Sefiiri ja sefiiritort

Pille
Nami-Nami peakokk
2025-05-02 11:49:58

Pille:

Sasha:
Triinpvr:
See on nüüd võib-olla natuke mitte-päris-see teema aga mind hirmsasti vaevab. Ühesõnaga, käisin Ida-Virus ja kuulsin ühest teistmoodi sefiiritordist. Valmistatakse seda hoopiski nendest poes müüdavatest vahtplasti-laadsetest sefiiridest. Need kaks poolt võetakse lahti ning laotakse siis üks kiht mingile alusele, selle peale pannakse kiht vähese suhkruga vahustatud vahukoort ning siis erinevaid marju (näiteks vaarikad, maasikad jne) ning siis laotakse veel kiht sefiire ja siis vahukoort ja marju jälle ja siis veel sefiiri jne jne. Kogu kupatus pidada siis üleöö külmkapis seisma. Ja tulem olema kirjeldamatult maitsev. Kui ma seda üldse ette suudan kujutada, siis ehk muutub see värk kuidagi linnupiima-laadseks... aga ei tea kah... On's keegi kuulnud midagi säärasest tordist? Ausalt, täiesti tõsise näoga räägiti ja ma juba mitu nädalat mõtlen, et peaks proovima. Turul on ilusat hilist vaarikat... Ja no, mis saab juhtuda? Vennad ikka soovad ära :)
Ma sain ka mingit vene liini pidi selle retsepti ja proovisin ära. Ka mulle tundus hirmus läila, kuid võimalik, et olen ise süüdi - tundus nii kummaline sinna suhkruta vahukoort panna, et lisasin ikka veidi suhkrut. Teine "aga" seisnes selles, et kasutasin Alma vahukoort, kuigi olen endale korduvalt lubanud, et seda ma enam ei tee. Seega vahukoor hakkas vett välja ajama, mis ei teinud tulemust ka just paremaks. Ehk proovin kunagi uuesti.

Vene lehtedel on selliseid sefiiriga torte väga palju liikvel. Nt: Tort sefiiri ja puuviljadega Laima Vaikule sefiiritort:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nüüd on Sasha ja TriinPVR mainitud "sefiiritort", õigemini küll jäätisetort marjade ja sefiiriga nüüd ka Nami-Namis eestikeelsena olemas: Sefiiritort "LAIMA" :) 

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >