JAMIE OLIVERI kokaraamatud ja -saated

Noor_Perenaine
Abikokk
2010-04-18 17:09:31
Jamie Kokakooli raamatus kasutab ta suppide juures orgaanilisi puljongikuubikuid. Kas keegi teab öelda, kust neid saab Eestis (Tartus)? Või oskab keegi alternatiive pakkuda? Ma kasutasin oma "tavalised" köögivilja puljongikuubikud ära (Maggi omad vist olid) ja enam ei tahaks osta. Kui lillkapsa-juustu suppi tegin, lisasin külmkambrist peterselli ja ürdisoola kuubiku asemel. Muidugi saaks ise keeta, aga iga kord ei ole konte ja/või aega-viitsimist. Teen neid suppe üsna tihti ka, ja kuubik oleks hää ja mugav võtta :)
Pisi-Pisi
Abikokk
2010-04-18 18:51:38
Ökopoest äkki? Äkki need Knorri (olid ikka Knorri?) uued puljongikuubikud sobiks ka, mis on vedelal kujul topsi sees?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Noor_Perenaine
Abikokk
2010-04-18 19:17:58
Lähen otsin Herne tn poest homme, plaan nagunii sinna minna. Aga kui kellelgi on konkreetseid soovitusi veel, oleks tänulik. Neid uusi poolvedelal kujul asjandusi peaks ka uurima, jah :)
Marju
Abikokk
2010-04-19 09:21:10
Noor_Perenaine:
Jamie Kokakooli raamatus kasutab ta suppide juures orgaanilisi puljongikuubikuid. Kas keegi teab öelda, kust neid saab Eestis (Tartus)? Või oskab keegi alternatiive pakkuda? Ma kasutasin oma "tavalised" köögivilja puljongikuubikud ära (Maggi omad vist olid) ja enam ei tahaks osta. Kui lillkapsa-juustu suppi tegin, lisasin külmkambrist peterselli ja ürdisoola kuubiku asemel. Muidugi saaks ise keeta, aga iga kord ei ole konte ja/või aega-viitsimist. Teen neid suppe üsna tihti ka, ja kuubik oleks hää ja mugav võtta :)
Olen proovinud mõnesid ökopoodide puljongipulbreid. Üldse ei meeldinud selline mille pakile on kirjutatud bruno fischer Würzl, polnud nagu mingit normaalset maitset, ainult ebameeldiv kõrvalmaik. Lemmikuks on jäänud Feinkost naturi Klare Brühe Körning :) topsis, nagu küpsetuspulber või mõned vanillisuhkrud. Lihtsalt on kõige maitsvam tundunud.
Anu
Abikokk
2010-04-19 10:04:40
A Jamie mingeid tooteid müüakse Kaubamajas. Kas seal puljongikuubikuid ei ole? Igatahes Kaubamaja "ökoriiulil" peaks mingi valik mingeid olema.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-04-19 10:06:41
Tõstan selle puljongiteema puljongiteemasse.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Noor_Perenaine
Abikokk
2010-05-24 11:55:07
Käisin hiljuti Apollos (Tartu kaubamajas) ja Jamie at Home on nüüd eesti keeles saadaval, "Jamie kodus" siis nimeks. Vaatasin ja sirvisin, tundus küll parem tõlge kui "Kokakool", aga ma väga ei süvenenud ka. Originaali vastu nagunii ei saa. Ja "Jamie does" on ka seal kokaraamatute riiulis olemas. See tundub ikka eriti ilus ja tore raamat. Aga ei ostnud veel, kuigi väga tahaks (arvatavasti tellin mingi aeg). Ilusad pildid ja nii palju kui retsepte vaatasin, tekkis ikka tahtmine järele proovida küll. Tegin eile ka siin foorumis mainitud/kiidetud Jamie parmesanikana. Äärmiselt lihtne ja maitsev õhtusöök kujunes sellest kanast, pruunist riisist, värsketest salatilehtedest ja tomatist. Minu jaoks on see selline heas mõttes kiiksuga retsept...ma pole enne sellise retsepti otsa sattunud, kus kana saab panniga taguda :D Lõbus oli seda teha igatahes. Jamie ikka võlub oma lihtsusega :) Kas keegi õnnelik omanik on "Jamie does" retsepte juba katsetanud ka?
Inxike
Kokaõpilane
2010-10-27 10:57:48
Jamie kasutab sageli oma retseptides maitseainet nimega "sweet paprika" - mis on selle eestikeelne vaste? Maguspaprika pulber? Või on tegu hoopis "smoked paprika" ehk Pimentóni magusa versiooniga? Ja kuidas sellisel juhul seda nimetatakse? Tänud arvamusavalduste eest juba ette :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-27 11:02:22
Inxike:
Jamie kasutab sageli oma retseptides maitseainet nimega "sweet paprika" - mis on selle eestikeelne vaste? Maguspaprika pulber? Või on tegu hoopis "smoked paprika" ehk Pimentóni magusa versiooniga? Ja kuidas sellisel juhul seda nimetatakse? Tänud arvamusavalduste eest juba ette :)
Tavaline paprikapulber (st mitte vürtsikas). Ungari paprikat turustatakse nimelt mahedas ja vürtsikas versioonis, see esimene vastab sellele, mida meie turul "paprikapulbrina" lihtsalt müüakse..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Karnivoor
Abikokk
2011-02-22 21:46:55
Jamie´l on Inglismaal uus sari "Jamie´s 30-Minute Meals", ja vastav kokaraamat ka olemas. Sari mulle väga meeldib, retseptid lihtsad ja toredad ning raamat on ka ilusate piltidega, kuid retseptide ülesehitus on minu jaoks täiesti arusaamatu. Põhimõtteliselt retsept siis dubleerib saadet ehk kujutage ette Jamiet 30 min jooksul 4 rooga valmistamas ja kirjutage see üles. Seega 4 erineva roa instruktsioonid on kõik tegemise järjekorras, st kõigepeal ühe ja siis teise ja siis jälle esimese omad. Võib-olla on asi küll ainult minus, aga ma minu jaoks oli lihtsam BBC kodulehelt vastav sarja episood kõigepealt ära vaadata, et aru saada, et kuidas siis asju korraldada. Retsepti lugemise peale läks seega rohkem aega, kui söögi valmistamise peale :) Eelistaksin iga roa instruktsioone eraldi, ajastada oskaks isegi. Tegin tema kammkarbiõhtusöögi, väga mõnus tuli ja kõik kiitsid.
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>