poeskäimine/toidu ostmine

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-02-27 13:09:51
Nipitiri:
Selveri köögiviljaletilt leidsin eelmisel nädalal seemneta avokaadod (pilt google pildiotsingust): http://www.theproducehunter.com/temp/CocktailAvos5a.jpg Veeb ütleb, et need on võrdlemisi sage mutatsioon. Väidetavalt viskasid avokaadokasvatajad varem need lihtsalt minema, kuni keegi tuli selle peale, et neid eraldi turundada. Kodakondsed tunnistasid täitsa söödavateks.
Ema, kes on mul suur avokaadofänn, väidab et harilikud kividega avokaadod maitsevad paremini.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Aaloemahl
Postitusi: 308
Abikokk
2009-02-27 19:56:50
Mulle meeldisid just need kivideta rohkem :) Aga võibolla lihtsalt sattusid mõnusalt küpsed ja head.

sussi-sussi.blogspot.com

Reglisse
Postitusi: 168
Abikokk
2009-03-01 15:20:42
Korra nädalas, või kord kahe nädala tagant suur poekülastus. Valin asjad välja maksan ära ja siis toob pood need paari tunni jooksul koju.. Jooksvad asjad igapäevaselt..liha lihapoest, kala kalamehelt, sai pagariärist jne.. Õnneks väga mugavalt on kõik jalutuskäigu kaugusel kodust
Liisat
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2009-03-05 15:42:59
Püüame ka ikka osta toitu nii neljaks viieks päevaks. Kahekesi koos kergem kotte tassida ja seega võib poest rohkem kaasa haarata. Kuid alati tuleb just süüa tehes meelde, et see või see jäi ostmata ja siis ikka satun poodi pea igapäevaselt. Mõnikord tuleb jälle lihtsalt isu mingi kindla asja järele.
Kirsike
Postitusi: 1359
Abikokk
2009-03-31 16:19:11
Viimasel ajal teen ka nelja-viie-kuue päeva menüü ette ja panen poest vajaminevad koostisosad kirja. Ja siis ostan nimekirja järgi, pluss lisaks piimad,leivad jms. Kui vahepeal midagi vaja on, siis katsun võimalikult vähe muid asju osta. Liha, singid, juustud ja võid tellin otse Saaremaa lihatööstuse poest või käin turul. Mulle väga sobib - kõigepealt ei ole peavalu, mida täna süüa teha, pole muret sellega, et mõni koostisaine on puudu ja ideed ei saa ellu viia ja minu retseptide ootejärjekord on üllatavalt lühikeseks muutunud. Rahaline kokkuhoid on ka, aga mitte väga palju, et see primaarne oleks. Ja huvitaval kombel ei ole siiani tekkinud seda muret, et menüüs oleva toidu järgi isu ei ole.

Lindude toitmine

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-03-31 16:38:45
Minul on suur peavalu sellise nimekirjaga, sest nimekirja ma võin ju teha, aga tavaliselt ei õnnestu ühe päeva poeskäiguga kuidagi kogu nimekirjas olevat ära osta. Ja minul tekib pidevalt probleem, et olen jõudnud koju liiga hilja, et teha seda toitu, mis sel päeval plaanis oli, või pole isu, või ei klapi see sellega, mida juhtuti lõunaks sööma vms. Aga aeg-ajalt "karistan" ennast pärast toidupoes laristamist sellega, et - täitsa ilma ette planeerimata - ei luba endale enne poodi minna, kui kodus olevast enam absoluutselt mingit toidukorda koostada ei anna. See tähendab siis seda, et kui järel on ainult tatar ja sardiinid, siis sööngi tatraputru ja sardiine. Ja kui leib-sai on otsa saanud, siis oleme ilma, seni kuni teised asjad ka otsas on. Õnneks ma joon kohvi mustalt. Muidu oleks päris jama.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Vernanda
Postitusi: 428
Abikokk
2010-04-20 19:47:48
see on majandamise mõttes väga hea meetod, ma kasutan seda siis, kui sügavkülma vaja tühjaks teha. lihtsalt ei osta enne midagi, kui seal jälle ruumi.

Da Vahtra Residence

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2015-01-26 16:37:26
Selline suhteliselt varjusurmas teema tundu, katsun seda reanimeerida minu jaoks viimasel ajal peavalu põhjustava küsimusega, nimelt mis päeval oleks kõige targem käia poes nö nädala varusid soetamas? Probleem selles, et enamasti kui ma üritan poest suuremat kogust toidukraami osta, on absoluutsekt kõigi kiiresti või kiiremini riknevate asjade tähtaeg kas homme või ülehomme. Lihatoodetega on eriti hull, sageli on nii et kõik kvalifitseeruvad pakendatud kuid toored lihatooted on max ülehomse kuupäevaga. Piimatoodete ja leivaga nii hull pole sest need kannatavad ka päevakese pikemalt kindlasti tarbida. Kuna ma töötan suht vaba graafikuga siis on mul pmst ükspuha, millal poes käia. Viimasel ajal katsetatud esmaspäeva hommikupoolne on täiesti lootusetu, nädalavahetuse tuul ulub veel lettide vahel.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2015-01-26 21:54:46
Ilmselt oleneb poest. Nõmme turult ei tasu igatahes kala nädala algupoolel loota, see tehti mulle pühade paiku just selgeks. Maximas olevatki kõik kaup kogu aeg hästi väikese säilivusega. Seda pole katseliselt kontrollinud a ju püsikülastajad teavad paremini. Selveris ja Kaubamajas on mõtet käia neljap-reede, siis on seal nädalalõpu soodused. Muide väga palju lihatooteid kannatab täiesti eduliselt ka külmutamist. Üks mu viimase aja lemmikuid on pardijalad. No absoluutselt mingit arusaadavat vahet pole peale seda kui nad on viisakalt sulatatud ja ahjus pehmeks hautatud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

foodsy
Postitusi: 13
Kokaõpilane
2015-10-23 11:42:18

Meie käime perega poes pühapäeviti ja ostame kõike nädalaks ette ära. Käime põhiliselt Selveris. Toiduainete säilivuse kuupäevadega pole kunagi probleeme olnud (kauged ja ilusad tavaliselt) ja pühapäeval ei ole ka sellist tunglemist nagu tööpäevade õhtutel.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>