Pillepv Kokaõpilane 2008-04-02 19:28:58 |
Meie pere hindab väga salateid, kus on: jääsalatit/lehtsalatit/spinatilehti/hiina kapsast. Hea päev on, kui on ka rukolat. Siis juurde tomateid, kurke, sibulaid, melonit, paprikat, päikesekuivatatud tomatid, marineeritud kurki, apelsinitükke vabalt valitud kombinatsioonis. Mitte väga väikestest tükkides ja äädikast/sidrunimahlast õlist, soolast, suhkrust, piprast kaste peale. Sellistest ainetest saab lõpmatuid kombinatsioone luua. Lapsepõlve klassika: tomat, kurk, sibul, hapukurk, õun, sool, pipar, äädikas, suhkur. Abikaasa lemmik on paprikasalat - kuubikuteks hakitud paprika, sool ja hapukoor. Väga mõnus on ka nn aasia stiilis porgandisalat: koorimisnoaga pikad õhukesed porgandiviilud sojakastmega ja soovi korral pisut seesamiseemneid peale puistatud. Rukola on ka väga hea lihtsalt tomatiga, palsamäädikas, veskist soola ja pipart ja head oliiviõli - muud pole vajagi. Veel salateid tuleb meelde: lehtsalatit pestud ja peenikeseks lõigatud, peale pisut soola ja suhkurt ja natuke seista lasta. Kurk, kooritud ja viilutatud, till ja sool, klopitud nii, et kausi peale taldrik ja siis raputad kausis. mmm.... | |
Katzkatz Kokaõpilane 2008-04-15 16:19:26 |
Minule meeldib väga hiinakapsas. Teen seda siis kas apelsini ja kreeka pähklitega või siis kurgiga, kui soolasemat tahta teha. Ema proovis kiiviga ka, aga see ei kõlvanud eriti süüa :D Kvaliteetmööbel parima hinnaga: [color=red]büroomööbel[/color] & [color=red]kontorimööbel[/co |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-21 15:07:16 |
Pillepv:
Tegime seda nädalavahetusel vanemate juures, jube hea oli. Aga ma ei vaevunud isegi kurki koorima, piirdusin pesemisega :)
Kurk, kooritud ja viilutatud, till ja sool, klopitud nii, et kausi peale taldrik ja siis raputad kausis. mmm.... |
|
Kingadraakon Abikokk 2008-04-27 12:43:28 |
mina olen klopitud kurgisalatit alati pidanud üheks väga koduseks retseptiks, noh, selliseks mis õieti retsept polegi. umbes nagu sai moosiga vms. aga eesti rahvusköögi raamatus on see rahvusliku retseptina välja toodud :D seal on lisaks äädikale pandud köömneid ka. | |
Suflee Kokaõpilane 2008-05-05 11:31:24 |
Üks mu lemmiksalat - suitsukana, ürtidega fetakuubikud, tomat, kurk, lehtsalat/hiinakapsas, mais, natuke õli | |
Dots Abikokk 2008-05-05 16:48:13 |
Salat sellest mis kapis parasjagu leidub ;) | |
Liiz17 Abikokk 2008-05-05 17:28:49 |
Mina tavaliselt olen riivinud 1 suure porgandi ja 1 suure õuna (ära koori õuna, kuna siis on lihtsam riivida, koor jääb pärast kätte ja ei lõhu sõrmi, sektorite kaupa siis lihtsam) ja siis 1 spl suhkrut peale ja nii mõnus mahlane salat ;) Punane peet keedetult, majoneesi, küüslauku, suhkrut ja aroomisoola ka üks lemmikutest. aegajalt saab ka värske kurk, tomat ja hapukoore salatit tehtud aga seda meelsamini sügisel, kui värkse kartul koortega keedetud on :D hiinakapsas, suitsukana, kompottvirsik või ananass ja siis midagi punast kas paprikat, tomatit jne. | |
Gegegerda Abikokk 2008-05-05 18:01:08 |
Liiz17, selle õuna-porgandisalati proovin kindlasti millalgi ära, arvatavasti homme.
Mulle meeldivad igasugused mahlased ja magusapoolsed salatid, aga veel ei tea, kas seda suhkrut panen sinna. Kõigepealt proovin ilma suhkruta. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Kardemon Abikokk 2008-05-05 18:18:24 |
väga maitseb salat, mis tehtud salatilehtedest-äädikast-suhkrust. ema paneb mõnikord isegi hapukoort vist juurde. tuleb kohe ära süüra, sest äädika sees närtsivad need salatilehed eriti ruttu ära ja siis pole see maitse enam see ;)
ükskord tegin värske kurgi-meloni salatit (tegin kuubikuteks ja segasin ära :) ) . seda võiks vist isegi vahukoorega magustoiduks süüa :P
granaatõuna on ka tore salati seest leida :) isegi tomati-salati-kurgi salati seest. http://kardemon.blogspot.com |
|
Gegegerda Abikokk 2008-05-05 20:34:16 |
Mulle tuli meelde, et riivitud porgandi hulka saab ka ananassitükikesi lisada. Tuleb ka selline magusapoolne salat. www.gegegerda.blogspot.com |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |