Suzlik Kokaõpilane 2012-05-03 22:17:47 |
oh, kui vahva, et olen leidnud paar kaasamõtlejat :) aitäh! :)
Pille, kusjuures täpselt sellest samast lätlaste sefiiri proovimisest tuligi mõte, et tahaks ise proovida - tundsin Su toodud koostisainetes nimetatud mahu suurendaja järgi ära enda viimati söödud sefiiri. Koostisaineid kodus lugedes (seekord poes ei vaadanudki) mõtlesin, et no milleks neil seda sinna lisada vaja, tundub kuidagi liiga keemiline, ning mul muidugi mõlkus peas mõte, et tahaks ikka sellist õiget ja rasket maiust. Life is uncertain, eat dessert first ampsukas |
|
Sasha Abikokk 2012-06-01 01:09:36 |
Mul on üks selline retsept: 2 spl zhelatiini lahustada 150 g vees (lasta seista 2 tundi). Klaas vett ja 1 kg suhkrut panna potti ja keeta 5 - 7 minutit. Võtta tulelt, lasta paar minutit jahtuda ning lisada zhelatiin. Vahustada massi 10 min, lisada 1 tl sidrunhapet, soovi korral vaniljet, vahustada umbes 3 min, lisada 1 tl soodat, vahustada veel 5-7 min, soovitavalt nüüd juba käsitsi, mitte mikseriga. Pritsige soovitud kujuga sefiiripätsid külma veega niisutatud pinnale, laske neil seista ja kõveneda. Kleepige kahekaupa kokku, puistake üle tuhksuhkruga. Hoiatan kohe, et ma ei ole seda ise proovinud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-18 11:59:15 |
Sain kirja Imbilt: Tere, Sooviksin teada kas te oskate ütelda kuidas sefiiri värvida saaks looduslike värvidega? Roosat tean küll kui siirup keeta punasest mahlast...aga kuidas teisi värve saaks? Või on see samuti nagu martsipani värvimise puhul, et saab samade asjadega värvida...et kõigepealt sefiir valmis teha ja siis veidikese muud värvi mahladega värvida? Ette tänades, Imbi Kes on värvilist sefiiri teinud? Mina olen roosasid vahukomme teinud roosa vaarikasiirupiga, sefiiri aga värvinud polegi. Suunan esmalt Imbi siia teemasse, ent kui kellelgi on häid vihjeid, siis võivad Imbile jagada. | |
Karima Abikokk 2012-07-31 16:09:00 |
mina olen teinud geelvarvi lisades rohelist ja sinist,aga loodusliku v?rviga muud ma ei teagi kui kollast saab apelsinimahlaga siirup teha ja punakast mahlast saab punast ja arooniamahlast,mustika mahlast lillakat. samas arvan et kui rohelist spinatimahla teha siis saaks ka sefiiri roheliseks seda varvainet(mahla) kindlasti mitte valmis sefiirile lisada vaid ikka siirup keeta selle mahlaga sest kui valmis sefiirile lisada vedelikku muutub sefiir vedelaks ja pritsida seda ei saa | |
Triinpvr Abikokk 2012-09-02 23:33:44 |
See on nüüd võib-olla natuke mitte-päris-see teema aga mind hirmsasti vaevab. Ühesõnaga, käisin Ida-Virus ja kuulsin ühest teistmoodi sefiiritordist. Valmistatakse seda hoopiski nendest poes müüdavatest vahtplasti-laadsetest sefiiridest. Need kaks poolt võetakse lahti ning laotakse siis üks kiht mingile alusele, selle peale pannakse kiht vähese suhkruga vahustatud vahukoort ning siis erinevaid marju (näiteks vaarikad, maasikad jne) ning siis laotakse veel kiht sefiire ja siis vahukoort ja marju jälle ja siis veel sefiiri jne jne. Kogu kupatus pidada siis üleöö külmkapis seisma. Ja tulem olema kirjeldamatult maitsev. Kui ma seda üldse ette suudan kujutada, siis ehk muutub see värk kuidagi linnupiima-laadseks... aga ei tea kah... On's keegi kuulnud midagi säärasest tordist? Ausalt, täiesti tõsise näoga räägiti ja ma juba mitu nädalat mõtlen, et peaks proovima. Turul on ilusat hilist vaarikat... Ja no, mis saab juhtuda? Vennad ikka soovad ära :) | |
Tiina Abikokk 2012-09-03 00:06:18 |
Triinpvr, mina pole mitte ainult kuulnud, vaid lausa teinud seda kooki :)
Retsept on allpool, leitud kunagi mingist retseptivõistluselt internetist. Eks ta ole maitse asi, aga tort maitses nagu ... sefiir vahukoorega. Hirmus magus, kihid koos ei seisnud, vaid sõitsid laiali ja mingi maitseelamust sealt igatahes ei saanud.
Laima Vaikule tort sefiiriga
Valmistamine on kiire ja lihtne ning ka küpsetada ei ole vaja. Hinnaltki sobilik. Maitse on kerge hõrk.
500 g sefiiri (sobib igasugune ilma šokolaadita sefiir), 2 pakki vahukoort, 500 g kiivisid, 150 g hakitud kreeka pähkleid
Terava noaga koorida kiivid ning lõigata põiki ratasteks, paksusega umbes 2 mm. Terava, märja noaotsaga lõigata sefiir ratasteks, paksusega umbes 2 mm. Vahukoor vahustada. Tähelepanu! Suhkrut ei lisata, seda on sefiiris isegi piisavalt. Ja jälgige, et vahukoort võiks ei vahustaks. Pähklid praadida kergelt ning jahutada. Võtta madal alus, millel tort lauale antakse. Sellele laduda esimene kiht sefiiri, seejärel teiseks kihiks kiivisid. Lusikaga lisada vahukoor ning tasandada kiht. Kihte laduda seni, kuni ained saavad otsa. Viimane kiht peab olema vahukoor, ärge unustage ka tordi servasid vahukoorega katta. Kõige peale puistata ühtlase kihina hakitud kreeka pähklid ning seejärel panna tort tunniks ajaks külmkappi. Lauale antakse otse külmast — soojas kaua ei seisa, vahukoor valgub laiali.
Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-03 01:56:22 |
Põnev :) Ma leidsin Läti Laima lehelt sefiiriunistuse retsepti: “Zephyr Dream” Cooking time 10 min. Zephyr Double cream Fruit (oranges, kiwi, grapes, etc.) Put halves of “Laima” white zephyr - strawberry or vanilla flavoured, in a glass bowl. Cover with a layer of whipped cream. When whipping the cream, add no sugar, since the delicious “Laima” marshmallows are sweet enough. Form layer of fruits – carefully peeled (small) slices of orange or kiwi. You may use strawberries. Vary the fruits, matching different flavours! Layers depend on depth of the bowl, volume of ingredients and the number of gourmands you are going to treat. Put into the fridge. Serve into dessert moulds, and decorate with seasonal fruits and berries. | |
Triinpvr Abikokk 2012-09-10 00:55:00 |
No tegin ära. | |
Karima Abikokk 2012-09-29 19:49:21 |
oo naeb nii hea v?lja | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-28 11:27:50 |
Nii, minu esimene sefiiritort. Õigemini küll vähemalt teine, aga paari aasta taha jäänud eelmine katsetus ei väärinud jagamist. Sel korral tegin selle popi "roositordi" ja kõik õnnestus suurepäraselt. Imelihtne oli teha ka. Sefiir oli jõhvikamahlaga tehtud ja seetõttu veidi mõrkjas - mõnedele meeldis see väga, lapsed arvasid, et oleks võinud magusam olla :) Neljast munast biskviitpõhi, vahel õuna-pohlamoos ning Pajumäe sidrunikohupiim. Sefiir oli neljast munast, aga oleks ka kolmest piisanud (v-b erinevat värvi sefiiri kasutades kuluks neli ära). 26 cm vormi sisse. Toonisin naturaalse toiduvärviga veidi roosamaks sel korral. Järgmisel korral teen valge sefiiriga ja vaid ühekordse kihi neid roose, jääb ilusam. Aga sünnipäevalaps nõudis seda teist roosiõiekihti, nii et vastu ei hakanud ka vaidlema.. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |