ITAALIA KÖÖK

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-22 17:19:34
Chowhound foorumis on seda piimateemat käsitletud. Seal jõuti üksmeelele, et piima lisamine algusfaasis aitab lihal hilisemale happerünnakule (vein + tomat) vastu panna ja pehmeks jääda. Ühtlasi tundub, et autentsem oleks siiski valge veiniga, sest punavein jääb liialt domineerima. Väga on kiidetud seda Marcella Hazani retsepti raamatust Essentials of Classic Italian Cooking, mis nüüd ka Nami-Namis olemas.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dinnu
Kokaõpilane
2010-01-25 19:35:10
Pille:
Väga on kiidetud seda Marcella Hazani retsepti raamatust Essentials of Classic Italian Cooking, mis nüüd ka Nami-Namis olemas.
Täna katsetasin seda Marcella Hazani retsepti. Esialgu oli plaanis toda Päevalehes toodud retsepti proovida aga kuna peekon ununes poodi, siis avastasin suure rõõmuga, et Hazani retseptis seda polnudki vaja. Kaste sai VÄGA maitsev. Mõnusa pehme maitsega sai ja tõepoolest, valge veini ja piimaga ei ole kastme maitse nii "nurgeline" kui ainult punase veiniga. Igal juhul soovitan proovida ;).
Mari-Liis
Abikokk
2010-03-07 15:48:04
ma teen bolognese kastet sellise retsepti järgi: lisan alati sellerivart, porgandit ja kindlasti valget veini. Piimaga pole kunagi proovinud teha.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Ilse
Abikokk
2010-03-24 10:58:36
Ei tea kas on õige koht aga küsimus on Osso Bucco kohta, Olen kuulnud, et seda peaks enne serveerimist üleöö jahedas hoidma ja siis soojendama? Kas keegi oskab vastata kas ja misk?

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-03-24 11:15:57
Ilsu:
Ei tea kas on õige koht aga küsimus on Osso Bucco kohta, Olen kuulnud, et seda peaks enne serveerimist üleöö jahedas hoidma ja siis soojendama? Kas keegi oskab vastata kas ja misk?
Ei pea, aga võiks. Osso buco, Burgundia pada jpm lihahautised lihtsalt maitsevad peale mõningast tõmbamist ja siis kuumutamist paremini! Ja ära siis gremolatat unusta, eks!!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2010-03-24 11:17:52
Pille:
Ilsu:
Ei pea, aga võiks. Osso buco, Burgundia pada jpm lihahautised lihtsalt maitsevad peale mõningast tõmbamist ja siis kuumutamist paremini! Ja ära siis gremolatat unusta, eks!!!
Mulle igaljuhul sobib kui seista võib ;) Jaaa! Gremolata on täpp i peal :)

Ilse köögis

RDG
Kokaõpilane
2010-08-03 23:21:19
Rag?-d teen mina hoopiski sedasi: Praen sibula ja sesnaku oliiviõlis, lisan hakkliha+porgandi(+rohelised pikad oad) koos värske rosmariini ja salveiga ning praen kõik mõnusaks pruuniks. Seejärel värske tomatipüree koos soola ja basiilikuga ning lasta madalal tulel podiseda - ja kui hea see tuleb! Mahajahtunult pane külmkappi ning järgmisel päeval on veelgi parem. Minu itaallasest mees sööks seda vist iga päev! Sama kastet kasutan ka lasagne tegemiseks. Buon appetito!
Enely
Abikokk
2010-10-05 21:35:29
Kuna mu vanemad hakkavad ennast varsti Itaaliasse sättima, siis on äkki kellegil pakkuda mingeid huvitavaid toiduaineid mida lasta tuua ja mida meie kaubandusest nii naljalt ei leia?:)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

RDG
Kokaõpilane
2010-10-05 22:38:31
Eks see sõltub toodete säilivusest ja transportimise temperatuurist. Mina, siit põhja-itaaliast, soovitaksin speck-i, prosciutto cotto-t ja prosciutto crudot mekkimiseks kaasa võtta. Juustudest on ka palju hääd soovitada: ricottat, mozzarellat ning erinevaid Atleedi taolisi juuste. Grana padano ning parmesan oleksid ka loomulikult nimekirjas :) Pastavalikut on ka siin rohkem - soovitaksin raviolisid või tortellinisid, värskelt valmistatud loomulikult. Noh, ja ma ei teagi, hetkel nagu ei tule midagi muud meelde. :)
Kätrin
Abikokk
2010-10-05 23:19:23
Hea oliiviõli. Selline, millel on värske muruniitmise lõhn. Lisaks muidugi oliive, sinke ja juuste. Kõik taluvad ka transporti ning ei rikne ülikiiresti. Minu lemmik on fontina, lisaks parmesanile. Ja muidugi limoncellot :) Tali ju tulemas, siis kulub hea naps ära eine lõpetuseks. Millest tulebki meelde, et head espresso/moka kohvi saab sealt ka - vahelduseks Eesti omadele.

Kätrini kokkamispäevik

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>