Põrnikas Abikokk 2008-05-13 22:50:49 |
Eva:
käisin itaalias vist umbes viis-kuus aastat tagasi, aga sealse jäätise peale mõtlemine paneb ikka suu vett jooksma küll.. No just, meil oli sõbrannaga Itaalias käies sama, et muidu polnud vigagi, aga see gelato ... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-17 15:15:34 |
Tiina:
Tsiteerin itaalia iludust Sophia Lorenit:
"Everything you see I owe to spaghetti"
Ta täiendas, et paksuks ei tee meid mitte pasta, vaid see, mis me pasta peale paneme/kõrvale sööme :D
Sealsed pastad on tihtipeale koore- ja/või bešamellkastmesse segatud. Kas see on kaalujälgimisele või tervislikus mõttes täiesti out? |
|
Marianna Kokaõpilane 2008-07-11 10:31:33 |
Juba väikesest peale olen armastanud spaghetisid mõne hea tomatikastmega sellepärast on Itaalia köök on üle kõige! Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu... |
|
Jaanis Kokaõpilane 2008-07-21 12:18:55 |
üks mu lemmikutest on itaalia köök ja just alles hiljuti avati Tallinnas uus itaalia restoran VAPIANO kus saad tellida toitu täpselt selliselt nagu ise tahad ja toit valmistatakse sinu enda silme all. Lemmikuks on raviolid ja bruschettad muidugi mida võiks lõputult süüa. ise valmistame ka kodus väga palju pasta toite, tuleb vist minna kohe paar bruschettat ära süüa, kuna kodus kapp tühi ja ei saa ise teha :) | |
Sip0069 Kokaõpilane 2008-11-16 10:50:14 |
kui keegi teab kust leida infot itaalia köögi ajaloo ja teiste köökide mõjutustest itaalia köögile , siis palun andke teada. http://kokkamine-sip0069.blogspot.com/ |
|
Mann Abikokk 2008-11-16 11:27:48 |
Sip0069:
locatelli raamatus räägitakse pisut ajaloost ja googel suureks abiks, palju tuli infi sealt välja. kui keegi teab kust leida infot itaalia köögi ajaloo ja teiste köökide mõjutustest itaalia köögile , siis palun andke teada. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-07 09:44:37 |
Minu versioon itaallaste kuulsast Rag? Bolognese kastmest. Eeldab ikka vähemalt pooleteisttunnist, soovitavalt 2-tunnist hautamist. | |
Dinnu Kokaõpilane 2010-01-22 14:25:55 |
Ma ei ole näinud, et siit foorumist oleks see artikkel läbi käinud aga Eesti Päevalehest lugesin, et itaallased pidavat olema pahased Bolognese kastme igasugu leiutatud variatsioonide peale ja tekkis huvi, kas keegi on seda üdini traditsioonilist retsepti ka katsetanud? :) Artikkel asub SIIN. Mul tekkis tahtmine katsetada, ise olen ka Pille versiooni sarnast retsepti siiani kasutanud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-22 14:43:04 |
Dinnu:
Ma ise kasutan seda varianti Bologna kastme valmistamiseks. Seal piima pole, aga vähemalt poolteist-kaks tundi hautan tasakesi küll.
Ma teadsin küll, et "päris" kastmesse käib ka piim, aga Nami-Namis hetkel sellist varianti polegi.
Ma ei ole näinud, et siit foorumist oleks see artikkel läbi käinud aga Eesti Päevalehest lugesin, et itaallased pidavat olema pahased Bolognese kastme igasugu leiutatud variatsioonide peale ja tekkis huvi, kas keegi on seda üdini traditsioonilist retsepti ka katsetanud? :) Artikkel asub SIIN. Mul tekkis tahtmine katsetada, ise olen ka Pille versiooni sarnast retsepti siiani kasutanud :) |
|
Netcat Abikokk 2010-01-22 16:44:31 |
Teoorias tugevamate inimeste käest küsiks hea meelega, et milleks piim seal hea on? Mulle endale piim tomatikastmes tundub kuidagi veider.
Aga huvitav võiks olla teha korraga nii "Pille moodi" kui patenteeritud retsepti järgi ja võrrelda tulemust. Erinevusi on päris palju - esiteks Pillel on palju rohkem tomatit, siis punavein valge asemel, puuduvad porgandid ja varsseller, ja selles "õiges" variandis pole ette nähtud õieti mingeid maitseaineid - ei küüslauku, punet ega basiilikut. Mul on küll tunne, et Pille variant meeldiks mulle rohkem.
Aga jah, kui tahta päris originaalitruu olla, siis kollaste porgandite osas tuleks mul küll järgmise sügiseni oodata, kuni need peenras valmis saavad. Ega keset talve Eestis kollaseid porgandeid vist kusagilt ei leia. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |