Karima Abikokk 2013-02-12 20:44:50 |
täna sai sefiiritorte tehtud | |
Ilse Abikokk 2013-02-15 14:12:35 |
Pille:
Kas ma saan õigesti aru, et 4-st munast biskviit on küpsetatud 26 cm vormis?
Nii, minu esimene sefiiritort. Õigemini küll vähemalt teine, aga paari aasta taha jäänud eelmine katsetus ei väärinud jagamist. Sel korral tegin selle popi "roositordi" ja kõik õnnestus suurepäraselt. Imelihtne oli teha ka. Sefiir oli jõhvikamahlaga tehtud ja seetõttu veidi mõrkjas - mõnedele meeldis see väga, lapsed arvasid, et oleks võinud magusam olla :) Neljast munast biskviitpõhi, vahel õuna-pohlamoos ning Pajumäe sidrunikohupiim. Sefiir oli neljast munast, aga oleks ka kolmest piisanud (v-b erinevat värvi sefiiri kasutades kuluks neli ära). 26 cm vormi sisse. Toonisin naturaalse toiduvärviga veidi roosamaks sel korral. Järgmisel korral teen valge sefiiriga ja vaid ühekordse kihi neid roose, jääb ilusam. Aga sünnipäevalaps nõudis seda teist roosiõiekihti, nii et vastu ei hakanud ka vaidlema.. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-15 14:30:33 |
Ilsu:
Jah, Ilsu. Neljast munast, valged-kollased koos kenasti KitchenAidis heledaks-kohevaks klopsitud ja 26 cm vormis. Jahtunult lõikasin kaheks kihiks.
Pille:
Kas ma saan õigesti aru, et 4-st munast biskviit on küpsetatud 26 cm vormis?
Sefiir oli jõhvikamahlaga tehtud ja seetõttu veidi mõrkjas - mõnedele meeldis see väga, lapsed arvasid, et oleks võinud magusam olla :) Neljast munast biskviitpõhi, vahel õuna-pohlamoos ning Pajumäe sidrunikohupiim. Sefiir oli neljast munast, aga oleks ka kolmest piisanud (v-b erinevat värvi sefiiri kasutades kuluks neli ära). 26 cm vormi sisse. Toonisin naturaalse toiduvärviga veidi roosamaks sel korral. |
|
Ilse Abikokk 2013-02-15 14:54:15 |
Pille:
Selge, ma tahaks ka hirmsasti neid roose katsetada homseks vähe pidulikumaks pere kokkutulekuks:D Kõigepealt pean muidugi selle sefiiriga hakkama saama, viimati tegime seda sõbrannaga nii umbes 35 aastat tagasi :D mustasõstra mahlaaga sai toonitud ja siis oli selline hall asi seal kausis, maitses muidu täitsa hea. Aga miks see mul meeles on on seik, et naabripoiss tuli oma traktori parandamisest musti ja õliseid käsi pesema, ning oli täiesti veendunud, et see hall ais seal kausis on kätepesuvahend. No vahutas hästi... :-D
Ilsu:
Jah, Ilsu. Neljast munast, valged-kollased koos kenasti KitchenAidis heledaks-kohevaks klopsitud ja 26 cm vormis. Jahtunult lõikasin kaheks kihiks.Pille:
Kas ma saan õigesti aru, et 4-st munast biskviit on küpsetatud 26 cm vormis?
