Eva Abikokk 2012-01-14 13:17:47 |
Pille:
Hiina suppide eripära just see ongi!
Nii vähe komponente, niiiii palju maitset! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-22 23:39:08 |
Pille:
Tegin jälle seda mõnusat suppi:
Meeldib muideks väga ka me kohe kolmeseks saavale tütrele ning äsja aastaseks saanud pojale. :P
Kui ma oleks selle supi enne Hiina koolitusi avastanud, oleksin kindlasti menüüsse lisanud: šiitake-kanasupp. Nii vähe komponente, niiiii palju maitset! http://www.nami-nami.ee/recipe/image/11253suppNAMI.jpg |
|
Fre Abikokk 2012-01-23 09:02:03 |
Kust võiks saada kollast oakastet? Ja kui ei ole ka seda heledat misot? Kas musta oa kaste on täitsa mööda? Proovisin kodus järele teha vokitud maksa vürtsikas kastmes. Painasin kaua Piprapoe müüjat, kes oakastet ei leidnud, küll aga osutas abivalmilt potsikutele mida Pille veel ostnud oli.... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-23 09:40:36 |
Fre:
:D :D :D
Me kasutasime koolitusel heledat misokastet - pole päris see, aga ma siinkohal tsiteerin julmalt Wikipediat:
Kollane oakaste on kollastest sojaubadest (hu?ngd?u), soolast, veest ja nisujahust tehtud paks kaste. Hiinas kasutatakse seda peamiselt Põhja-Hiinas, eelkõige Pekingi köögis. Vaatamata nimele ei ole kaste värvilt kollane, hoopis tumepruun või lausa must. Väljaspool Pekingit asendatakse tihti magusa oakastme (sweet bean sauce) või hoisin-kastmega.
FoodSubs.com soovitab asendamiseks musta oakastet või tšilli-oakastet või awase misot või pruuni misot (ma olen kunagi ammu-ammu kirjutanud erinevatest misokastmetest siin).
Kust võiks saada kollast oakastet? Ja kui ei ole ka seda heledat misot? Kas musta oa kaste on täitsa mööda? Proovisin kodus järele teha vokitud maksa vürtsikas kastmes. Painasin kaua Piprapoe müüjat, kes oakastet ei leidnud, küll aga osutas abivalmilt potsikutele mida Pille veel ostnud oli.... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-25 12:23:39 |
Mari-Liis tegi kodus aurutatud kala Kantoni stiilis. Väga tore lugemine! Foto: Mari-Liis Ilover | |
Karolin Abikokk 2012-01-25 14:58:28 |
Ma kirjutaks selle baklažaanide retsepti ka, mis Aasia köögi raamatust pärit ja mida ka Hiina köögi koolitusel tehtud sai. Maitsesesid väga mõnusalt mu meelest:) Sichuani baklažaanid, 4-le 2 väikest baklažaani 1 tl soola 3 kuivatatud punast tšillit frittimiseks maapähkliõli 3-4 peeneks hakitud küüslauguküünt 1 cm tükk ingverit (peeneks hakitud) 4 hakitud talisibulat (valge ja roheline osa eraldi) 1 sl Hiina riisiveini või kuiva šerrit 1 sl heledat sojakastet 1 tl suhkurt 1/4 tl jahvatatud röstitud aniisipipart 1 sl Hiina riisiäädikat 1 tl seesamiõli Puhasta baklažaanid ja lõika õhukesteks, u 4 cm laiusteks ja 7,5 cm pikkusteks ribadeks. Pane sõelale ja puista soola peale. Jäta 30 min seisma, seejärel loputa põhjalikult külma voolava veega. Patsuta köögipaberiga kuivaks. Samal ajal leota tšillisid 15 min soojas vees. Nõruta ja lõika iga tšilli 3-4 tükiks ning eemalda seemned. Täida vokkpann poolenisti õliga ja kuumuta 180 kraadini. Friti baklažaanid kuldpruuniks, tõsta seejärel köögipaberile nõrguma. Kalla suurem osa õlist pannilt ära. Kuumuta ülejäänud õli uuesti ning pane küüslauk, ingver ja talisibula valge osa pannile. Voki 30 sek, tõsta baklažaanid pannile ja seda, seejärel lisa riisivein või šerri, sojakaste, suhkur, jahvatatud aniispipar ja riisiäädikas. Voki 1-2 minutit. Piserda seesamiõliga ja puista roheline talisibul peale. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-08 22:39:28 |
Detsembris ja jaanuaris toimusid mõned Hiina köögi koolitused minu juhtimisel. Viimasel koolitusel, 8. jaanuaril, oli menüü järgmine: viievürtsisegu kanapuljong Hiina moodi munaõiesupp potikleepsud dim sum (siu mai) soola-pipra tofukuubikud (salt and pepper tofu) Kantoni stiilis aurutatud terve koha seahakklihaga täidetud pommutaskud krevetid tšillikastmes gong bao kana (ehk kung pao kana) seesami-meekana krõbe kana magushapus kastmes vokitud sealiha talisibulatega vokitud veiseliha austrikastmega hautatud lambakints pekingi moodi vokitud seamaks vürtsikas kastmes ma po dou fu ehk tofuhautis hakklihaga vokitud spargelkapsas küüslauguga vokitud kõrvits ingveriga hautatud Hiina kapsas kanaleemega Hiina sibulapannkoogid ja musta äädika-sibula dipikaste aurutatud riis Sichuani stiilis pommud | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-08 22:43:13 |
Karolin:
Aitäh, Karolin!
Ma tegin täna jälle kanaleemes hautatud Hiina kapsast, endiselt oli väga mõnus:
Ma kirjutaks selle baklažaanide retsepti ka, mis Aasia köögi raamatust pärit ja mida ka Hiina köögi koolitusel tehtud sai. Maitsesesid väga mõnusalt mu meelest:) |
|
Hexy Abikokk 2012-03-19 11:27:36 |
http://hexyasjatab.blogspot.com/2012/03/hiina-kookkooskokkamine-33.html minu Hiina köögi katsetused | |
Mari-Liis Abikokk 2012-05-05 23:31:26 |
Tegin hästi mõnusat veiselihavokki Hiina viievürtsisegu ja mustade seesamiseemnetega. | |
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |