Sefiiri ja sefiiritort

Kairi5000
Kokaõpilane
2011-02-06 19:17:33
Panen ka oma sefiirika siia üles. Selle "hunniku" sees on kolm korrust torti. Kartsin, et sefiir tuleb jube magus ja püüdsin siis teha hapukama. Liiga hästi püüdsin ja lõpuks tuli päris hapu :) aga koos koogiga, mille sees oli jõhvikatoormoos ja banaanidega kohupiimakreem oli tulemus päris hea.
Frieda
Abikokk
2011-11-19 23:07:08
Isadepäevaks tehtud sefiiritort, täidiseks pohlamoos, katteks ohtralt sefiiri.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Pozataja
Abikokk
2011-11-20 13:23:21
sõbranna sünnipäevaks. sisuks toorjuustuvaht, vaarikad ja banaan ning peal keskel vaarikad, mustikad ja claro.

Pozataja

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-30 14:14:50
Tõstan siia:
Suzlik:
kas keegi on proovinud ise meisterdada vaniljesefiiri, nagu seda poes tahkel kujul müüjakse (ei oskagi kohe teisiti kirjeldada - sefiiripätsikesed?)? Pean silmas sellisel kujul: http://www.laima.ee/ee/products/zephyr/ounamaitseline-sefiir/ Igatsus on peamiselt selle vana ja eheda kaalult raske sefiiri järele, mida päris mitmete erinevate firmade (ca 4 ehk) toodangu proovimisel ei ole tuvastanud, kõik ikkagi suht õhulised. Tõenäoliselt päris seda õiget kodus ei pruugigi õnnestuda järgi teha, aga proovida tahaks ikka :) Tõenäoliselt saab see tegu alguse tavalisest tordi kaunistamise sefiiriteost, aga võib-olla siiski on miskit erinevat, ning mis edasi tuleks teha st kus ja kuidas võiks see maius taheneda jne. Seega, on keegi proovinud ning soovib retsepti ja katsetuse muljeid jagada?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Martiina
Abikokk
2012-04-30 15:14:17
Suzlik , mina olen teinud täiesti tavalise tordisefiiri (http://aniitram.blogspot.com/2010/03/sefiirikorvikesed.html) ja sellele lihtsalt tsipa rohkem zelatiini sisse pannud. Siis tordipritsi abil pätsikesed pritsinud ja neil taheneda lasnud. Üle raputada (ja enne pätsikeste pritsimist ka küpsetuspaberile raputada) võiks tuhksuhkru-maistärklise seguga, siis ei hakka pätsid omavahel kinni. Ja enam-vähem jäävad poepätside moodi küll :)
Zapxpxau
Abikokk
2012-05-01 20:14:13
Kui on silmas peetud seda hästi krõbedat pudisevat sefiiri, mis on täitsa selline kõva, et killud taga kui katki vajutad, siis sellise peaks saama kui madala temperatuuriga ahjus hästi kaua hoida.

Zap*

Suzlik
Kokaõpilane
2012-05-02 10:31:31
Aniitram, proovin kindlasti lähiajal järgi :) Suur tänu :)

Life is uncertain, eat dessert first ampsukas

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-03 14:16:12
Zapxpxau:
Kui on silmas peetud seda hästi krõbedat pudisevat sefiiri, mis on täitsa selline kõva, et killud taga kui katki vajutad, siis sellise peaks saama kui madala temperatuuriga ahjus hästi kaua hoida.
See ikka pigem besee ju, Zapxpxau? Seda "poesefiiri" ei küpsetata ju? Ma usun ka, et tuleb leida see täpne želatiini kogus (nagu Aniitram pakkus) ja siis lihtsalt kuivada lasta. Ma ostsin eile kohe mingeid lätlaste sefiiripalle, seal selline koostis: suhkur, glükoosisiirup, vesi, õunapüree (sis. õunad + säilitusained), želeerimisaine (pektiin), munavalgepulber, happesuse regulaator (piimhape), mahu suurendaja (Na laktaat), vanilliin. Siit on kodukoka jaoks olulised ilmselt suhkur, vesi, õunapüree, pektiin/želatiin, munavalged. Siin ka mõned venekeelsed retseptid, mille järgi tundub, et munavalgeid pole vajagi, piisab suhkrust-veest-sidrunhappest ja soodast (viimane vastab vast tollele "mahu suurendajale" :)): retsept 1 (vesi, žélatiin, sooda, sidrunhape, suhkur) retsept 2 (vesi, suhkur, želatiin, sooda, sidrunhape) ploomimaitseline sefiir

Zapxpxau
Abikokk
2012-05-03 15:06:59
Ma ei tea, ma ei ole poe oma söönud sest saati kui väike olin ja siis olid ainult need krõbedad kuivatatud asjad. Želatiiniga tehes saab ju hoopis vahukommi ja need ei ole sellised tugevad. Koostisi lugedes tunduvad rohkem suhkrukerad olema.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-03 15:44:22
Zapxpxau:
Ma ei tea, ma ei ole poe oma söönud sest saati kui väike olin ja siis olid ainult need krõbedad kuivatatud asjad. Želatiiniga tehes saab ju hoopis vahukommi ja need ei ole sellised tugevad. Koostisi lugedes tunduvad rohkem suhkrukerad olema.
Ma ei teagi neid krõbedaid kuivatatud asju, need "poeomad" on just sellised, nagu mina neid oma lapse- ja nooruspõlvest mäletan :) Sellised vetruvad. Tõesti, selline vahukomm tuleb esmalt meelde, aga tekstuur on teine, vähem sitke ja vetruv, rohkem pehme..

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>