Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-23 14:10:37 |
Soolamata-röstimata pistaatsiapähkleid on müügil nt Tallinnas NOPis. Hind 220 krooni kilo (seda siis puhastamata pähklite eest). Eva vist leidis sama kaupa Keskturult? Palju hind oli ja kus täpsemalt? | |
Eva Abikokk 2008-09-23 14:31:40 |
Jaa, keskturul on üks pähkliputka, kus on palju erinevaid pistaatsiapähkleid, sh ilma soolata. Minu mäletamist mööda oli ühe kilo hind 130 krooni. See asub... eee... raske kirjeldada, Tartu mnt poolt peauksest sisse tulla, selle põhilise toiduainete välimüügiplatsi parempoolses servas. | |
Eva Abikokk 2008-10-05 14:20:39 |
Parandus: keskturul müüdavate ilma soolata pistaatsiapähklite kilohind oli täna 110 krooni. | |
Kirsike Abikokk 2009-03-31 16:41:52 |
Tiopepe:
Seal müüakse seda pistaatsiapähkli puru, mis tibukommikarbi kommidel peal on. Umbes 100grammine kotike on 18 kr.
ega keegi vahepeal pole avastanud kust saada pistaatsiapähkleid? viru keskuse kalevi kommipoes vaadati mind küll kahtlaselt, aga suheldi viisakalt, kui küsisin neid pähkleid. seal neid igatahes pakkuda ei olnud. |
|
Netcat Abikokk 2009-05-08 09:55:11 |
Kirsike:
Selle puruga on niimoodi, et ma läksin eile läbi ja küsisin järele, mis puru see on. See on tegelikult maapähklipuru, roheliseks värvitud. Pistaatsiatega pole sel midagi tegemist, ärge lootkegi. Tiopepe:
Seal müüakse seda pistaatsiapähkli puru, mis tibukommikarbi kommidel peal on. Umbes 100grammine kotike on 18 kr.ega keegi vahepeal pole avastanud kust saada pistaatsiapähkleid? viru keskuse kalevi kommipoes vaadati mind küll kahtlaselt, aga suheldi viisakalt, kui küsisin neid pähkleid. seal neid igatahes pakkuda ei olnud. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Triin Abikokk 2009-05-08 11:09:24 |
Ma käisin just Süürias ja pidevalt vaatasin neid "vanne" pistaatsiapähklitega, et peab koju kohe hulgi kaasa ostma. Aga viimasel päeval, kui osta oleks tahtnud, siis nagu vits vette, mitte ühtegi müüjat ja aega oli ka vähe. Murphy täiega. Nüüd loen kergendusega, et neid müüakse ka siin turul suht normaalse hinnaga. Sõime Süürias pidevalt miskeid küpsiseid pistaatsiapähklitega, mida tahaks väga ise teha proovida. No nii head olid :). | |
Mari-Liis Abikokk 2010-10-10 17:23:21 |
Nüüdseks on müügile ilmunud maitsestamata pistaatsiapähklid. Vähemalt Solarise toidupoes nägin. Pähkli-seemne-kuivatatud puuviljade letis, samasuguses kollakas kilepakendis nagu paljud teised seemned-pähklid. Võib-olla polegi see mingi uudis. Aga ma ei olnud varem neid kohanud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-20 11:54:26 |
Tõstan siia (teemaarendus tekitatud 19.7.2012):
JANC1:
Tere Mul oleks siis järgnev küsimus et kas keegi teab kus kohast oleks võimalik saada korralikke naturaalseid pistaatsia pähkleid. Igal pool kus otsin on ainult röstitud ja soolatud pähklid, neist ma pole absoluutselt huvitatud. Ehk teil on mingeid kohti teada kus neid müüakse või näiteks epoode ZAPXPXAU:
Noh jah, nendega on nii, et saab kas Tallinnast või välismaalt. Selliseid ilusaid rohelisi. Tasub vaadata Stockmannist, Marks & Spencerist, mõnest suuremast mahepoest või ehk ka Keskturult. Stockmannis müüdi selliste 100g pakikestes, heleroheline-kollakas pakend, seal küpsetusainete juures olid vist viimati. Marks & Spenceris olen näinud vahel, aga mitte alati. Netist tellides (välismaalt) on võimalik tellida lausa tumerohelisi, hind on ka vastav. LIISI:
Ja kui ikka ei leia, ent rohelisi pistaatsiapähkleid väga vaja läheb, siis tee nii.
Tartus saab Lõunakeskuse Würtspoest. Vähemalt talvel oli. |
|
janc1 Kokaõpilane 2013-01-28 15:56:06 |
Pille:
Aga selle peale küsimus et kas ahjus küpsetamine on nendele vajalik, kas pannil röstides ei saaks (muidugi jälgides et ei kõrbeks)?
Samas küsiks ka seda et mitu korda oleks vaja vee all loputada või kui kaua? Siin väike nõuanne Chocolate & Zucchini raamatust: [b]Kui Sul on käepärast ainult soolased pistaatsiapähklid, siis loputa need jooksva külma vee all ja nõruta hoolega. Laota ahjuplaadile ja küpseta 180kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni pähklid on kuivad. Sega pähkleid poole küpsetamise ajal. Lase jahtuda. Kasuta nagu tavalisi pistaatsiapähkleid.[/b] |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-28 21:14:07 |
janc1:
Janc, pannil on suurem oht ära küpsetada. Ja loputa just nii kaua, kui maitstes pistaatsiapähkel enam soolane pole :)
Pille:
Aga selle peale küsimus et kas ahjus küpsetamine on nendele vajalik, kas pannil röstides ei saaks (muidugi jälgides et ei kõrbeks)?
Samas küsiks ka seda et mitu korda oleks vaja vee all loputada või kui kaua?Siin väike nõuanne Chocolate & Zucchini raamatust: [b]Kui Sul on käepärast ainult soolased pistaatsiapähklid, siis loputa need jooksva külma vee all ja nõruta hoolega. Laota ahjuplaadile ja küpseta 180kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni pähklid on kuivad. Sega pähkleid poole küpsetamise ajal. Lase jahtuda. Kasuta nagu tavalisi pistaatsiapähkleid.[/b] |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |