiinas populaarne söögitegemise- ja joogivein. Parimaks peetakse Shaoxingi riisiveini Zhejiangi provintsist. Säilita kinnises pudelis toatemperatuuril. Asendamiseks sobib kuiv šerri (ja EI sobi jaapani riisivein e. sake või tavaline viinamarjavein).

Seenekas
Abikokk
2011-04-25 12:58:14
Pille:
Seenekas:
Šerri asemel on retseptis antud valikuks ka "Shaosing-viini". Tõsi küll, ma ei tea ei selle eestikeelset vastet ega ka üldse mis see on. Ise olen kasutanud hoopis ühte lahjat vürtsiäädikat. Retsept on tõlgitud soomekeelsest klassikalise Hiina köögi raamatust.
Seenekas, tänud põneva retsepti eest! Shaoxingi riisiveini kohta järgmist (see on mitme siinse hiina retsepti juures lisamärkusena kirjas): Riisivein on Hiinas populaarne söögitegemise- ja joogivein. Parimaks peetakse Shaoxingi riisiveini Zhejiangi provintsist. Säilita kinnises pudelis toatemperatuuril. Asendamiseks sobib kuiv šerri (ja EI sobi jaapani riisivein e. sake või tavaline viinamarjavein).
Tänud, Pille, valgustamast. Kummaline, et soomekeelses vastes muutus x sujuvalt vaid s - iks. :) Mis seal ikka. Kas seda riisiveini ka Eestis saada on? Põnevusega prooviks maitseerinevust mu asendusainega tehtud toiduga. Kuiva šerriga pole maal elades ka parimad lood seda koheselt muretseda, kui inspiratsioon tabab. :D
Marju
Abikokk
2011-04-27 23:51:00
Kui tuli Hiina kooskokkamine, küsisin, et kas kapsatoite ei võiks teha? Täna loksus kõik paika - tegin hiinapäraseid kapsarulle ja need tulid megahead, ikka no jube head. Leidsin retsepti siit: http://www.choosy-beggars.com/index.php/2009/07/21/sweet-and-sour-chinese-cabbage-rolls/ ja tegin väikeste ja muudatustega. Täidises oli riis, sibul, shiitake seened ja šampinjonid, küüslauk ja ingver. Kastmes mirini asemel punane vein ja austrikastme asemel valasin kogemata sisse teriyaki kastme, aga vist suurt vahet pole või igatahes tuli kaste ka suurepärane :) Kapsaks oli see uus hiina kapsas :) mitte see valge säbruline vaid roheline ja sirgemate lehtedega. Soovitan!
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>