Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-19 10:46:55 |
Blondie:
See üks mu suuri lemmikuid juba aastakümneid, õhtuti mõnus lugeda :)
Minu kõige uuem kokaraamat pärineb aastast 1955 :D Nimelt läksin ema käest küsima, kas tal on üle mõnd kokaraamatut, kus on sees lihtsad põhiretsepid ja selle peale võluti riiulist välja täiesti kasutamata "Tervislikust ja maitsvast toidust". |
|
Triinp Kokaõpilane 2008-09-19 13:51:36 |
Blondie:
Mul on ka see raamat olemas. Pole küll ühtegi retsepti sealt proovinud, aga niisama lugemiseks on täitsa lõbus. Kuidas ikka hurjutatakse, et pole ometi mõtet ise asju nullist teha ja kallist naisterahva tööjõudu kodus pliidi ees kulutada kui kaupluses on igasugu suurepäraseid valmisprodukte saada. :) Minu kõige uuem kokaraamat pärineb aastast 1955 :D Nimelt läksin ema käest küsima, kas tal on üle mõnd kokaraamatut, kus on sees lihtsad põhiretsepid ja selle peale võluti riiulist välja täiesti kasutamata "Tervislikust ja maitsvast toidust". |
|
Blondie Abikokk 2008-09-22 11:06:01 |
Ema sai vist aru, millist lõbu see 50ndate kokaraamat mulle pakkus ja kaevas kodust kuskilt kapist välja sellise raamatu: Keedu- ja majapidamise-juht : 25-a. juubeli väljaanne. [3. tr.] Tartu, 1926. Autor Adeline Tannbaum. Selline korralik eestiaegsete prouade piibel tundub olevat :D Kohati on toiduainete nimetused täitsa teisugused, pidin oma vanaemalt (s. 1921) näiteks küsima minema, et mis on korint ... selgus, et nii oli tema lapsepõlves nimetatud erikujulist rosinat, aga isegi tema ei suutnud enam meenutada, oli see tavalisest suurem või väiksem rosin. Mõlemast raamatust on varsti plaanis ühtteist proovida. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-22 11:26:32 |
Blondie:
Alati on abiks Nami-nami kokandussõnastik: korint :D
Kohati on toiduainete nimetused täitsa teisugused, pidin oma vanaemalt (s. 1921) näiteks küsima minema, et mis on korint ... selgus, et nii oli tema lapsepõlves nimetatud erikujulist rosinat, aga isegi tema ei suutnud enam meenutada, oli see tavalisest suurem või väiksem rosin. Blondie:
Mul seda "piiblit" ei ole, aga just reedel lappasime ühte Tannbaumi retseptiraamatukest. Esilehel ilutses ääretult range moega, kurguni kinni nööbitud, rangete prillidega ja uhke krunniga proua Tannbaumi foto. Tänapäeval hirmutaks vist paljud lugejad eemale :D :D :D
Keedu- ja majapidamise-juht : 25-a. juubeli väljaanne. [3. tr.] Tartu, 1926. Autor Adeline Tannbaum. Selline korralik eestiaegsete prouade piibel tundub olevat :D |
|
Ussicke Abikokk 2008-09-22 11:44:13 |
Kika:
Amazonist tellisin :) Sinna jäi veel ;) Ussicke:
kust sa selle ostsid?http://ecx.images-amazon.com/images/I/511OEfkjjbL._SS500_.jpg Selline sai majja muretsetud. Pigem nagu reisipildialbum koos retseptidega, ei ole ainult kokaraamat. Fotod on vägevad ja raamatu gabariidid samuti - ei usu, et mul enam tekib vajadust India köögi kokaraamatut osta, sellest eksemplarist jätkub mitmeks aastaks... |
|
Blondie Abikokk 2008-09-22 11:54:04 |
Pille:
Oojaa, see kaunistab ka minu raamatut! Vaatasin seda ja mõtlesin, et tema tunnis (ta oli kooliõpetaja) ei julgeks vist iitsatadagi...
---
Leidsin netist pildi ka :D
[Esilehel ilutses ääretult range moega, kurguni kinni nööbitud, rangete prillidega ja uhke krunniga proua Tannbaumi foto. Tänapäeval hirmutaks vist paljud lugejad eemale :D :D :D |
|
Zoozi Abikokk 2008-09-29 09:44:16 |
Minu uusim kokaraamat on Camellia Panjabi "50 imelist India karrit"-peale raamatuga lähemalt tutvumist,teatasin kodustele,et nyyd on kord nädalas kindlasti mingi karri.Kahel korral olen juba teinud,seega jäänud 48x =) | |
Kika Abikokk 2008-09-29 09:53:31 |
Inspireerituna viimasest Prantsusmaa-reisist on mul nüüd selline raamat: Culinaria France | |
Juc Abikokk 2008-09-29 11:01:50 |
Kika:
Oi, ma käin neid erinevaid Culinaria raamatuid juba aasta aega raamatupoes piilumas ja vesistamas. Oled rahul? Inspireerituna viimasest Prantsusmaa-reisist on mul nüüd selline raamat: Culinaria France http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Kika Abikokk 2008-09-29 11:15:41 |
Juc:
jah, olen küll.
mul on Culinaria Greece ka.
(teisi tahaks ka :)) Kika:
Oi, ma käin neid erinevaid Culinaria raamatuid juba aasta aega raamatupoes piilumas ja vesistamas. Oled rahul?Inspireerituna viimasest Prantsusmaa-reisist on mul nüüd selline raamat: Culinaria France |
|
<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 > >> |