Sefiir oli jõhvikamahlaga tehtud ja seetõttu veidi mõrkjas - mõnedele meeldis see väga, lapsed arvasid, et oleks võinud magusam olla :) Neljast munast biskviitpõhi, vahel õuna-pohlamoos ning Pajumäe sidrunikohupiim. Sefiir oli neljast munast, aga oleks ka kolmest piisanud (v-b erinevat värvi sefiiri kasutades kuluks neli ära). 26 cm vormi sisse. Toonisin naturaalse toiduvärviga veidi roosamaks sel korral. |
|
Ilse Abikokk 2013-02-16 23:23:59 |
Nonii, sai valmis:) Sai väga, isegi väga maitsev. Kolmeks lõigatud biskviidi vahel oli ühe kihina pohlazelee, ja teisena 1 pakk ricottat segatud ühe riivitud banaaniga ja vähese suhkruga. Sefiiri tegemine osutus keerukamaks kui oleks arvanud, esimene laar läks aiataha, sai karamelli:D Kõige raskem oli siirupi keetmine aga lõpuks oli siis 4 munavalge jaoks 400 g suhkrut ja 0,75 dl vett ja pool teelusikat sidrunhapet. Sefiiri tegemise juures tundus ikka kõige tähtsam see vahustamise aeg ja see oli pikk:D Panime 2 lehte zelatini ka. Järgmine kord (ja see tuleb kindlasti) katan tordi kõigepealt sefiiriga ja siis nikerdan need roosid peale. Toonitud on peedimahlaga. [url=http://www.flickr.com/photos/tiburotike/8479907104/] [url=http://www.flickr.com/photos/tiburotike/8478819817/] | |
TädiMann Kokaõpilane 2013-02-27 21:07:08 |
Sõbrapäevaks :)
Kasutasin juba valmis roosat tuhksuhkrut sefiiri tegemisel,jäi täitsa "poe-maitsega" armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Sasha Abikokk 2013-03-03 14:57:37 |
Triinpvr:
Ma sain ka mingit vene liini pidi selle retsepti ja proovisin ära. Ka mulle tundus hirmus läila, kuid võimalik, et olen ise süüdi - tundus nii kummaline sinna suhkruta vahukoort panna, et lisasin ikka veidi suhkrut. Teine "aga" seisnes selles, et kasutasin Alma vahukoort, kuigi olen endale korduvalt lubanud, et seda ma enam ei tee. Seega vahukoor hakkas vett välja ajama, mis ei teinud tulemust ka just paremaks. Ehk proovin kunagi uuesti. See on nüüd võib-olla natuke mitte-päris-see teema aga mind hirmsasti vaevab. Ühesõnaga, käisin Ida-Virus ja kuulsin ühest teistmoodi sefiiritordist. Valmistatakse seda hoopiski nendest poes müüdavatest vahtplasti-laadsetest sefiiridest. Need kaks poolt võetakse lahti ning laotakse siis üks kiht mingile alusele, selle peale pannakse kiht vähese suhkruga vahustatud vahukoort ning siis erinevaid marju (näiteks vaarikad, maasikad jne) ning siis laotakse veel kiht sefiire ja siis vahukoort ja marju jälle ja siis veel sefiiri jne jne. Kogu kupatus pidada siis üleöö külmkapis seisma. Ja tulem olema kirjeldamatult maitsev. Kui ma seda üldse ette suudan kujutada, siis ehk muutub see värk kuidagi linnupiima-laadseks... aga ei tea kah... On's keegi kuulnud midagi säärasest tordist? Ausalt, täiesti tõsise näoga räägiti ja ma juba mitu nädalat mõtlen, et peaks proovima. Turul on ilusat hilist vaarikat... Ja no, mis saab juhtuda? Vennad ikka soovad ära :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-10-12 13:20:46 |
Sasha:
Vene lehtedel on selliseid sefiiriga torte väga palju liikvel. Nt:
Tort sefiiri ja puuviljadega
Laima Vaikule sefiiritort:
Triinpvr:
Ma sain ka mingit vene liini pidi selle retsepti ja proovisin ära. Ka mulle tundus hirmus läila, kuid võimalik, et olen ise süüdi - tundus nii kummaline sinna suhkruta vahukoort panna, et lisasin ikka veidi suhkrut. Teine "aga" seisnes selles, et kasutasin Alma vahukoort, kuigi olen endale korduvalt lubanud, et seda ma enam ei tee. Seega vahukoor hakkas vett välja ajama, mis ei teinud tulemust ka just paremaks. Ehk proovin kunagi uuesti.See on nüüd võib-olla natuke mitte-päris-see teema aga mind hirmsasti vaevab. Ühesõnaga, käisin Ida-Virus ja kuulsin ühest teistmoodi sefiiritordist. Valmistatakse seda hoopiski nendest poes müüdavatest vahtplasti-laadsetest sefiiridest. Need kaks poolt võetakse lahti ning laotakse siis üks kiht mingile alusele, selle peale pannakse kiht vähese suhkruga vahustatud vahukoort ning siis erinevaid marju (näiteks vaarikad, maasikad jne) ning siis laotakse veel kiht sefiire ja siis vahukoort ja marju jälle ja siis veel sefiiri jne jne. Kogu kupatus pidada siis üleöö külmkapis seisma. Ja tulem olema kirjeldamatult maitsev. Kui ma seda üldse ette suudan kujutada, siis ehk muutub see värk kuidagi linnupiima-laadseks... aga ei tea kah... On's keegi kuulnud midagi säärasest tordist? Ausalt, täiesti tõsise näoga räägiti ja ma juba mitu nädalat mõtlen, et peaks proovima. Turul on ilusat hilist vaarikat... Ja no, mis saab juhtuda? Vennad ikka soovad ära :) |
|
Aire1 Abikokk 2015-02-11 11:21:13 |
Nädalavahetusel tegin otsast lõpuni oma esimese sefiiritordi. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > |