Pillepv Kokaõpilane 2008-04-02 19:54:53 |
Inspireerituna Pavlovast, millest mune üle jäi, tahaks siia lisada, et proovisin ka Nami-Nami retseptikogust kohupiima brüleekreemi. Panin tassi, sest muid vorme polnud, ilmselt oleks tõesti olnud kasu natuke õhemast kihist. Karamelli tegin peale suhkrupuiste ja grilliga - kartsin seda protsessi mingil segasel põhjusel - et tassid lähevad katki vms, aga ei olnud üldse hullu. Väga mõnus tulemus oli ja usun, et kuigi klassikalisest brüleest erinev, väärib siiski oma kohta :) Pilt ka (kuigi foorumipidajate kaunistele kokapiltidele palju alla jääb) | |
Merita Kokaõpilane 2008-04-02 20:21:24 |
Tegin eile õhtul Nami-nami brüleekreemi. Uskumatu kui maitsev! :D Täiesti ideaalne retsept! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-18 21:20:40 |
Pillepv:
Valguse kallal võiks ju norida, aga see-eest on sinu brüleekreem ääretult šikis vormis küpsetatud!
Mina proovisin ka täna Roman Žaštšerinski retsepti järgi kohupiimabrüleekreemi teha. See 100C juures küpsetatud kreemjas kohupiimakiht meeldis väga, aga brülee- ehk kõrvetatud suhkrukiht jäi liiga paks ning järgmisel korral teen tavalist brüleekatet (õigemini palun brülee-ekspert Kristjanil seda teha :D )
Pilt ka (kuigi foorumipidajate kaunistele kokapiltidele palju alla jääb) |
|
Kardemon Abikokk 2008-06-15 23:31:02 |
Kristjan:
järgnevad vett puudutavad küsimused :) :
*kuhu maani kreemi suhtes see vesi peaks ulatuma... nii et kreem oleks veega ühel piiril või siin pole vahet? 2/3 küll.. aga servade kõrgused on erinevad!?!
*kuskil retseptis oli antud täpne vee temperatuur... kas siin on mõeldud kraanist lastud külma vett või...?
*ja kui ma panen kausikesed keraamilisse või klaasist ahjuvormi, kus on vesi.. kas see teeb sama välja kui ahjupann? :/
kindel soov on teha aga nii et ikka välja tuleks.. üks katse on juba ebaõnnestunud... tegin mingi muu juhendi järgi - poleks vist pidanud ;)
ette tänades! Kindlasti kasutage veevanni, näiteks pange kausikesed ahjupannile ja valage see 2/3 ulatuses vett täis. http://kardemon.blogspot.com |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-15 23:38:36 |
Kardemon:
No ma proovin vastata :)
[3quote]*kuhu maani kreemi suhtes see vesi peaks ulatuma... nii et kreem oleks veega ühel piiril või siin pole vahet? 2/3 küll.. aga servade kõrgused on erinevad!?![/quote]
2/3 vormikeste servast! Ääreni kindlasti ei tasu, siis võib ahjuvormi liigutades osa vett vormi rikkuda ja brüleekreemi ära rikkuda!
[4quote]*kuskil retseptis oli antud täpne vee temperatuur... kas siin on mõeldud kraanist lastud külma vett või...?[/quote]
Mina olen kasutanud kuuma vett. Üldiselt tuleks vältida suuri temperatuuri vahesid. St kui sul on toasoojad vormid ja kuum vesi ja paned eelkuumutatud ahju, siis peaks kõik ok olema. Kui paned jääkülmad vormid keeva veega täidetud vormi, siis võivad vormid katki lüüa :(
[5quote]*ja kui ma panen kausikesed keraamilisse või klaasist ahjuvormi, kus on vesi.. kas see teeb sama välja kui ahjupann? :/[/quote]
Jah. Oluline on see, et vormid kenasti ära mahuks ja et saaksid sinna veidi vett valada.
Kristjan:
järgnevad vett puudutavad küsimused :) :Kindlasti kasutage veevanni, näiteks pange kausikesed ahjupannile ja valage see 2/3 ulatuses vett täis. |
|
Kardemon Abikokk 2008-06-16 00:03:55 |
aitäh!
ilmnes aga veel üks küsimus temperatuuri kohta... mul ahjul on märgitud temperatuuri-nupule 165.. ja enne seda 140... 160 peaksin umbes panema. kas 165-kraadises ahjus saaks kah teha? ja jälgida siis seda võdinat... või oleks kõige otstarbekam ikkagi ahjutermomeeter muretseda? kui määravad on mõned kraadid?
ja kui mul rohkem küsimusi ei teki, siis hakkan jälle katsetama... http://kardemon.blogspot.com |
|
Kardemon Abikokk 2008-08-18 14:32:43 |
Kardemon:
ise küsin-ise vastan :) nüüd mõni kuu hiljem sain ka tehtud!!!
panin siis silma järgi umbes 160-kraadi. sai valmis küll. ja tundub et ei küpsenud üle ega vähe. saab ka termomeetrita.
tõesti väga kasulik kirjeldus ja retsept!!! :)
aitäh! ilmnes aga veel üks küsimus temperatuuri kohta... mul ahjul on märgitud temperatuuri-nupule 165.. ja enne seda 140... 160 peaksin umbes panema. kas 165-kraadises ahjus saaks kah teha? ja jälgida siis seda võdinat... või oleks kõige otstarbekam ikkagi ahjutermomeeter muretseda? kui määrava on mõned kraadid? ja kui mul rohkem küsimusi ei teki, siis hakkan jälle katsetama... http://kardemon.blogspot.com |
|
Mihkel Kokaõpilane 2008-08-24 23:47:20 |
Mina soovitan creme bruleed teha nii, et 1dl vahukoore kohta võetakse 1 munakollane (munakollaseid valgetest on kõige parem eraldada nii, et lasete endale munakollase pihku ja valgel lasete ära voolata ja need üksikud valged ribad on ka hea ära võtta, need võib ära visata) ja 1/4 vaniljekauna, mis on pooleks lõigatud ja sealt seemned noaotsaga välja koogitud ja koos kauna, koore ja suhkruga keema aetud. Suhkru osas võib oma maitset usaldada. Kui vaniljekaun, vahukoor ja suhkur on keema aetud klopi segu munakollaste hulka. Pärast vormidesse jaotamist võib need üksikud mullikesed (vahu) põletiga kergelt eemaldada, et need sinna ei küpseks. Ahju tuleks panna u. 80 kraadi juurde tunniks ajaks (kindlasti kasutage termomeetrit). Kõrgete temperatuuride juures ei jää see nii kreemjas. Peale jahutamist ja enne karamelli tegemist tuleks kreemi pind köögipaberiga kuivatada, et liiga palju suhkurt peale ei läheks ja üleliigne tuleks ära valada. Suhkrutega võib ka eksperimenteerida, sest tavaline valge kristallsuhkur ei pruugi ainus variant olla. Parima karamelli saab põletiga, mis on kõige parem osta tööstuspoest, sest see on odavam ja kvaliteetsem, kui need miniatuursed jubinad, mida meie kaubamajades müüakse ja seda saab kasutada ka muuks, kui karamelli tegemiseks. Karamell peab olema ka kindlasti üle kogu kreemi ühtlane ja tumepruun. Creme Bruleed soovitan teha ainult klassikalist, sest need teised ei saa kunagi sellele õigele variandile ligilähedalegi, aga mõni lisand kõrval võib ju olla, kui ma käisin Ö's oli kõrval taldrikul jõhvikasorbee Cointrau ja piparmündilehega, mis oli väga mõnus balanseeriv lisand. | |
Eva Abikokk 2008-08-25 18:37:45 |
Mihkel:
Ma praktiseerin ka seda varianti, suhteliselt lollikindel. Nägin seda Nigella telesaates...
(munakollaseid valgetest on kõige parem eraldada nii, et lasete endale munakollase pihku ja valgel lasete ära voolata |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-18 13:19:12 |
Tänases Eesti Ekspressis kirjutab Tiina Väljaste: Kuratlikult krõbe, taevalikult mahe. Äratoodud šokolaadi-mandlikoorikuga brüleekreemi retseptis (autor suudab, muide, eestikeelset magusroa nimetust vältida; prantsuskeelne kirjapilt on aga korrektne) on munakollaste ja rõõsa koore vahekord minu maitse jaoks liialt munakollaste kasuks kaldu, aga see-eest on autor õigustatult juhtinud tähelepanu erinevate kreemiretseptide ja brüleekihi tekitamise tehnoloogiate paljususele. Lugege ka, eks. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |