Katja Abikokk 2008-06-24 21:59:24 |
üldiselt sööme perega üsna lihtsalt ja lihtsa toidu puhul ei ole poes vaja näpuga järge pidada, palju üks või teine asi maksab. pastatoodetest eelistan pigem kallimaid, sest kuigi hind ei määra kvaliteeti, on odavad pastatooted tihtipeale väga kehvasti töödeldavad. meil Barillat ei müüda, siis ostan Panzani omasid ja kui aega rohkem, teen hoopis ise. kvaliteetset lihakraami ja nipet näpet saan kokast ema kaudu restorani tarnijatelt tellida aga see on üsna kopsakas väljaminek alati, niiet üritan kiusatusest hoiduda :D kui ei ole parasjagu arbuusi hooaeg, arbuusi ei osta - hind on üle mõistuse ja maitset pole ollagi. viinereid eriti ei osta, kui siis poja soovil rannarootsi peenikesi viinereid naturaalsooles.. (täpne nimi ei tule meelde) kuna kartul tuleb oma põllult, on hästi rahakotisõbralikud kõikvõimalikud kartuliroad. ja seda meelt on minugi mees, et ükskõik, millisesse vormirooga saab konservube juurde panna - maitset oluliselt ei muuda aga mahtu annab juurde :D | |
Dash Kokaõpilane 2008-06-25 10:31:04 |
Mul on üks juustukook siiani tegemata, kuigi pikemat aega plaanis, justnimelt seetõttu, et hirmus kulukaks läheb. Kolm pakki Philadelphia toorjuustu juba 90.- ja pisut pealegi ehk, pluss veel kõik ülejäänud... Kui vaese üliõpilase staatusest välja astun, siis teen seda kooki ka :) Odavad on minu jaoks lihtsad hakklihatoidud nagu erinevad kastmed, lihapallid, vormiroad jne. Tatart, riisi ning makarone leidub kapis pea alati ning nendest on hea midagi "mustadel päevadel" valmistada. Kartulitoidud on samuti kõhtutäitvad, maitsvad ja odavad. | |
Nämmu Abikokk 2008-06-25 14:10:19 |
no hindu vaatan ikka eriti viimasel ajal. Elan koos vanematega mistõttu lihtsam, aga ise käin ka palju toidupoes. Hea et isa mu kulinaarseid katsetusi toetab ja nõus tema jaoks igasugu " imelikke värke " ostma. Aga kui raha vähe siis lähevad ka käiku kõiksugu hoidised ja kuivained. Mõnikord on nii hea süüa nt tanguputru ja kõrvale omatehtud salatit.
Lõhe on selline asi mida ostame tihti, aga siis kui allahindlus ja ikka suuremas koguses. Saab mitu päeva suppe, praadi, salatit, suupisteid jm valmistada.
Ja mulle väga meeldib kuivatatud metssea vorst, mis jube kallis. Ning igasugu juuste saab ka palju osta. Viimasel ajal toovad sõbrad Rootsist, Norrast kaasa nt suuri Brie juustu kerasid. Ikka palju soodsam.
Aga kui kainelt mõelda ja kalkuleerida siis saab toidu pealt hästi kokku hoida küll ja sealjuures häid roogi tehes :) Kaie |
|
Kärt Abikokk 2008-06-25 16:33:53 |
Ausaltöeldes läheb mul ikka kohutavalt palju raha söögi peale. Ma väga ei aja näpuga poes hinda taga aga juustudest võtan tavaliselt, mis sooduspakkumises vms. Vorsti ei osta kunagi, alati sinki ja taisemat (mis on tegelikult üsna kallis), kanaliha pidevalt ja vahest veiseliha ka. Nr. 1 odavad toidud on mul köögiviljasupid, tomatisupp, kapsahautis hakklihaga. Hirmsasti tahaks osta õiget parmesani aga tavaliselt ei raatsi, asendan Leedu laabijuustuga. Mozzarellat ostan tihtipeale, alati on kapis toorjuustu. Hinna pärast on siiani ostmata jäänud veise sisefilee, kammkarbi liha, austrid, külmutatud keetmata hiidkrevetid... midagi on kindlasti veel aga hetkel ei tule meelde. Üldiselt olen sama meelt, mis Thredahlia, tervise/söögi arvelt kokku hoida ei maksa ja osta tuleks korralikke ja "ausaid" toiduaineid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-25 16:38:02 |
Dash:
Seni aga tee seda väga maitsvat Manhattani toorjuustukooki - seal on vaid 400 grammi ehk siis kaks pakki Philadelphia juustu vaja :)
Mul on üks juustukook siiani tegemata, kuigi pikemat aega plaanis, justnimelt seetõttu, et hirmus kulukaks läheb. Kolm pakki Philadelphia toorjuustu juba 90.- ja pisut pealegi ehk, pluss veel kõik ülejaanud... Kui vaese üliõpilase staatusest välja astun, siis teen seda kooki ka :) Dash:
Hulgaliselt hakkliha- ja vorstitoitude retsepte.
Odavad on minu jaoks lihtsad hakklihatoidud nagu erinevad kastmed, lihapallid, vormiroad jne. Adonay:
Minule meeldib väga see Valio Forte juust. Pean tunnistama, et enamus argipäevaseid pastaroogi on mul just sellega üle puistatud :P
Hirmsasti tahaks osta õiget parmesani aga tavaliselt ei raatsi, asendan Leedu laabijuustuga. . |
|
Kärt Abikokk 2008-06-25 16:38:13 |
Üldiselt ma tegelikult arvan, et söömine on nauding ja selle pealt kogu aeg koonderada on patt :D Eks me lõpuks proovime need kammkarbid ja sisefileed ja möllud ka ära, olen selles päris kindel :) | |
JM Abikokk 2008-06-25 19:33:51 |
Ma arvan et erinevalt suurest osast nami-nami külastajastest kes perekonnainimesed ja suure seltskonna kokkajad olevat tunduvad, esindan mina tihtipeale seda väikest aga olulist kokandusliiki nimega vaese ja üksielava tudengi kööginurk. See klassikaline planeerimine et kuidas eelmise päeva söögi jääkidest järgmised kaks päeva tuletada. Vahel läheb väga eksperimentaalseks, see on lahe.
Muidu olen ka vabakutseline mis tähendab et ühe kuu sissetulek võib kahe või kolme komakohaga siia-sinna kõikuda ja siis ongi nii et parematel päevadel ei ole probleem Tallinnasse sõita ja emale Stenhusis sünnipäeva puhul välja teha (või tõesti kodus sisefilee ja muu mölluga trallida ja poes pimesi kaardiga maksta), raskematel aegadel olen teinud endalegi uskumatuid kõhutäiterekordeid nagu pikema aja jooksul 5-eurot-päevas-Helsingi ja 3-eurot-päevas-Berliin.
Üks jube vahva odavsöök on ahjukapsas, ei tea kas siin ka mingi nime all kirjas on - ahjuvormi sisse läheb pool hakitud kapsapead (mulle meeldib punase kapsaga), pruunistatud hakkliha ja peenikeseks hakitud chilipiprakaunad. Ja siis on ahjus päris kaua kuni kapsas pehmeks läheb. Ma teen seda alati siis kui hakkliha poes allahinnatud on. Ja kuivatatud chilipiprad ripuvad mul anyway seina peal niidi otsas reas, otse Itaaliast toodud :) An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Tullia Abikokk 2008-06-26 00:24:10 |
Igapäevatoitude hinda pole küll välja arvutanud. Mõned toidud on kindlasti soodsamad, nt hakkalihaga mõni vormiroog või ühepajatoit. Uhkemad pidupäevakoogid tulevad teinekord üsna kallid, kuid ega ma selliseid iga päev teegi. | |
Maris Abikokk 2008-07-25 00:36:36 |
Vaatan poes kõikide asjade hinda, mida ostan. Ostan ka kallimaid asju, kui olen selle eelnevalt läbi mõelnud. Spontaanseid kalleid oste ma ei tee. Samuti ei osta ma külmkappi seisma asju niisama igaks juhuks, ikka plaan peab olemas olema, mida sellega teha, sest toidu ega toiduainete äraviskamist ei kannata ma silmaotsaski. Minu jaoks on samuti kallid mereannid ja juustud, eksootilisemat sorti asjad, magusad asjad. Ökopoed on kallid, seal käin ma mõnikord lihtsalt uudishimust, mitte nii väga teadlikult kaupa ostmas. Siiski, siiski -- uus avastus ühes ökopoes oli palmirasv, mida mees tahtis praadimise jaoks. Kilohind oli 100 kr. Algul pidasin kalliks, aga siis taipasin, et või on ju praegu täpselt samas hinnas. Aga jah, näiteks munade eest ei ole ma nõus kõrgemat hinda maksma lihtsalt seetõttu, et nad on ökomunad. | |
Liiseli Abikokk 2008-07-25 01:41:08 |
Maris:
Ma arvan (ja tundub, et mitmed teisedki siin), et munade pealt ei tohiks küll kokku hoida... Kasvõi juba seepärast, et mitte toetada seda jubedat puurikanapidamist.
Mina olengi selline, et alati nõus kõrgemat hinda maksma kui tegemist mahetootega. Või väiketootjaga. Näiteks olen peaaegu täielikult loobunud valge suhkru kasutamisest, selle asemel kasutan toor-roosuhkrut. Eelarve hoian tasakaalus sellega, et käin harva supermarketites (esmatarbekaubad saan kohalikelt talunikelt või kasvatan ise, liha on meil ka omast käest võtta, juurikad tulevad turult), ostan väga vähe vorsti-sinki, poolfabrikaate ja valmistoitu. Mingi aeg märkasin, et kui suures poes käisime, siis alati sai ka natuke saiakesi-mahla tagasiteele ostetud, mis lisas arvele hea mitukümmend krooni.
Ma ise ostan marketites alati rohkem, kui plaaninud olin, seega on kindlam saata mees nimekirjaga. Tema tuleb alati tagasi täpselt sellega, mis kirjas oli, ei mingeid emotsioonioste :) Aga jah, näiteks munade eest ei ole ma nõus kõrgemat hinda maksma lihtsalt seetõttu, et nad on ökomunad. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |