Lastepärased sünnipäevatordid

Liilia
Abikokk
2010-05-11 20:11:43
mina tegin eile šokolaadipildiga kohupiima-vaarikatäidisega tordi

Köögitoimkond

Pozataja
Abikokk
2010-05-11 21:52:01
Marju:
Aitäh Tziiki, lilled ja nimed ja kreem oleks väga hea! Kuid kui ma teeksin peale kohupiima-vahukoorekreemi, kuidas ma ta ilusa välimusega sinna koogi peale saaksin? Tordipritsiga? Selline riidest torbik ja plastmassist otsik võimaldavad seda? Ja selle peaks siis panema ilmselt pärast seda, kui kook on seisnud? Kas neid martsipanist asju müüakse poes? Kreem ja lilled ehk oleks täitsa kena... See nimede mõte on ka hea tegelikult, aga millega neid kirjutada? Ma ei tee nalja, kui ütlen, et olen võhik ja kobakäpp ja kui keegi viitsib kirjutada, kuidas TÄPSELT neid asju tehakse, oleksin jube tänulik.
nimesid saad kirjutada shokolaadiga: sulatad shokolaadi vesivannil ja kasuta nt kirde saia kotti lõika väike nurk maha ja kirjuta. poes müüakse ka valmi8s martsipani roose need on roosad ja pisikesed. tasapinnalisi lilli ma ise ei oskagi teha neid peaks vist tegema vormidega aga pane otsingusse youtubes marzipan roses või sugarcraft roses siis sealt peaksid saama õpetava video kuidas roose nt teha. kui tahad kasutada tordipritsi siis sa ei saa kasutada vedelat kohupiimapastat muidu ei jää kreem sul vormi hoidma vaid kasuta kas vahukoore asemel knorr vispi kreemi või siis tavalise eesti vahukoorega kasuta tere pakikohupiima (mitte lahjat) nende variantidega jääb ta vormi ka. tordipritsiga võid pritsida kui kypsised laotud ja kreem vahel ja pealmine kiht ka silutud või siis viimasena kui nimedki kirjas enne lillede paigaldamist. poes myydavatest tordipritsidest niipalju et need 19eeki maksvad on täielikud nikerdised aga 90 eegu kanti maksvat saab juba kasutada olen kuulnud. ise kasutan kyll profi oma aga arvan et selle 100 eegusega saab juba yhtteist teha. mõni kasutab seda systlavarianti. qsti vist kasutas. novaluksist nt saab seda systalt kui ma õieti mäletan. aga kui sa ei taha sakilisi ääri siis kilekott tugevam nurgaga ja lõika väike nurk ära ja saad ikka pritsida siis sellise ymara vorstilaadse vormi ja kui sellega keerutad seal tordi peal siis võib päris hea tulla. :)

Pozataja

Koogi Kata
Abikokk
2010-05-12 00:08:45
Pozataja:
Marju:
Aitäh Tziiki, lilled ja nimed ja kreem oleks väga hea! ....
nimesid saad kirjutada shokolaadiga: sulatad shokolaadi vesivannil ja kasuta nt kirde saia kotti lõika väike nurk maha ja kirjuta. poes müüakse ka valmi8s martsipani roose need on roosad ja pisikesed. tasapinnalisi lilli ma ise ei oskagi teha neid peaks vist tegema vormidega aga pane otsingusse youtubes marzipan roses või sugarcraft roses siis sealt peaksid saama õpetava video kuidas roose nt teha.
Tasapinnalisi lilli saab paris edukalt teha tähekese piparkoogivormi abil. Ma ei ole seda küll martsipaniga proovinud (kasutasin mingit briti suhkrumassiretsepti, mis mulle ei meeldinud), aga eeldan, et see on ka martsipaniga võimalik. Lõikad tähekese välja ja siis sõrmedega teed neid teravaid tippe vähem teravaks.
Kaare
Abikokk
2010-05-12 00:17:37
Marju:
Kavatsen teha päris suure küpsisetordi lapse lasteaialõpupeole. Olen jube äpu ja seda eriti tortide alal, aga tahaks väga küpsisetordi ka kaunistada. Kuidas oleks seda kõige lihtsam teha? Üsna abstraktne küsimus, aga ehk on siiski mingeid häid nippe kobakäpale?
Mina olen ühe küpsisetordi kaunistanud näiteks nii, et katsin juba seisnud koogi kohupiima-vahukoorega, silusin noaga ühtlaseks ja puistasin peale ja külgedele värvilisi strössleid (pisikesed piklikud ja erivärvilised). Ei koonerdanud ja tulemus jäi lõbus ja värviline :) Ja sellisele koogile sobib lisaks näiteks hambatikkudest meisterdatud lipukesi peale torgata. Lippudele võib laps midagi ise joonistada või kirjutada häid soove vms. Samamoodi saab tordi katta riivitud valge või tumeda šokolaadiga. Teine variant on katta tort üleni puuviljadega (poolitatud viinamarjad, konservvirsikud jne) või maasikatega. Puuviljatükikesi võid kuidagi sättida ka, et tekiks muster või mõni kujund. Näiteks viinamari keskele ja viilutatud virsikud ümber - lill missugune :) Maasikatest annab armsaid lepatriinusid teha, kui lõikad need pikkupidi pooleks ja joonistad sulatatud tumeda šokolaadiga peale silmad ja täpilised tiivad. Ja siis veel see variant, et joonistad küpsetuspaberile pastakaga/pliiatsiga nt lilled (vm sobivad kujundid), täpselt selles suuruses, mis vaja. Sulatatud šokolaad kilekotti, kotil ots ära ja joonistad šokolaadiga üle. Lased külmas hanguda ja siis noa abiga eemaldad šokolaadikujundid ettevaatlikult paberilt ja tõstad tordile. Niimoodi saad tähti ka teha ja tordile mingi teksti kitjutada. Ja kõige lihtsam ja muidugi ebatervislikum variant on kasutada kaunistamiseks mingeid värvilisi komme, millega saad ka tähti või kujundeid tordile teha :) Mul tuli nüüd endal tordikaunistamise isu peale...

Koopatibi küpsetab...

Tziiki
Abikokk
2010-05-12 10:45:37
mina teeksin tordi pinna sileda kui nimede kirjutamise soov. Ja siis äärtesse laseks tordipritsist kaunistusriba, nagu Koogi Kata pildil on näha. Mina nt ostsin omale tordipritsi kunagi Novaluxist...parim just pole, aga töötab :) Tasapinnalisi liili mõtlesingi nii, et piparkoogivormi või šablooniabil lõikad lahti rullitud martsipanist kujundid välja (hea kui saaks martsipani värvida ka-kas toiduvärvide abil või naturaalselt)-see kroonlehtede üles kaarutamine, mis jällegi Koogi Kata pildil on, on ka täitsa vahva-nt teed kollased lilled ja siis sulatad shokolaadi ja lased törtsu sinna keskele. Nimede kirjutamiseks on ehk sulatatud shokolaad tõesti kõige lihtsam variant, värviliste jaoks peaks sul olema toiduvärve-siis saaks nt paksema kohupiima-vahukoore-zelatiini kreemiga saia kilekoti abil neid sinna kirjutada. Aga värvirohkuse mõttes-kui kirjutad shokolaadiga, siis äärte kaunistamine värviliste strösselitega on ka väga hea mõte.

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Marju
Abikokk
2010-05-14 14:18:02
Aitäh kõigile, nii head õpetused. Tundub, et teen vist väikse katsetordi varsti.
Pozataja
Abikokk
2010-05-20 21:00:14
kohupiima-marjavahuga tort valge martsipanikattega

Pozataja

Kiilike
Abikokk
2010-05-22 23:18:07
Minu neljapäeva pealelõunane-õhtune tordiga jändamine lõppes selliselt .. läks see siis lasteaeda kõigile lasteaia lõpetajatele ja nende vanematele.

kiilikese köögikatsetused

Pozataja
Abikokk
2010-05-27 21:43:13
maasika kohupiimakreemi tort Kiisupere lasteaia ühe rühma lõpupeoks:

Pozataja

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-28 08:53:28
Kõik, kel isu teha lastepäraseid torte, aga ühtegi sünnipäeva silmapiiril pole, võib kaasa lüüa 1. juunil ehk rahvusvahelisel lastekaitsepäeval algava ja SOS Lasteküla rõõmuks korraldatava ltordivõistlusel.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>