Värsked salatid

Hexy
Abikokk
2008-05-07 10:40:45
mina olen viimasel ajal söönud peedisalatit, päris tihti teen ka kurk-tomat-valgesibul-õli=salatit konsumist olen ostnud kevadist salatit, see mulle meeldib ka. kui salatis on juba mais sees siis on hea salat

Hexy asjatab

Ristl
Kokaõpilane
2008-05-07 14:45:13
Meie pere viimase aasta lemmik: taldrikule rebida pestud salatilehti (eiri hea, kui on lehtsalat, Rooma salat ja rukola), sinna peale viilutatud värsket kurki, kui on, siis veidi paprikat, kirsstomateid, punase sibula rõngad (praegu küll hoopis värkse murulauk), vahel apelsini, suvel mõni maasikas. Kui see ongi õhtusöök, siis peale veidi suitsukana või tuunikala, üle niristada vinegrettkastmega. (Sarnaseid salateid sõime suvel Prantusmaal ja nüüd ei saa enam üle ega ümber). Sama salat ilma liha-ja kalaolluseta sobib väga hästi kõikide lihatoitude kõrvale. Kui lapsed protesteerivad balsamico äädika vastu kastmes (et jube puuni värvi kaste pidi olema), siis kasutan õunasiidriäädikat ja oliiviõli. Salatikastmesse panen magustamiseks alati suhkru asemel 1 tl mett - jube hea maitse ja organism omastab ka paremini.

Ablas miisu.

Proua Simpson
Abikokk
2008-05-10 19:34:12
Mulle tundub, et värskesse salatisse võib mida iganes sisse panna, aga õnnestunumad on vist need, kus soolane-hapu-magus omavahel kombineeritud. Kes soovib midagi eksootilisemat, võiks näiteks redist sojakastme ja küüslauguga teha (ja natuke soola ja suhkrut). Aga see ei ole vist igaühe maitse järgi.
Kika
Abikokk
2008-05-21 18:10:06
minu viimase aja lemmik on uus-kongo talu jääsalat, rukola (kasvab mu aknalaual) maasikad ja avokaado. kastmeks on balsamico äädikas või pestokaste. maasikate asemel olen kasutanud ka kirsstomateid või granaatõunaseemneid. veel võib salatisse panna nt. feta-, mozarella- või kitsejuustu. greipi või apelsini.... mida iganes pähe tuleb! aga üldiselt kasutan lisaks rohelisele salatipõhjale ühte värvilist (maasikad, tomat, greip, garnaatõun....) komponenti. kui tahan magusamat salatikastet, segan omavahel oliivõli, valge veini äädika ja vahtrasiirupi.
Tullia
Abikokk
2008-05-22 00:09:36
Kui teen värsket saltit, siis meeldib jätta suured tükid - kurgi lõikan viiludeks, väiksemad tomatid pooleks või neljaks, paprika viiludeks ja sibul rõngastes, et oleks mõnus tüina suhu panna. Üks mu lemmiksalat on "roheline rohelisega" ehk kurk, jääsalat tilli või basiiliuga ja astmeks soola, suhkrut, sidrunimahla, oliiviõli ja tilgake kõrvitsaseemneõli. Veel teen hiinakapsast apelsiniga; kurki-tomatit hapukoorega jm vastavalt aastaajale.

Tullia jutukesed

Ristl
Kokaõpilane
2008-06-30 14:57:46
Selle suve hitt - vähem on rohkem: jääsalat, punane sibul (rõngastena), tomat. Peale raputada meresoola (mitte seda jämedat ja mitte päris peent ka, omale tõin Nice'st sobiva kaasa), basiilikut ja otsa kaste oliiviõlist ja sidrunimahlast või balsamico äädikast (magustajaks tl. mett). Ehk siis 3 komponendist salat maitseb tegelikult palju paremini kui see, kuhu ma panin lisaks rohelisele salatile veel kurki, paprikat, maasikaid jne. Eriti hea on veel seedermännipähkleid ja kõrvitsaseemneid ka salatile raputada, nii näpuotsatäis.

Ablas miisu.

Proua Simpson
Abikokk
2008-06-30 19:11:11
Mõni aeg tagasi jäi Park Cafés näppu Isuärataja, kust leidsin Saarema GOSPA mädarõika salati retsepti: Rooma salatit ja peedilehti, 1 dl vahukoort, 1/2 laimi mahl, näpuotsaga riivitud mädarõigast, hakituna värsket estragoni ja soola ning musta pipart. Mina kohandasin seda veidi: jätsin vahukoore ära ja võtsin sissetehtud mädarõigast ning oliiviõli ja lisasin näpuotsatäie suhkrut. Ka väga hea :)
Katja
Abikokk
2008-06-30 22:21:53
lehtsalat kiivi ja tomatiga.. maitseaineid mina ei kasutanudki, kui siis sorts õli ja natuke sidrunimahla, ürte.

http://koogel-moogel.blogspot.com

Kingadraakon
Abikokk
2008-07-01 09:03:37
lehtsalat+nektariiniviilud+küpsed maasikad+till. peale kaste sidrunimahlast, oliiviõlist, soolast ja piprast. just viimane on ülioluline selle salati puhul.
Leoola
Abikokk
2008-08-06 14:21:50
mul on suhteliselt tavaline salat toidu kõrval, värske salat ja siis vahest tomat-kurk, aga leidsin ühe ploomikastme, millega on hea salatit maitsestada. eriti hea on, kui on jääsalat, rukola, tammeleht ja muid lehti ja ainult see ploomikaste. et pea isegi soola-pipart panema
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>