Karima Abikokk 2010-04-10 15:14:35 |
neid pilte vaadates tuli selline sefiiritordi isu ning lõpuks ma selle ka valmis tegin kahjuks ei oska siia pilti panna biskviitpõhjade vahele panin aprikoosi jogurtit ja haput õunapüreed sefiiri tegin apelsini mahlaga jäi natuke hapukas ja päris huvitav (blogipostitus) | |
Sasha Abikokk 2010-04-10 22:13:18 |
Meil käib see ka kuidagi nii, et õige vahekord on paaalju sefiiri ja veidi biskviiti.
Koopatibi:
NB kui sefiir sulama kipub, ei olnud siirup piisavalt kange või oli seda liiga vähe. Tegin ka elu esimese sefiiritordi. Tuli ilus ja maitsev. Järgmine kord proovin želatiiniga, sest ilma tuli sefiir väga pehme ja toasoojas hakkas kiiresti sulama. Külmkappi panek muidugi leevendas olukorda. |
|
Minukiisu Abikokk 2010-04-10 22:16:19 |
Sasha jaga oma sefiiri saladust ,see näeb nii vapustav välja :=) | |
Sasha Abikokk 2010-04-11 20:25:12 |
Minukiisu:
Minu sefiirivalmistamise õpetus pärineb 1975. aastal ilmunud venekeelsest raamatust "Kookide ja tortide tootmine", mõeldud kondiitritööstustele. Seega tuleb portsu sefiiri jaoks võtta 670 kg suhkrut ja 335 kg munavalgeid. No kui just suurt juubelit silmapiiril pole, siis mina nii palju ei tee. Mina võtan 5 munavalget ja 250 g suhkrut ja tuleb ka paras ports. Suhkru keedan koos sortsu veega siirupiks - umbes kolmandik klaasi vett sellele kogusele ja keeta seni, kuni külma vette pillatud siirupitilgast saab sellise veel veidi pehme kuulikese veeretada - NB kui see kohe kivikõvaks tardub, on siirup üle keedetud ja sefiir jääb teraline.
Siirupi keemise ajal oleks kaval munavalged ära vahustada. Kui siirup valmis, valan tulikuuma siirupi vahustamist jätkates peene joana munavalgetesse, lisan näputäie sidrunihapet ja veidi vanillsuhkrut. Vahustan edasi, kuni mass on väga korralikult vahus ja näeb välja, nagu üks korralik sefiir. Raamat ütleb, et vahustada tuleks 10 minutit, no nii kaua ma tegelikult ei viitsi. Ongi valmis, võib tordile pritsida. Torti ma kohe külmkappi ei pane, kui täidises just midagi väga sulavat pole. Toasoojas võtab sefiir veidi sellise kileja kihi peale ja püsib edaspidi paremini vormis. Tuleb nagu päris. Sasha jaga oma sefiiri saladust ,see näeb nii vapustav välja :=) |
|
Minukiisu Abikokk 2010-04-11 21:13:07 |
Sasha:
Proovin varsti isega seda teha Minukiisu:
Minu sefiirivalmistamise õpetus pärineb 1975. aastal ilmunud venekeelsest raamatust "Kookide ja tortide tootmine", mõeldud kondiitritööstustele. Seega tuleb portsu sefiiri jaoks võtta 670 kg suhkrut ja 335 kg munavalgeid. No kui just suurt juubelit silmapiiril pole, siis mina nii palju ei tee. Mina võtan 5 munavalget ja 250 g suhkrut ja tuleb ka paras ports. Suhkru keedan koos sortsu veega siirupiks - umbes kolmandik klaasi vett sellele kogusele ja keeta seni, kuni külma vette pillatud siirupitilgast saab sellise veel veidi pehme kuulikese veeretada - NB kui see kohe kivikõvaks tardub, on siirup üle keedetud ja sefiir jääb teraline.
Siirupi keemise ajal oleks kaval munavalged ära vahustada. Kui siirup valmis, valan tulikuuma siirupi vahustamist jätkates peene joana munavalgetesse, lisan näputäie sidrunihapet ja veidi vanillsuhkrut. Vahustan edasi, kuni mass on väga korralikult vahus ja näeb välja, nagu üks korralik sefiir. Raamat ütleb, et vahustada tuleks 10 minutit, no nii kaua ma tegelikult ei viitsi. Ongi valmis, võib tordile pritsida. Torti ma kohe külmkappi ei pane, kui täidises just midagi väga sulavat pole. Toasoojas võtab sefiir veidi sellise kileja kihi peale ja püsib edaspidi paremini vormis. Tuleb nagu päris.Sasha jaga oma sefiiri saladust ,see näeb nii vapustav välja :=) |
|
Proua Simpson Abikokk 2010-08-06 10:33:06 |
Natuke teemaväline küsimus: kas keegi oskaks sefiirile anda hea ingliskeelse vaste? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-06 10:55:17 |
ProuaSimpson:
Soft meringue või Marshmallow.
Natuke teemaväline küsimus: kas keegi oskaks sefiirile anda hea ingliskeelse vaste? |
|
Proua Simpson Abikokk 2010-08-06 11:50:27 |
Pille:
Suur aitäh! Vaatan, et kohalikud tootjad on muidu pannud ikka Zephyr või midagi sarnast, aga see tundus kahtlane :) Proua Simpson:
Soft meringue või Marshmallow.Natuke teemaväline küsimus: kas keegi oskaks sefiirile anda hea ingliskeelse vaste? |
|
Blondie Abikokk 2010-08-06 12:45:07 |
Siiski-siiski, sõnaraamat annab: [general] sefiir kok,tekst zephyr [index general] sefiir marshmallow Nii et kohalike tootjate tõlkel on mingi tõetera taga (kuigi kõlab tõesti kahtlaselt). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-06 12:47:37 |
Blondie:
Nujah, aga keskmine inglise keelt rääkiv välismaalane pole sõna 'zephyr' eales kuulnud ja seega ei ütle see talle kahjuks mitte midagi :( Nii et soovitan ikka kas marshmallow't või soft meringue't.
Marju, auuuuuuu, mis Sina kostad?
Siiski-siiski, sõnaraamat annab: [general] sefiir kok,tekst zephyr [index general] sefiir marshmallow Nii et kohalike tootjate tõlkel on mingi tõetera taga (kuigi kõlab tõesti kahtlaselt). |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |