Liilia Abikokk 2010-05-09 09:25:52 |
Dinnu:
kasuta tavlist biskviitpõhja, see sobib sinu pakutud maitsetega hästi.
Mina joonistan ka kohupiimakreemile šokolaadiga, näiteks viimane autotort. kõigepealt trükin (olen muidu jube andetu joonistaja ;))mõne sobiva pildi paberile (sellise must-valge, mis on värvimiseks mõeldud), sellele paberile panen peale küpsetuspaberi. kilekotis sulatan šokolaadi ja sulatatud šokolaadiga joonistan küpsetuspaberile siis selle kontuuri. panen selle sügavkülma ja umbes 15 minuti pärast on pilt valmis, siis keeran selle šokolaadipildi koos küpsetuspaberiga eelnevalt juba valmis tehtud tordile ning eemaldan ettevaatlikult paberi. siis joonistan purunenud või liiga kehvad kohad šokolaadiga üle. kujundeid saab edukalt värvida paksema moosiga (seemneteta, aja läbi sõela). viimaseks jääb siis veel vahukoore või mõne muu kreemiga tordi lõplik viimistlus.
Julget pealehakkamist!
mul on juuni alguses vanema poisi 4-aastane sünnipäev tulekul ja minult telliti ka "autotort", kuigi ma olen hirmus kobakäpp tortide kaunistamisel. tahaks teha kohupiima-vahukoore segu ja maasika toormoosi ka vahele panna aga millist tordipõhja te soovitaksite sellise segu juurde? peale loodan siis oma koba käega shokolaadiga mingi naiivsemat laadi autopildi manada, kuigi ma ei kujuta küll hästi ette, kuidas ma oma suures andetuses sellega hakkama saan :D. |
|
Minukiisu Abikokk 2010-05-09 20:45:46 |
tegin jälle kitty http://1.bp.blogspot.com/_vMHjSFT_J84/S-bsnaqbi5I/AAAAAAAAAvo/pqnrge_5UaY/s1600/pildid+021.JPG | |
Dinnu Kokaõpilane 2010-05-09 20:52:47 |
Liilia:
Tänud, see tehnika tundub küll teostatav olevat. Proovin järele aga seda alles siis juunis. Senikaua harjutan :D Dinnu:
kasuta tavlist biskviitpõhja, see sobib sinu pakutud maitsetega hästi.
Mina joonistan ka kohupiimakreemile šokolaadiga, näiteks viimane autotort. kõigepealt trükin (olen muidu jube andetu joonistaja ;))mõne sobiva pildi paberile (sellise must-valge, mis on värvimiseks mõeldud), sellele paberile panen peale küpsetuspaberi. kilekotis sulatan šokolaadi ja sulatatud šokolaadiga joonistan küpsetuspaberile siis selle kontuuri. panen selle sügavkülma ja umbes 15 minuti pärast on pilt valmis, siis keeran selle šokolaadipildi koos küpsetuspaberiga eelnevalt juba valmis tehtud tordile ning eemaldan ettevaatlikult paberi. siis joonistan purunenud või liiga kehvad kohad šokolaadiga üle. kujundeid saab edukalt värvida paksema moosiga (seemneteta, aja läbi sõela). viimaseks jääb siis veel vahukoore või mõne muu kreemiga tordi lõplik viimistlus.
Julget pealehakkamist!mul on juuni alguses vanema poisi 4-aastane sünnipäev tulekul ja minult telliti ka "autotort", kuigi ma olen hirmus kobakäpp tortide kaunistamisel. tahaks teha kohupiima-vahukoore segu ja maasika toormoosi ka vahele panna aga millist tordipõhja te soovitaksite sellise segu juurde? peale loodan siis oma koba käega shokolaadiga mingi naiivsemat laadi autopildi manada, kuigi ma ei kujuta küll hästi ette, kuidas ma oma suures andetuses sellega hakkama saan :D. |
|
Spidur Abikokk 2010-05-10 07:39:20 |
Seenekas:
no wall-e peaks küll kohustuslik film olema. minu kalgi südame suutis see film igatahes üles soojendada. poetasin isegi paar pisarat, mida ma reeglina filme vaadates kunagi ei tee. ja olin seejures täie mõistuse juures, st polnud purjus ega rase vms. ja vaatasime seda mõistagi koos mehega, kui lapsed magasid :D
aga tordipilti kah.
Väikeste lasteta inimesed, kellel ka lapselapsi veel pole, ei tea ei Wall-E-dest ega bakuganidest ega veel paljust mitte midagi...:D:D See-eest sõbranna, kel paar nooremat last ka ja kellele siinseid tordipilte näitasin, luges kohe tegelased ette. |
|
Marit Abikokk 2010-05-10 18:37:57 |
Spidur, nii vahva, tõetruu, tahaks isegi enda sünnipäevaks sellist torti:) | |
Jaanikaant Abikokk 2010-05-11 14:21:13 |
Mina olen vahepeal valmistanud veel sellise tordi: See läks küll sõbrale juubeliks, aga ma arvan, et sobiks ka lastele. Tort on muidu lihtne küpsise- kohupiima tort šokolaadi ja kirssidega. Peal siis martsipanikate ja maalitud pilt. | |
Jaanikaant Abikokk 2010-05-11 14:24:21 |
Ja veel sellised: Esimene neist on biskviitpõhjadega kohupiimatort ja teine taas küpsisetort. Mõlemad on martsipanikattega. | |
Marju Abikokk 2010-05-11 16:16:41 |
Kavatsen teha päris suure küpsisetordi lapse lasteaialõpupeole. Olen jube äpu ja seda eriti tortide alal, aga tahaks väga küpsisetordi ka kaunistada. Kuidas oleks seda kõige lihtsam teha? :) Üsna abstraktne küsimus, aga ehk on siiski mingeid häid nippe kobakäpale? | |
Tziiki Abikokk 2010-05-11 16:58:58 |
Marju:
oleneb muidugi, mis kreemi, moosi, muid lisandeid koogis kasutad...aga nt tordipritsi abil sama kreem (kui on nt kohupiima-vahukoorekreem) tordi peale ja siis midagi kevadist kaunistuseks-shokolaadi liblikad, martsipanist lilled (võivad täitsa tasapinnalised olla). Võid ka lihtsalt puuvilju tarretisega kaetult panna...
kui aga aega ja viitsimist mässata, siis võid proovida seda vahukommidest glasuuri, millele annaks näiteks mõni kena pilt peale joonistada või midagi peale kirjutada.
või näiteks see on ka üsna lihtne, aga kena
http://jpbutler.com/images/sadie-graduation-cake.jpg Kavatsen teha päris suure küpsisetordi lapse lasteaialõpupeole. Olen jube äpu ja seda eriti tortide alal, aga tahaks väga küpsisetordi ka kaunistada. Kuidas oleks seda kõige lihtsam teha? :) Üsna abstraktne küsimus, aga ehk on siiski mingeid häid nippe kobakäpale? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Marju Abikokk 2010-05-11 19:44:27 |
Aitäh Tziiki, lilled ja nimed ja kreem oleks väga hea! Kuid kui ma teeksin peale kohupiima-vahukoorekreemi, kuidas ma ta ilusa välimusega sinna koogi peale saaksin? Tordipritsiga? Selline riidest torbik ja plastmassist otsik võimaldavad seda? Ja selle peaks siis panema ilmselt pärast seda, kui kook on seisnud? Kas neid martsipanist asju müüakse poes? Kreem ja lilled ehk oleks täitsa kena... See nimede mõte on ka hea tegelikult, aga millega neid kirjutada? Ma ei tee nalja, kui ütlen, et olen võhik ja kobakäpp ja kui keegi viitsib kirjutada, kuidas TÄPSELT neid asju tehakse, oleksin jube tänulik. | |
<< < 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 > >> |